Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby cukiernicze

 

wyroby cukiernicze 84 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3

2010.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-384/10/AZb
     ∟stawka podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich świeżych - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.16

2010.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-134/10/AL
     ∟Czy Wnioskodawca ma prawo do zastosowania 7% stawki VAT do sprzedaży wyrobów ciastkarskich PKWiU 15.81.1?

2010.04.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-36/10/AW
     ∟Wyroby ciastkarskie o PKWiU 15.81.12-00 są opodatkowane 7% stawką VAT

2010.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1282/09-2/JL
     ∟Opierając się na klasyfikacji przedstawionej przez Wnioskodawcę, według której wytwarzane wyroby z ciasta kruchego mieszczą się w PKWiU 15.81.12-00.15 oraz uwzględniając zapis art. 41 ust. 2 ustawy należy uznać za prawidłowe stanowisko Wnioskodawcy, że ich sprzedaż podlega opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.

2010.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1061/09-2/BS
     ∟stawka podatku na wyroby ciastkarskie

2009.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-949/09-2/IZ
     ∟Wyroby z ciasta francuskiego faktycznie mieszczące się w PKWiU 15.81.12-00.12 i wyroby z ciasta biszkoptowego mieszące się w PKWiU 15.91.12-00.16 podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.

2009.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1081/09-2/EWW
     ∟Stawka podatku na ciastka kruche o PKWiU 15.81.12-00.00

2009.04.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-69/09/BW
     ∟Czy Wnioskodawca, na podstawie art. 41 ust. 1 oraz załącznika nr 3 poz. 25 ustawy o VAT, ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 7% w odniesieniu do sprzedaży opisanych powyżej spodów tortowych, biorąc pod uwagę fakt, że zgodnie z opinią Urzędu Statystycznego w Łodzi Podatnik sam powinien dokonać klasyfikacji spodów tortowych, a on klasyfikuje spody tortowe jako wyroby spożywcze świeże - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.1 (Wyroby ciastkarskie)?

2009.02.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1740/08/AW
     ∟Stawka podatku dla wyrobów ciastkarskich o PKWiU 15.81.12-00.1

2008.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-516/08-2/AW
     ∟stawka podatku od towarów i usług dla wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych wg PKWiU w grupowaniu 15.81.1

2007.08.09 - Łódzki Urząd Skarbowy - ŁUS-II-2-423/166/07/AG
     ∟ dotyczy zaliczenia do kosztów uzyskania przychodu - na podstawie art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt. 28 ustawy z dnia 15.02.1992r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz. U. z 2000r. Nr 54, poz. 654 ze zm.) - w brzmieniu obowiązującym od dnia 01.01.2007r. - wydatków związanych z zakupem artykułów spożywczych, piwa i alkoholu, przeznaczonych do prezentacji maszyn podczas targów i pokazów. Naczelnik Łódzkiego Urzędu Skarbowego w Łodzi na podstawie art. 14a § 1 i § 4 ustawy z dnia 29.08.1997r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2005r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) po rozpatrzeniu wniosku o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu zastosowania prawa podatkowego w sprawie dotyczącej zaliczenia do kosztów uzyskania przychodu - na podstawie art. 15 ust. 1 w ...

2007.05.16 - Drugi Urząd Skarbowy w Radomiu - 1425/021/443-8/07/IW
     ∟Jaką stawkę podatku VAT zastosować przy sprzedaży wyrobów o symbolu PKWiU 15.81.12-00.1?

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-19/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku VAT należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek – w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej – o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc piekarnię zamie...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-18/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc pie...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-17/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożyła wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadz...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-16/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc ...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-15/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadząc ...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-14/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosek - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadzą...

2006.06.01 - Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim - 1414/PP/PO/443-13/06/AU
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.11-50.00)? Dnia 7 marca 2006r. podatnik złożył wniosekk - w trybie art. 14 a §1 Ordynacji podatkowej - o udzielenie pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu stosowania przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w sprawie dotyczącej wysokości stawek podatku VAT w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia. Według przedstawionego we wniosku stanu faktycznego, wnioskodawca prowadz

2005.11.14 - Urząd Skarbowy Warszawa-Targówek - 1437/ZI/443/379/KO/05
     ∟Ze stanu faktycznego przedstawionego we wniosku wynika, że Spółka jest producentem wyrobów ciastkarskich z ciasta parzonego – określonych jako świeże. Wyroby te Ośrodek Interpretacji Standardów Klasyfikacyjnych sklasyfikował do grupowania: PKWiU 15.81.12-00.00 „Wyroby ciastkarskie świeże (ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i pozostałe wyroby ciastkarskie z dodatkiem środka słodzącego).Jak wynika z pisma Urzędu Statystycznego - dla celów podatkowych - stosuje się Polską Klasyfikację Wyrobów i Usług wprowadzoną rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 15 marca 1997r. /Dz. U. Nr 42, poz. 264 ze zm./, zgodnie z którą wyroby ciastkarskie z ciasta parzonego – ok...

2005.06.22 - Urząd Skarbowy w Starachowicach - PP/4409-11-24/05
     ∟Jaka stawka podatku VAT powinna zostać zastosowana dla wyrobu cukierniczego "blok orzechowy" mieszczący się w grupowaniu PKWiU 15.84.23-90.00 ? Pismem z dnia 08.06.2005 r. (sprecyzowanym pismem z dnia 17.06.2005 r.) podatniczka wniosła podanie w sprawie udzielenia pisemnej interpretacji co do zakresu i sposobu zastosowania prawa podatkowego w zakresie podatku od towarów i usług, tj. ustalenia stawki podatku VAT na wyrób cukierniczy "blok orzechowy" mieszczący się w grupowaniu PKWiU 15.84.23-90.00.

2005.06.08 - Urząd Skarbowy w Aleksandrowie Kujawskim - PP443-19/05
     ∟Jakie stawki podatku od towarów i usług na wyroby piekarnicze i ciastkarskie świeże. Postanowienie

2005.04.26 - Urząd Skarbowy w Legnicy - PP.0090/1/15/05
     ∟Podatnik produkuje wyroby cukrowe tj. baranek cukrowy, zając cukrowy, kurka cukrowa. Na powyższe wyroby podatnik posiada atest Krajowej Komisji Artystycznej i Etnograficznej. ww. wyroby sklasyfikowane są wg PKWiU pod symbolem 36.63.77-40.3, a wg SWW pod symbolem 2882-9959.Zdaniem podatnika przedmiotowe wyroby podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku VAT bowiem są wymienione w załączniku Nr 3 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54, poz. 535) będącym wykazem towarów i usług, opodatkowanych stawką podatku w wysokości 7% w grupie "Wyroby sztuki ludowej oraz rękodzieła i rzemiosła ludowego i artystycznego, które posiadają atest Krajowej ...

2004.07.28 - Urząd Skarbowy w Krośnie - PP. 443/80/2004
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do produkowanych wafli o symbolu PKWiU 15.82.13.30.00?

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj