Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby piekarskie

 

wyroby piekarskie 52 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2

2009.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-949/09-2/IZ
     ∟Wyroby z ciasta francuskiego faktycznie mieszczące się w PKWiU 15.81.12-00.12 i wyroby z ciasta biszkoptowego mieszące się w PKWiU 15.91.12-00.16 podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.

2009.04.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-69/09/BW
     ∟Czy Wnioskodawca, na podstawie art. 41 ust. 1 oraz załącznika nr 3 poz. 25 ustawy o VAT, ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 7% w odniesieniu do sprzedaży opisanych powyżej spodów tortowych, biorąc pod uwagę fakt, że zgodnie z opinią Urzędu Statystycznego w Łodzi Podatnik sam powinien dokonać klasyfikacji spodów tortowych, a on klasyfikuje spody tortowe jako wyroby spożywcze świeże - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.1 (Wyroby ciastkarskie)?

2009.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-61/09/MS
     ∟prawo do stosowania stawki VAT w wysokości 7% w odniesieniu do sprzedaży ciast i ciastek zaklasyfikowanych jako wyroby cukiernicze świeże w grupowaniu PKWiU 15.81.12-00 – ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i inne wyroby piekarskie z dodatkiem środka słodzącego

2009.02.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1740/08/AW
     ∟Stawka podatku dla wyrobów ciastkarskich o PKWiU 15.81.12-00.1

2009.01.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-899/08/AJ
     ∟Opodatkowanie półproduktu wstępnie wypieczonego i zamrożonego oraz wyrobu gotowego rozmrożonego i dopieczonego.

2008.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-237/09-2/JB
     ∟produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - „Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże”. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku, podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.

2008.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-516/08-2/AW
     ∟stawka podatku od towarów i usług dla wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych wg PKWiU w grupowaniu 15.81.1

2007.04.12 - Pierwszy Urząd Skarbowy w Kaliszu - PP/443-7/07/V13
     ∟Dotyczy stosowania stawki podatku od towarów i usług w wysokości 7% dla produktu o symbolu PKWiU 15.82.13-20.00 Podatnik w swoim piśmie zwrócił się z wnioskiem o zajęcie stanowiska w sprawie stosowania prawidłowej stawki podatku od towarów i usług na sprzedawany przez firmę produkt o nazwie „ Andruty Kaliskie”.Stosownie do wymogów Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług zaliczenie danego produktu do odpowiedniego grupowania jest obowiązkiem producenta. Określony w piśmie produkt „Andruty Kaliskie” o symbolu PKWiU 15.82.13-20.00, na który powołuje się Podatnik mieści się w grupie towarów i usług : opłatki sakralne i podobne produkty.Wymieniony we wniosku symbol PKWiU został uwzględniony w załączniku nr 3 do ustawy z dnia 11 marca 2004r. o podatku ...

2006.11.15 - Małopolski Urząd Skarbowy - PO2/443-148/06/88081
     ∟Spółka zamierza sprzedawać Croissanty z nadzieniem nugatowo-orzechowym, mlecznym i bez nadzienia, których termin przydatności do spożycia wynosi 29 dni. Organ statystyczny w odpowiedzi na pismo o nadanie symbolu PKWiU dla ww. produktów stwierdził, iż czy dany wyrób piekarski lub ciastkarski jest wyrobem świeżym, czy o przedłużonej trwałości decyduje sam producent. Zdaniem Spółki wyrobe te winny być zakwalifikowane do PKWiU 15.81.12-00.1 i opodatkowane 7% stawką VAT. Spółka wnosi o potwierdzenie stanowiska.

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-19/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku VAT należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek – w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej – o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc piekarnię zamie...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-18/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc pie...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-17/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożyła wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadz...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-16/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc ...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-15/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc ...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-14/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadzą...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-13/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.11-50.00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosekk - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadz

2005.10.31 - Urząd Skarbowy w Otwocku - 1417/VAT/443/1610/05/MŻ
     ∟dotyczy; opodatkowania w podatku od towarów i usług wyrobów ciastkarskich świeżych.

2005.06.08 - Urząd Skarbowy w Aleksandrowie Kujawskim - PP443-19/05
     ∟Jakie stawki podatku od towarów i usług na wyroby piekarnicze i ciastkarskie świeże. Postanowienie

2005.05.25 - Drugi Urząd Skarbowy w Radomiu - 1425/021/443/35/05/IW
     ∟Jaką stawką podatku VAT opodatkować wyroby świeże sklasyfikowane w PKWiU 15.81.12-00.13 i 15.81.12-00.15?

2005.05.12 - Izba Skarbowa w Warszawie - 1401/VR/4407/14-26/05/JM
     ∟ Interpretacje podatkowe   Rodzaj dokumentudecyzja w sprawie interpretacji prawa podatkowegoSygnatura1401/VR/4407/14-26/05/JMData2005.05.12AutorIzba Skarbowa w WarszawieTematPodatek od towarów i usług --> Wysokość opodatkowania --> StawkiSłowa kluczowewyroby piekarskie

2004.09.03 - Izba Skarbowa w Gdańsku - PI/005-1343/04/CIP/08
     ∟ Podatnik zwraca się z zapytaniem, jaką stawką podatku Vat należy opodatkować dostawę towarów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 15.82.13-90.00.Zdaniem Pytającego stosowana przez niego, w oparciu o załącznik nr 1 do w/w rozporządzenia, 7% stawka Vat jest stawką właściwą.Stan faktyczny: Firma piekarnicza produkująca głównie chleb i pieczywo wytwarza przy użyciu tych samych surowców i technologii paluszki zaklasyfikowane przez Urząd Statystyczny w Łodzi do grupowania PKWiU 15.82.13-90.00, tj. „wyroby piekarskie, niezawierające dodatku środka słodzącego, pozostałe”. Od dnia obowiązywania ustawy z dnia 11 marca 2004r. o podatku od towarów i usług Podatnik...

2004.05.14 - Urząd Skarbowy w Sulęcinie - I/3/KO/443-36/04
     ∟Czy podatnik może opodatkować stawką 7% pieczywo foliowane po 1.05.2004r.? W odpowiedzi na pismo z dnia 21.04.2004r. (otrzymano dnia 22.04.2004r.), zawierające żądanie udzielenia informacji o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego, a mianowicie stawki podatku VAT po 1.05.2004r. na pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonym terminie do spożycia,

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj