Interpretacje do przepisu
art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług

 

Wybierz przepis

art. ust. pkt lit.

Wybór obejmuje dokładnie wskazany przepis, np. art.5 nie obejmie art.5 ust.1 pkt 1


775/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

2014.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-499/14-2/MM
     ∟zastosowanie właściwej stawki dla dostawy książek wraz z wchodzącymi w ich skład nośnikami danych

2014.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-256/14-4/MK
     ∟Czy odnośnie sprzedaży opisanej pozycji 68 w punkcie 5 b) będzie prawidłowe zastosowanie od dnia 1 września 2014 roku, stawki podatku VAT (od sprzedaży wytworzonych gotowych posiłków i dań o symbolu PKWiU 10.85.1) w wysokości 5% zamiast 8% w wypadku dostarczania ich Klientowi na dowolny adres spoza terenu zakładu produkcyjnego Wnioskodawcy ?

2014.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-406/14/BS
     ∟Stawka VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy, papryki) sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

2014.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-420/14-2/MPe
     ∟w zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowania właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży

2014.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-309/14-2/MN
     ∟Obniżona do 5% stawka podatku – Olej lniany, jadalny, PKWiU 10.41.29.0

2014.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-168/14/BW
     ∟Możliwości zastosowania stawki podatku VAT 5% dla sprzedawanych na wynos gotowych dań (wymienionych w przedstawionych we wniosku zdarzeniach przyszłych).

2014.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-204/14-4/OS
     ∟Sprzedawane przez Wnioskodawcę gotowe posiłki i dania (zestawy sushi), traktowane jako towar, które Wnioskodawca zaliczył do grupowania PKWiU 10.85.1, podlegają opodatkowaniu 5% stawką podatku VAT.

2014.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-196/14/ICz
     ∟Czy Spółka wykonując całokształt prac związanych z wydaniem książki - folderu prawidłowo zastosuje stawkę podatku od towarów i usług 5%?

2014.06.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-387/14-2/JL
     ∟Gotowe do spożycia kanapki, świeże sałatki, ciastka typu herbatnik oraz sezonowo zupy, sprzedawane przez Wnioskodawcę, traktowane jako towar w postaci gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5 %, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług.

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-310/14-3/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży suplementu diety „A” w postaci płynnej sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 11.07.19.0.

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-308/14-3/JK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży suplementu diety „A” w postaci płynnej sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 11.07.19.0.

2014.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-311/14-3/MR
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży suplementu diety.

2014.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-307/14-3/AK
     ∟Czy Spółka postąpi prawidłowo opodatkowując sprzedaż suplementu diety w płynie 5% stawką VAT?

2014.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-110/14/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla sprzedaży, opisanych we wniosku, Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0 „Jogurty i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany”

2014.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-118/14/AP
     ∟Stawka podatku właściwa dla wytworzenia i dostawy książki.

2014.04.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-124/14-5/AP
     ∟tawka podatku VAT mająca zastosowanie do sprzedaży wydrukowanych książek

2014.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-105/14-3/AK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży posiłków na wynos. Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży posiłków na wynos.

2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-64/14-2/JL
     ∟Jeżeli produkty (ciastka), o których mowa we wniosku, nie zostały wymienione w załączniku nr 3 do ustawy o VAT, to Wnioskodawca nie ma możliwości zastosowania stawki 8% do dostawy tych produktów.

2014.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1230/13-2/EN
     ∟Czy do sprzedaży towaru opisanego w stanie faktycznym, zaklasyfikowanego do grupowania PKWiU 10.72.11.0 – „Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby” Spółka może stosować od 1 stycznia 2011 roku stawkę VAT w wysokości 5%?

2014.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1326/13/BS
     ∟Stawka podatku przy sprzedaży wyrobów gotowych.

2014.03.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1308/13/AP
     ∟Stawka podatku właściwa dla wytworzenia i dostawy książek oraz czasopism.

2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-65/14-2/MP
     ∟stawka podatku dla sprzedaży produktów waflowych;

2014.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1113/13/ICz
     ∟zastosowanie stawki podatku do czynności importu towaru: napój na bazie aloesu

2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1291/13-2/DG
     ∟W zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży lodów i deserów lodowych w systemie Wyspy oraz opodatkowania podatkiem VAT sprzedaży tych produktów wg stawki VAT w wysokości 5 %

2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1291/13-3/DG
     ∟W zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży soków w systemie Wysp oraz opodatkowania podatkiem VAT sprzedaży tych produktów wg stawki VAT w wysokości 5 %.

2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1291/13-2/ISZ
     ∟w zakresie stawki podatku dla dostawy książek, w zakresie uznania przekazywanych towarów za prezenty o małej wartości i ich opodatkowania i ustalenia podstawy opodatkowania

2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
     ∟stawka podatku VAT dla bagietek, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni

2014.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-27/14-5/OS
     ∟Uznanie sprzedaży za dostawę towarów oraz stawki podatku VAT.

2014.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-27/14-6/OS
     ∟Uznanie sprzedaży za dostawę towarów oraz stawki podatku VAT.

2014.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1115/13-4/IG
     ∟Wnioskodawca wnosi o potwierdzenie, że zgodnie z dyspozycja art. 41 ust. 2a oraz poz. 20 załącznika 10 do ustawy o VAT od 1 stycznia 2011 r. dostawa mąki kokosowej (PKWiU 10.41.42.0) podlega opodatkowaniu stawką VAT w wysokości 5%.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj