Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

2021.09.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.606.2021.2.MGR
     ∟określenie stawki ryczałtu

2021.08.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.286.2021.4.ALN
     ∟obowiązek ewidencjonowania na kasie on-line

2021.07.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - DOP4.8221.8.2021.CPXV
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów podatkowych wskazanych we wniosku wydatków ponoszonych przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych opisanych w stanie faktycznym, nabywanych na rzecz „Personelu”

2021.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDSB1-1.4019.40.2021.2.MF
     ∟Opłata od środków spożywczych w zakresie sprzedaży napojów wytwarzanych i przygotowywanych w ramach świadczonych usług gastronomicznych klasyfikowanych do działu 56 PKWiU.

2021.06.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP1.4512.982.2016.9.MGO
     ∟Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego z faktur zakupu usług gastronomicznych nabywanych przez Wnioskodawcę w celu ich dalszej odsprzedaży, w ramach usług zakwaterowania.

2021.06.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.56.2021.3.ISK
     ∟brak prawa do obniżenia kwoty podatku VAT należnego o kwotę podatku VAT naliczonego wynikającego z faktur dokumentujących zakup usług noclegowych i gastronomicznych nabywanych do realizacji świadczenia kompleksowego

2021.05.11 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.133.2021.2.KP
     ∟Możliwości rozliczania w formie ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych według stawki 3%.

2021.04.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.75.2021.2.MPE
     ∟W zakresie obowiązku stosowania kasy on-line od 1 stycznia 2021 r.

2021.03.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.65.2021.1.PRM
     ∟Brak prawa do ewidencjonowania sprzedaży pieczonych kurczaków za pomocą kasy z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii.

2021.03.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.774.2020.1.ISK
     ∟Obowiązku rejestrowania sprzedaży pieczonych kurczaków lub ich części za pomocą kasy on-line od 1 stycznia 2021 r.

2021.03.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.125.2021.1.MB
     ∟Opodatkowanie działalności usługowej podatkiem 3% zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy o zryczałtowanym podatku dochodowym.

2021.01.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4-1.4012.602.2020.1.AK
     ∟Zastosowanie art. 8 ust. 2a ustawy do czynności w zakresie nabywania i odsprzedaży usług cateringowych oraz prawa do obniżenia podatku należnego o podatek naliczony z tytułu nabycia ww. usług.

2021.01.12 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DOP7.8101.187.2020.FMLM
     ∟Szef Krajowej Administracji Skarbowej podkreśla zatem, że skoro Wnioskodawca nie był w stanie wyodrębnić, a potem zweryfikować ilości artykułów spożywczych, jakie przeznaczone są do spożycia w czasie pracy od tej do spożycia w czasie wolnym od pracy (bowiem jak wskazał Wnioskodawca w opisie stanu faktycznego nie prowadzi on ewidencji umożliwiającej ustalenie który pracownik i podczas jakich czynności skorzystał z artykułów spożywczych), to tym samym nie może dokładnie przyporządkować, jaka część zakupów jest wykorzystywana do wykonywania czynności opodatkowanych, a przez to nie będzie mu przysługiwało w ogóle prawo do odliczenia VAT naliczonego z tytułu zakupu artykułów spożywczych. Ustalenie przez Wnioskodawcę ile faktycznie żywności zostało skonsumowane przez pracowników w pracy jak i podczas przerw w pracy, ma zasadnicze znaczenie w kwestii opodatkowania nieodpłatnego przekazania na podstawie art. 7 ust. 2 ustawy o VAT w części, w jakiej faktycznie skorzystał on z prawa do odliczenia.

2020.12.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.737.2020.2.MB
     ∟Opodatkowanie działalności usługowej podatkiem 3% zgodnie z art. 12 ust. 1 pkt 5 ustawy o zryczałtowanym podatku dochodowym.

2020.11.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.512.2020.1.ISK
     ∟Brak prawa do obniżenia podatku należnego o podatek naliczony wynikający z faktur dokumentujących zakup usług gastronomicznych

2020.11.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.511.2020.1.MT
     ∟Prawo do obniżenia podatku należnego o podatek naliczony wynikający z faktur dokumentujących zakup usług gastronomicznych.

2020.11.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.579.2020.2.SM
     ∟Wnioskodawcy nie przysługuje prawo do odliczenia podatku VAT związanego z nabyciem usług gastronomicznych, o których mowa we wniosku

2020.11.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.486.2020.1.JG
     ∟prawo do odliczenia podatku naliczonego wynikającego z faktur dokumentujących nabycie usług gastronomicznych i noclegowych w Wariantach 1-4 wykorzystywanych do świadczenia usług

2020.10.02 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.420.2020.2.ISK
     ∟Obowiązek rejestrowania sprzedaży za pomocą kasy on-line od 1 stycznia 2021 r. na podstawie art. 145b ust. 1 pkt 2 lit a) ustawy.

2020.08.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.237.2020.1.MF
     ∟w zakresie ustalenia, 1. czy kwoty, które będą przez Spółkę płacone do Operatora tytułem dofinansowania za nabywane przez pracowników zestawy obiadowe - będą stanowiły koszt uzyskania przychodu, 2. czy kwoty, którymi Operator ewentualnie obciąży Spółkę w związku ze zbyt niską wartością sprzedanych w danym miesiącu kalendarzowym zestawów obiadowych - będą mogły być zaliczone przez Spółkę do koszów uzyskania przychodów, 3. czy zryczałtowana opłata, którą Spółka będzie ponosiła na rzecz Operatora w związku z wyświadczeniem przez Operatora usług dodatkowych, oraz za gotowość ich świadczenia - będzie dla Spółki kosztem uzyskania przychodu

2020.08.11 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.130.2017.14.KT
     ∟w zakresie prawa do odliczenia z tytułu nabytych usług gastronomicznych

2020.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3.4012.313.2020.1.MŁ
     ∟Obowiązek prowadzenia ewidencji sprzedaży przy zastosowaniu kas rejestrujących od 1 lipca 2020 umożliwiających połączenie i przesyłanie danych między kasą a Centralnym Repozytorium Kas.

2020.06.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4-2.4012.128.2020.2.MMA
     ∟Czy wnoszona opłata stanowi zaliczkę/przedpłatę/zadatek w rozumieniu art. 19 ust. 8 ustawy o VAT.

2020.06.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-1.4010.119.2020.1.AM
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów podatkowych wskazanych we wniosku wydatków ponoszonych przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych, opisanych w stanie faktycznym nabywanych na rzecz „Personelu”

2020.06.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.115.2020.2.ICz
     ∟- prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego w fakturach zakupu posiłków, które Wnioskodawca następnie podaje i sprzedaje swoim klientom; - stawka podatku VAT w wysokości 8% do sprzedaży posiłków zakupionych od innego przedsiębiorcy w celu ich dalszej odsprzedaży Klientom.

2020.06.02 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0461-ITPP2.4512.741.2016.8.S/20/RS
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług gastronomicznych.

2020.05.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.195.2020.1.MT
     ∟brak obowiązku wymiany kasy rejestrującej na kasę on-line w sytuacji sprzedaży obwoźnej (wózki minibary) w wagonach pasażerskich oraz świadczenia usług gastronomicznych w wagonie gastronomicznym (sprzedaż wagonowa)

2020.05.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.235.2020.1.AA
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup odzieży, biletów wstępu, usługi gastronomiczne.

2020.05.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-1.4012.74.2020.2.JKU
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia stawki podatku dla usługi polegającej na udostępnianiu gościom restauracji: kieliszków, nakrycia stołów, wiaderek z lodem do schładzania alkoholi zakupionych poza restauracją i przyniesionych przez klientów.

2020.05.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.42.2020.2.PG
     ∟Odliczenie podatku z tytułu zakupu usług gastronomicznych i noclegowych.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj