Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -

1 2 3 4 5

2018.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.430.2018.3.EK
     ∟(...) lub mogą się znaleźć towary objęte m.in. następującymi grupowaniami: PKWiU 10.32 Soki z owoców i warzyw PKWiU 10.61 Produkty przemiału zbóż w grupowaniu, PKWiU ex. 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2018.07.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.259.2018.2.EA
     ∟(...) zapytanie o potwierdzenie klasyfikacji ww. wyrobów według PKWiU. W odpowiedzi na złożony wniosek GUS wskazał, że towary te winny być klasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże. W uzupełnieniu wniosku wskazano, że na opakowaniu zamrożonych produktów wskazanych we wniosku znajdzie się (...)

2018.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO
     ∟(...) Wyrobów i Usług) obowiązuje dla celów klasyfikacji wyrobów i usług do dnia 31 grudnia 2018 r., produkt ten do końca 2018 r. podlega kwalifikacji do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Do produktu precel z masłem, Wnioskodawca stosuje te same grupowania. Produkty Wnioskodawcy są sprzedawane bądź (...)

2018.02.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.727.2017.1.AM
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania 8% stawki podatku VAT do dostawy wyrobów ciastkarskich tj. towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0, dla których minimalna data trwałości nie przekroczy 45 dni – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 grudnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. (...)

2017.09.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.449.2017.1.RM
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. z 2008 r. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm.; dalej: „rozporządzenie wprowadzające PKWiU z 2008 r.”) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Mając na względzie powyższe, jak również fakt, iż załącznik nr 1 do rozporządzenia MF w sprawie stawek (...)

2017.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.476.2017.1.KBR
     ∟(...) wskazał, że sprzedawane drożdżówki z serem i jagodami oraz pączki z nadzieniem wieloowocowym posypane cukrem pudrem są przez Wnioskodawcę klasyfikowane do grupowania 10.71.12.0 PKWiU 2008, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Jaką stawką podatku od towarów i usług (...)

2017.08.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.288.2017.1.PR
     ∟(...) po wypieczeniu w punkcie sprzedaży. Dotychczas Spółka klasyfikowała Produkt zgodnie z jego właściwościami do symbolu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże ” i dla dostawy Produktu na rzecz Kontrahentów - z uwagi na jego termin przydatności do spożycia powyżej 45 dni - (...)

2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.5.2017.2.KOM
     ∟(...) PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże (10.71.1.) Pod poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)

2017.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA
     ∟(...) o VAT dla towarów i usług wymienionych w załączniku nr 3 do ustawy, stawka podatku wynosi 8%. Pozycja 32 załącznika nr 3 ustawy o VAT, odwołująca się do grupowania 10.71.12.0 PKWiU, zawiera wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)

2016.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.734.2016.2.KC
     ∟(...) r. Wnioskodawca uzyskał z GUS klasyfikację produktu jako 10.71.11.0 "Pieczywo świeże" 1 października 2013 r. następuje kolejna zmiana klasyfikacji produktów przez GUS 10.71.12.0 "Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże" W ocenie GUS o klasyfikacji produktów jako PKWIU 10.71.12.0 "Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże" decyduje (...)

2016.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.386.2016.3.JM
     ∟(...) poźn. zm.), którą od dnia 1 stycznia 2011 r. do dnia 31 grudnia 2017 r. stosuje się dla celów opodatkowania podatkiem od towarów i usług?”, Wnioskodawca wskazał: 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże; 10.85 Gotowe posiłki i dania; 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach; 10.52.10.0 Lody (...)

2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-605/16-2/RR
     ∟(...) Scalonej (CN). To znaczy, że każde grupowanie PKWiU odpowiada całej pozycji, części pozycji lub stanowi agregat kilku pozycji CN. Sklasyfikowane pod numerem PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” powiązane są z pozycją CN 1905 „Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i pozostałe (...)

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-604/16-2/DG
     ∟(...) 45 dni - PKWiU ex 10.71.12.0. Zatem, preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, podlegają wyroby ciastkarskie i ciastka sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, ale tylko takie, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, oznaczone zgodnie z właściwymi przepisami, nie przekraczają (...)

2016.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-328/16-2/JL
     ∟(...) należy zauważyć, że Załącznik nr 3 do ustawy VAT zawierający katalog towarów i usług opodatkowanych stawką 8% VAT zawiera pod pozycją nr 32 symbol PKWiU ex 10.71.12.0 obejmujący wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)

2016.04.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13/16-7/S/IGo
     ∟(...) do tej ustawy. PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże Pod poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)

2016.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1143/15-2/MT
     ∟(...) towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. Pod pozycją 32 załącznika zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2016.01.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-971/15/EA
     ∟(...) preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, podlegają od dnia 1 kwietnia 2011 r. wyroby ciastkarskie i ciastka sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, ale tylko takie, których data minimalnej trwałości oznaczana zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku oznaczania (...)

2015.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-992/15-2/MJ
     ∟(...) 45 dni - PKWiU ex 10.71.12.0. Zatem, preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, podlegają wyroby ciastkarskie i ciastka sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, ale tylko takie, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, oznaczone zgodnie z właściwymi przepisami, nie przekraczają (...)

2015.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-857/15-2/ISK
     ∟(...) nr 3 do ustawy – w brzmieniu obowiązującym od 1 stycznia 2011 r. do 31 marca 2011 – pod pozycją 32 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0, tj. „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2015.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-147/15-2/DC
     ∟(...) niektórych odbiorców). Producent, sprzedając wyrób o ww. składzie surowcowym na terenie Unii Europejskiej, stosuje kod CN 1905 90 60 (odpowiednik Polskiego PKWiU 10.71.12.0). Wnioskodawca jako dystrybutor ww. wyrobu „Bułeczki mleczne z czekoladą …” zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (...)

2015.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-149/15-2/AW
     ∟(...) niektórych odbiorców). Producent, sprzedając wyrób o ww. składzie surowcowym na terenie Unii Europejskiej, stosuje kod CN 1905 90 60 (odpowiednik Polskiego PKWiU 10.71.12.0). Wnioskodawca jako dystrybutor ww. wyrobu „Bułeczki mleczne (…)” zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (...)

2015.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-148/15-2/WN
     ∟(...) niektórych odbiorców). Producent, sprzedając wyrób o ww. składzie surowcowym na terenie Unii Europejskiej, stosuje kod CN 1905 90 60 (odpowiednik Polskiego PKWiU 10.71.12.0). Wnioskodawca jako dystrybutor ww. wyrobu „Bułki mleczne (…)” zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej (...)

2015.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-841/15-2/MMa
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia (...)

2015.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-747/15-2/KOM
     ∟(...) w bezpośredniej sprzeczności z przepisami unijnymi (...).”podobnie w wyroku z 16 maja 2013 r. (I FSK 827/12), również dotyczącym produktów zaliczanych do kodu 10.71.12.0 PKWiU, NSA orzekł, że stosowanie różnych stawek podatkowych dla tych samych produktów prowadzi do naruszenia zasady neutralności w VAT.Stanowisko (...)

2015.09.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-696/15-2/MC
     ∟(...) w bezpośredniej sprzeczności z przepisami unijnymi (...)”.Podobnie w wyroku z 16 maja 2013 r. (I FSK 827/12), również dotyczącym produktów zaliczanych do PKWiU 10.71.12.0, NSA orzekł, że stosowanie różnych stawek podatkowych dla tych samych produktów prowadzi do naruszenia zasady neutralności w VAT.: „Porównując zatem (...)

2015.09.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-778/15-4/MK
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm., dalej: „PKWiU”) - do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Prawidłowość powyższej klasyfikacji potwierdza wydana na rzecz Wnioskodawcy opinia klasyfikacyjna z dnia 25 (...)

2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-456/15-2/IG
     ∟(...) towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.Pod pozycją 32 załącznika zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
     ∟(...) Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane dla klusek na parze, knedla czeskiego, zapiekanki z szynką i piecz., dla spodów dla pizzy PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże,dla pizzy z pieczarką PKWiU 10.61.24.0 Mieszaniny z ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich. Natomiast w piśmie z 29 (...)

2015.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ
     ∟(...) wyrobów spożywczych. W przyszłości Spółka planuje wprowadzić do swojej oferty dwa nowe produkty, które kwalifikowane będą zgodnie z PKWiU z 2008 r. do pozycji 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.;Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. (...)

2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-15/15-6/JK
     ∟(...) 1905 90 60 nadany wiążącą decyzją do klasyfikacji PKWiU zawartej w przepisach, uznać należy, że przedmiotowa tortilla powinna być zaklasyfikowana do grupowania PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże. Wnioskodawca zwraca uwagę, iż powyższe znajduje odzwierciedlenie w odpowiedzi udzieloną przez Ministra Finansów na (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj