Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.73.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.73.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


36/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.73.11.0 -

1 2

2019.09.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.381.2019.2.AKR
     ∟(...) do wyniku wynika, że przedmiotowe Wyroby Garmażeryjne powinny być zaklasyfikowane do grupy 10.85.1 PKWiU i w przypadku dla makaronów, pierogów i klusek do grupy 10.73.11.0 PKWiU. Są to produkty, które są wytwarzane przez Wnioskodawcę i sprzedawane bezpośrednio w sklepie beż żadnych usług towarzyszących. Zasadniczo Wyroby (...)

2018.09.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.519.2018.2.SM
     ∟(...) towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%”, zostały wymienione: pod pozycją 26 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0,pod pozycją 28 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Z objaśnienia do (...)

2018.08.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.254.2018.1.JK
     ∟(...) opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%”, zostały wymienione: pod pozycją 26 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0, pod pozycją 28 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Z objaśnienia (...)

2016.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2-3/4512-1-48/16-2/ZD
     ∟(...) stanie prawnym obowiązującym od dnia 1 stycznia 2011 r., zostały wymienione: pod pozycją 36 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0,pod pozycją 42 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Zgodnie z pkt 1 (...)

2015.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-148/15/MS
     ∟(...) dotyczy jedynie gotowych posiłków i dań – PKWiU 10.85.1 z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% oraz makaronów pierogów i klusek – PKWiU 10.73.11.0, nie dotyczy natomiast napojów i soków.W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w sprawie oceny prawnej przedstawionego zdarzenia (...)

2014.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-537/14/BS
     ∟(...) 10.85.13.0 (np. oferowane zestawy sałatek, różne rodzaje pizzy, zestawy gyros, shoarma, tortille, desery, itp.) oraz oferowane wyroby mączne sklasyfikowane są w PKWiU 10.73.11.0 (pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka, łazanki, itp.). Działania Wnioskodawcy związane ze składanymi zamówieniami na wynos mają na celu przygotowanie (...)

2014.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-469/14/BS
     ∟(...) Wnioskodawca zamierza przypisać kiełbasy sprzedawane na stacjach paliwowych - poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy o VAT;dostawę towarów sklasyfikowanych w grupie PKWiU 10.73.11.0 obejmującej makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne - do której Wnioskodawca zamierza przypisać pierogi sprzedawane na stacjach paliwowych - poz. 26 (...)

2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-135/14-2/MP
     ∟(...) zawierającym wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%: pod poz. 36 wskazano „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” (PKWiU 10.73.11.0), pod poz. 42 wskazano „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1). W myśl art. 2 pkt 30 (...)

2014.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1326/13/BS
     ∟(...) ziemniaczane – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.85.13.0 oraz wyroby mączne: pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka, łazanki – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.73.11.0 i zamierza przyjąć stawkę podatku od towarów i usług w wysokości 5% na w/w gotowe posiłki i dania oraz wyroby mączne. W uzupełnieniu wniosku Wnioskodawca (...)

2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
     ∟(...) faktyczny. Spółka prowadzi działalność gastronomiczną (kawiarnia - lodziarnia). Sprzedaje m.in. lody gałkowe oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), naleśniki ( PKWiU 10.73.11.0) i napoje takie jak.:sok ze świeżych owoców - PKWiU 11.07.19.0,koktajl mleczny - shake (lody gałkowe, mleko, syrop smakowy) - PKWiU 10.51.56.0,koktajl owocowy (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)

2012.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-849/12-2/MPe
     ∟(...) gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% natomiast pod poz. 36 zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.73.11.0 – makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne.Zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy, przez PKWiU ex rozumie się zakres wyrobów lub usług węższy niż (...)

2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
     ∟(...) w opakowaniu, skład: makaron typu penne 75%, dodatki - bekon, pieczarki, cebula, mięso ser – ok. 15%, sos – ok. 10%jeśli nie spełnia definicji dania gotowego - PKWIU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” jeśli spełnia definicję dania gotowego - PKWiU 10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów (...)

2012.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-302/12-4/OS
     ∟(...) przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni. Poz. 26 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0). Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (...)

2012.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-302/12-5/OS
     ∟(...) przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni. Poz. 26 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0). Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (...)

2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-382/12-2/KOM
     ∟(...) 10.72.11.0 „Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby - wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty”;PKWiU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”;PKWiU 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)

2012.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-152/12-2/IGo
     ∟(...) ustawy sklasyfikowano odpowiednio: poz. 26 ex 10.3 Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%; poz. 36 - 10.73.11.0 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne i poz. 42 - ex 10.85.1 Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)

2012.04.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-151/12-2/AW
     ∟(...) ustawy sklasyfikowano odpowiednio: poz. 26 ex 10.3 Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%; poz. 36 - 10.73.11.0 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne i poz. 42 - ex 10.85.1 Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)

2012.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1737/11/KM
     ∟(...) okresie od 1 stycznia 2011 r. do 31 grudnia 2013 r., na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy, stawka ta wynosi 8%), wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU 10.73.11.0 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” (pozycja 36)PKWiU ex 10.85.1 - „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości (...)

2012.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1225/11/BW
     ∟(...) art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy wynosi 8%.Pod pozycją 36 załącznika nr 3 do ustawy wymienione zostały towary o symbolu PKWiU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, natomiast pod poz. 41 tegoż załącznika wymieniono grupę ex 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni.Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0).Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%.Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.07.19.0) (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni.Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0).Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%.Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.0719.0) (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj