Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -

1 2 3 4 5

2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
     ∟(...) trwałości wyrobów produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni.Wymienione wyżej produkty Spółka klasyfikuje do kodu 10.71.12.0 PKWiU z 2008 r. obejmującego Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r., Dz. U Nr 207 poz. 1293, ze (...)

2014.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1097/13-4/MPe
     ∟(...) przedstawione następujące zdarzenie przyszłe:Wnioskodawca jest producentem wyrobów spożywczych między innymi tortilli. W swojej ofercie produktowej ma towary z pozycji 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże - PKWiU z 2008 r. (na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr 207, poz. 1293, (...)

2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
     ∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie:zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni (w okresie od 1 (...)

2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
     ∟(...) kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby.Na gruncie PKWiU kodowi Nomenklatury Scalonej CN 1905 90 60 odpowiada kod 10.71.12.0, tj. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (przy tym kod CN 1905 90 60 jest w całości przypisany tylko i wyłącznie do kodu PKWiU 10.71.12).Do dostaw (...)

2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
     ∟(...) kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby. Na gruncie PKWiU kodowi Nomenklatury Scalonej CN 1905 90 60 odpowiada kod 10.71.12.0, tj. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (przy tym kod CN 1905 90 60 jest w całości przypisany tylko i wyłącznie do kodu PKWiU 10.71.12). Do dostaw (...)

2013.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-776/13/KO
     ∟(...) o VAT dla towarów i usług wymienionych w załączniku nr 3 do ustawy, stawka podatku wynosi 8%. Pozycja 32 załącznika nr 3 ustawy o VAT, odwołująca się do grupowania 10.71.12.0 PKWiU, zawiera wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)

2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-799/13/WN
     ∟(...) z kremem. Każda kawa podawana będzie ze świeżym ciastkiem z kremem lub rurką z kremem (chodzi tutaj o wyroby ciastkarskie zakwalifikowane w PKWiU 2008 pod symbolem 10.71.12.0).Sprzedaż takiego zestawu w menu będzie opisana jedną ceną bez rozbicia na kawę i ciastko, a opisana będzie przykładowo: "kawa latte z rurką z kremem". (...)

2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-704/13-2/MW
     ∟(...) w której organ w całości zgodził się ze stanowiskiem Wnioskodawcy, że „o ile Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów w ramach grupowania PKWiU 10.71.12.0, Produkty będą mieściły się w poz. 32 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT.” Podobne stanowisko zawarto w interpretacji wydanej dnia 30 marca 2011 r. przez (...)

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
     ∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
     ∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
     ∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-2/PG
     ∟(...) 2011 r. – zawierającego wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
     ∟(...) Produkty przemiału zbóż, z wyłączeniem śruty;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-665/13-2/AKr
     ∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży pączków, muffinów, ciast i innych wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 – jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 17 lipca 2013 r. został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)

2013.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-522/13-2/MW
     ∟(...) został przedstawiony następujący stan faktyczny. Wnioskodawca prowadzi produkcję i sprzedaż wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych klasyfikowanych do grupowania 10.71.12.0 według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej (...)

2013.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-476/13-2/MW
     ∟(...) otrzymał opinię Urzędu Statystycznego (znak: … z dnia 26 marca 2013 roku), z której wynika, że według PKWiU 2008 pieczywo to należy klasyfikować następująco: 10.71.12.0 Wyroby i ciasta, świeże.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Którą stawką podatku od towarów i usług ( 5%, 8% czy 23%) należy opodatkować (...)

2013.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-531/13-2/JW
     ∟(...) następujące zdarzenie przyszłe:Wnioskodawca zamierza prowadzić produkcję i sprzedaż wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych klasyfikowanych do grupowania 10.71.12.0 według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej (...)

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-2/AD
     ∟(...) 8%. W załączniku nr 3 do ustawy – w brzmieniu obowiązującym od 1 stycznia 2011 r. – pod pozycją 32 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0, tj. „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2013.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-547/13-2/EK
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm.) oznaczone są symbolem 10.71.12.0 - „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, zaś w NOMENKLATURZE SCALONEJ kodem 1905.W najbliższym czasie Wnioskodawca planuje rozpocząć produkcję (...)

2013.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-741/13-2/KG
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 22 lipca 2013 r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej (...)

2013.07.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-485/11/13-S/TS
     ∟(...) są zabiegowi mrożenia, w takiej postaci przechowywane i dostarczane do odbiorców, którzy następnie produkt odmrażają i sprzedają, mieszczą się w PKWiU w grupowaniu 10.71.12.0 – „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy z (...)

2013.07.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-352/13-2/KG
     ∟(...) 7% (obecnie 8%), z zastrzeżeniem ust. 12 i art. 114 ust. 1.Z kolei w pozycji 32 załącznika nr 3 do ustawy VAT wymieniono wyroby sklasyfikowane w PKWiU 2008 pod poz. ex 10.71.12.0, tj. wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, oraz wprowadzono dodatkowy wymóg, zgodnie z którym data minimalnej trwałości przedmiotowych towarów oznaczona (...)

2013.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-927/11/13-9/S/KC
     ∟(...) - przede wszystkim duże sieci handlowe; im Spółka odpłatnie dostarcza towary (Ciasta). Ciasta sprzedawane przez Spółkę są zaliczane wg PKWiU z 2008 r. do pozycji 10.71.12.0 „wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”. Przez określenie „Ciasta”, „Wyroby Spółki” należy rozumieć - znajdujące się w pozycji 10.71.12.0 (...)

2013.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13-4/IGo
     ∟(...) do tej ustawy. PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeżePod poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)

2013.06.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-341/13-2/DG
     ∟(...) 45 dni - PKWiU ex 10.71.12.0.Zatem, preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, podlegają wyroby ciastkarskie i ciastka sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, ale tylko takie, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, oznaczone zgodnie z właściwymi przepisami, nie przekraczają (...)

2013.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-200/13/RSz
     ∟(...) stawką VAT wynoszącą 8%.Produkty podobne lub konkurencyjne Zdaniem Spółki, towary takie jak wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12.0, których termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni, które Spółka opodatkowuje obecnie stawką 23% VAT, są rodzajowo podobne i konkurencyjne w (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj