Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

2017.03.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1462-IPPP3.4512.117.2017.1.ISZ
     ∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabyciem usług gastronomicznych

2017.03.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1061-IPTPP3.4512.701.2016.2.OS
     ∟Usługi kompleksowe.

2017.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP2.4512.898.2016.1.ICz
     ∟Czy świadczona usługa oprawy gastronomicznej może korzystać z obniżonej stawki 8% VAT jako kompleksowa usługa związana z wyżywieniem, której elementem są również przedstawione do dyspozycji klienta napoje wymienione w poz. 7 załącznika do rozporządzenia z dnia 23.12.2013 r.?

2017.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPB5.4510.1053.2016.3.BC
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania wydatków na usługi gastronomiczne, zakup żywnośći i napoje alkoholowe ponoszone podczas spotkań z przedstawicielami niemieckiej centrali Wnioskodawcy

2017.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.801.2016.2.IG
     ∟w zakresie braku prawa do odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług gastronomicznych i noclegowych

2017.01.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.847.2016.3.LSz
     ∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT z faktur dokumentujących nabyte usługi gastronomiczne i noclegowe od podmiotów zewnętrznych – dotyczy stosowania art. 1 pkt 43 lit. a tiret drugie ustawy z dnia 7 listopada 2008 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 209, poz. 1320) w związku z art. 88 ust. 1 pkt 4 lit. a ustawy o VAT dotyczącego możliwości odliczania podatku VAT z nabywanych usług gastronomicznych i hotelowych pomimo uchylenia przepisu.

2017.01.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.756.2016.2.BM
     ∟w zakresie prawa do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych i hotelowych

2017.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-574/15-7/17/MW
     ∟stawki podatku VAT dla sprzedaży w lokalu posiłków i napojów z przeznaczeniem do spożycia na miejscu odrębne opodatkowania stawkami 8% i 23% świadczonych przez Wnioskodawcę usług stawki podatku VAT dla świadczonych usług kompleksowych

2017.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.748.2016.2.JF
     ∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego

2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
     ∟Stawki podatku dla usługi związanej z wyżywieniem.

2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPB1.4511.949.2016.1.DJD
     ∟Obowiązki płatnika związane z pokryciem kosztów wyżywienia pracowników podczas szkolenia ponad limit diety.

2017.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP2.4512.741.2016.1.RS
     ∟Interpretacja indywidualna dotycząca podatku od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług gastronomicznych.

2016.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.740.2016.2.AZb
     ∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu (piwo i popcorn) oraz ustalenie podstawy opodatkowania dla sprzedaży produktów w zestawie promocyjnym

2016.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPP1-2.4512.170.2016.2.DC
     ∟Opodatkowania usług świadczonych przez stołówkę na rzecz personelu oraz osób trzecich.

2016.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPP1-2.4512.154.2016.2.DC
     ∟Opodatkowania usług świadczonych przez stołówkę na rzecz uczniów oraz nauczycieli.

2016.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPB1.4511.944.2016.1.DJD
     ∟Obowiązki płatnika związane z pokryciem kosztów wyżywienia pracownika podczas szkolenia przekraczające kwotę diety.

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.679.2016.2.AZb
     ∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu nr 1 (kanapka i napój bezalkoholowy gazowany) oraz Zestawu nr 2 (kanapka i napój alkoholowy)

2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2-2/4512-1-48/16-2/AKr
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie zwolnienia od podatku usług dotyczących wyżywienia świadczonych dla Fundacji oraz Ośrodków Pomocy Społecznej, zwolnienia od podatku usług zakwaterowania świadczonych dla Fundacji, stawki podatku dla sprzedaży noclegów i wyżywienia dla gości Schroniska.

2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
     ∟Wnioskodawczyni świadcząc usługę opodatkowaną różnymi stawkami VAT, winna wystawić paragon fiskalny z wykazanymi na nim odrębnie usługami opodatkowanymi stawką 8%, tj. przygotowanie i podanie posiłków zimnych i gorących, owoców, słodyczy, ciast oraz odrębnie stawką 23%, tj. przygotowanie i podanie wody, soków oraz innych różnorakich płynów zimnych i gorących.

2016.10.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.649.2016.1.JO
     ∟w zakresie prawa do odliczenie podatku naliczonego z faktur otrzymanych od Usługodawców za usługę organizacji konferencji i szkoleń

2016.10.20 - Minister Finansów - DD6.8221.31.2016.MNX
     ∟Za prawidłowe należy uznać stanowisko Spółki, zgodnie z którym wydatki poniesione na zakup artykułów spożywczych i usług cateringowych związanych ze spotkaniami z kontrahentami itp. w siedzibie Spółki czy też w restauracji mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodów i nie stanowią wydatków na reprezentację.

2016.10.20 - Minister Finansów - DD6.8221.29.2016.MNX
     ∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na drobne poczęstunki, napoje bezalkoholowe, obiad w restauracji podczas spotkań biznesowych, nocleg w hotelu w związku z prowadzeniem rozmów biznesowych z kontrahentem, stanowią podatkowy koszt uzyskania przychodu?

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/16-2/BW
     ∟- Czy Wnioskodawca ma możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla dostawy przygotowanych we własnym zakresie produktów (ciastek, popcornu, porcji oliwek)? - Opodatkowanie podatkiem VAT gratisów wydawanych do ww. produktów.

2016.09.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-498/16-4/DG
     ∟zakresie opodatkowania sprzedawanych bonów hotelowych i restauracyjnych;

2016.09.12 - Minister Finansów - DD6.8221.30.2016.MNX
     ∟Za prawidłowe należy uznać stanowisko Spółki, zgodnie z którym poniesione wydatki na spotkania biznesowe z kontrahentami w wynajętych salach konferencyjnych czy też w restauracji mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodów i nie stanowią wydatków na reprezentację.

2016.09.09 - Minister Finansów - DD6.8221.100.2016.MNX
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na drobny poczęstunek podawany podczas spotkań z kontrahentami w biurze Spółki oraz wydatków na posiłki w trakcie spotkań z kontrahentami w restauracji.

2016.09.07 - Minister Finansów - DD6.8221.99.2016.MNX
     ∟Czy rzeczywiście wydatki poniesione w związku z organizacją spotkań z kontrahentami (w tym wydatki na nabycie drobnego poczęstunku, napojów, zapłata za posiłek w restauracji), nie stanowią kosztów uzyskania przychodów dla Spółki?

2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.96.2016.MNX
     ∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych przeznaczonych na drobny poczęstunek (kanapki, wyroby cukiernicze, słodycze, napoje bezalkoholowe) oraz wydatki na zakup posiłków w restauracji w związku ze spotkaniem zorganizowanym przez Spółkę z kontrahentem stanowią koszty uzyskania przychodów?

2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.89.2016.MNX
     ∟1. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki w siedzibie Spółki będą stanowić koszty uzyskania przychodu?2. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki zorganizowane poza siedzibą Spółki z uwagi na brak możliwości zorganizowania spotkania w siedzibie, przez wzgląd (w szczególności) na ww. przyczyny, będą stanowić koszty uzyskania przychodu?

2016.08.31 - Minister Finansów - DD6.8221.88.2016.MNX
     ∟Czy wydatki na poczęstunek klientów w firmie, lunch lub kolację w restauracji, jeżeli mieszczą się w zwykłych ramach gościnności, tzn. nie są okazałe i wystawne, można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj