Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -

1 2 3 4 5

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-167/13/ICz
     ∟(...) stawką VAT wynoszącą 8%.1.Produkty podobne lub konkurencyjne Zdaniem Spółki, towary takie jak:wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12.0, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni,herbatniki, wyroby ciastkarskie i ciastka konserwowane, (...)

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-5/SJ
     ∟(...) 6, 64-100 Leszno . (...)

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-6/SJ
     ∟(...) 6, 64-100 Leszno . (...)

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-4/SJ
     ∟(...) dostawa towarów stawka stawka preferencyjna podatku stawki podatku wyroby cukiernicze Istota interpretacji Czy produkowane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie o PKWiU 10.71.12.0 (bezy, anyżki, babeczki kruche) winny być opodatkowane stawką VAT 8%? Wniosek ORD-IN 877 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNANa podstawie art. 14b § 1 i (...)

2012.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-626/12-2/EK
     ∟(...) Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji Stawka podatku przy sprzedaży Produktów sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.71.12.0 Wniosek ORD-IN 312 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNANa podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz . (...)

2012.08.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-465/12/ICz
     ∟(...) stawką VAT wynoszącą 8%.1. Produkty podobne lub konkurencyjne Zdaniem Spółki, towary takie jak:wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12.0, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni,herbatniki, wyroby ciastkarskie i ciastka konserwowane, (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟(...) klienta w kasie. Punkt gastronomiczny stosuje dla wymienionych przykładowo towarów następującą klasyfikację PKWiU: sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów (...)

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-375/12-5/OS
     ∟(...) kluczowe Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji Sprzedaż przez Wnioskodawcę sękacza, sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)

2012.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-521/12-4/MPe
     ∟(...) towary (odpowiednio pieczywo i ciastka) należy sklasyfikować jako „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0) oraz „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0).W związku z powyższym zadano następujące pytanie:Czy, przy założeniu, że otrzymana przez Wnioskodawcę opinia statystyczna potwierdzi prawidłowość (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-7/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-5/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-3/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-6/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-4/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-2/AKr
     ∟(...) pod uwagę powyższe, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wymienione w punkcie 1a) opisu stanu faktycznego, do grupowania PKWiU 10.71.12.0 „ Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Ponadto, uwzględniając, że zakres rzeczowy większości grupowań PKWiU jest określony zakresem rzeczowym (...)

2012.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-416/12-2/RD
     ∟(...) podatkowa: 1.Czy przy założeniu, że Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów do grupowania: „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0) oraz w związku z tym, że oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami data minimalnej trwałości Produktów nie przekracza 45 dni, Produkty mieszczą się w poz . (...)

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-3/12-3/KT
     ∟(...) w Łodzi (znak: OKN-5672/KW-4468/2011), w której Urząd Statystyczny potwierdził stanowisko Wnioskodawcy, iż Produkty mieszczą się w następujących grupowaniach:PKWiU 10.71.12.0 - „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże” - zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem (...)

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1402/11-2/JW
     ∟(...) mieszczą się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU 10.71.11.0, za wyjątkiem bagietki z szynką i serem, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 (notarialnie poświadczoną kopię informacji Wnioskodawca załącza do wniosku).W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy sprzedaż Bagietek przez (...)

2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1200/11/ABu
     ∟(...) zgodnie z PKWiU z 2008r. klasyfikuje powstałe produkty jako pieczywo świeże (PKWiU 10.71.11.0) i sprzedaje je z 5% stawką podatku VAT, a wyroby ciastkarskie (PKWiU 10.71.12.0) z 8% stawką podatku VAT. Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia gotowego produktu, oznaczone zgodnie z odrębnymi przepisami, w (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) r., stawka podatku, o której mowa w art. 41 ust. 2 ustawy o VAT wynosi 8%.W przedmiotowym załączniku wymieniono m. in.:Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (PKWiU ex 10.71.12.0), których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) r., stawka podatku, o której mowa w art. 41 ust. 2 ustawy o VAT wynosi 8%.W przedmiotowym załączniku wymieniono m. in.:Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (PKWiU ex 10.71.12.0), których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1406/11-8/ISZ
     ∟(...) miodowo — musztardowy —10.84.12.Natomiast w uzupełnieniu z dnia 04.01.2012 r. (data wpływu 09.01.2012 r.) stwierdzono, iż:Ciastka Cinna Stix i Laya Cake (PKWIU 10.71.12.0) są wyrobami ciastkarskimi i ciastkami świeżymi, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 (...)

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-3/EN
     ∟(...) dania” wymienionych w pozycji 28 załącznika nr 10 do ustawy o VAT będzie podlegała opodatkowaniu stawką VAT 5%, natomiast sprzedaż przekąsek klasyfikowanych do PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” lub PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane” wymienionych (...)

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-2/EN
     ∟(...) dania” wymienionych w pozycji 28 załącznika nr 10 do ustawy o VAT będzie podlegała opodatkowaniu stawką VAT 5%, natomiast sprzedaż przekąsek klasyfikowanych do PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” lub PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane” wymienionych (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj