Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -

1 2 3 4 5

2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
     ∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni (PKWiU ex 10.71.12.0). Z tego względu, w ocenie Spółki, miałaby prawo do zastosowania przy sprzedaży obniżonej stawki podatku VAT nawet wówczas, gdy towar w postaci mrożonych (...)

2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-7/MPe
     ∟(...) np. czekoladowa: pod warunkiem, iż ciastka nie zawierają dodatku środków konserwujących - zaklasyfikowane jako „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. PKWiU 10.71.12.0 – Spółka nalicza od 01.04.2011 r. podatek VAT 5%. Produkt wprowadzony do produkcji w 2011 roku.Panini mrożona na podkładzie pieczonego ciasta pszennego (...)

2011.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-26/11-4/IB
     ∟(...) różnią się pomiędzy sobą tylko kształtem zewnętrznym. Wnioskodawca uważa, że przedstawione powyżej wyroby mieszczą się w wyrobach oznaczonych symbolem PKWiU 10.71.12.0 „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Zdaniem Wnioskodawcy, o tym czy wyrób jest świeży decyduje technologia jego wytworzenia. To jaka technologia (...)

2011.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-100/11-2/IG
     ∟(...) Istota interpretacji W stanie prawnym obowiązującym od dnia 1 kwietnia 2011 r. sprzedawane przez Wnioskodawcę wyroby „…” itp., sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” od dnia 1 kwietnia 2011 r. są opodatkowane preferencyjną, tj. 8% stawką podatku od towarów i usług, (...)

2011.06.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-485/11/TS
     ∟(...) są zabiegowi mrożenia, w takiej postaci przechowywane i dostarczane do odbiorców, którzy następnie produkt odmrażają i sprzedają, mieszczą się w PKWiU w grupowaniu 10.71.12.0 – „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy z (...)

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-4/BA
     ∟(...) – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0 – „wyroby ciastkarskie i ciasta, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy o (...)

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-3/BA
     ∟(...) – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0 – „wyroby ciastkarskie i ciasta, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy o (...)

2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-442/11-2/EK
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm. – dalej „PKWiU 2008”), ww. Wyroby mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Opinia ta stanowi załącznik do niniejszego wniosku o interpretację przepisów prawa podatkowego.W związku z (...)

2011.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-72/11-2/JKa
     ∟(...) spulchniający, przyprawy korzenne, masa czekoladopodobna 15%. Zdaniem Zainteresowanego przedstawione powyżej wyroby mieszczą się w wyrobach oznaczonych symbolem PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. W opinii Wnioskodawcy o tym, czy wyrób jest świeży, decyduje technologia jego wytworzenia. To, jaka technologia (...)

2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
     ∟(...) od 1 stycznia 2011 r. do 31 grudnia 2013 r., na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy, stawka ta wynosi 8%), wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2011.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-22/11-2/MS
     ∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT na wyroby sklasyfikowane pod symbolami PKWiU 10.72.19 oraz 10.71.12.0 – jest:prawidłowe – w części dotyczącej stawki podatku VAT na wyroby sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 w odniesieniu do wyrobów, których (...)

2011.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1214/10-4/JK
     ∟(...) wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku (...)

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-951/10/MS
     ∟(...) natomiast zawierają środek słodzący - co właśnie w niniejszym przypadku ma miejsce - winne być one klasyfikowane w następującym grupowaniu statystycznym:PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”, zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzoną rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 (...)

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-950/10/MS
     ∟(...) natomiast zawierają środek słodzący - co właśnie w niniejszym przypadku ma miejsce - winne być one klasyfikowane w następującym grupowaniu statystycznym:PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”, zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzoną rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 (...)

2010.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-601/10/UH
     ∟(...) i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm.) mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby Ciastkarskie i ciastka świeże”. Jednocześnie w związku z § 2 powołanego wyżej rozporządzenia wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (...)

2010.08.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3-443-531/10-4/JF
     ∟(...) z ciasta biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego i kruchego, pod warunkiem, iż nie zawierają dodatku środka konserwującego, mieszczą się w grupowaniu: PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Urząd Statystyczny także nadmienił, iż w związku z § 2 powołanego wyżej rozporządzenia według Polskiej (...)

2010.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1282/09-2/JL
     ∟(...) wydanej na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z 29 października 2008 roku w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207 poz. 1293, ze zm.): PKWIU 10.71.12.0 - „Wyroby ciastkarskiej ciastka, świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy T, na podstawie art. 41 ust. 2 oraz Załącznika nr 3 (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj