Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-
235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -
2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
∟(...) gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę oraz sprzedaż napojów bezalkoholowych (oznaczonych przez Wnioskodawczynię symbolami PKWiU: 47.00.26.0, 11.07.19.0 oraz 11.07.11.0), jako usługi gastronomiczne podlegają opodatkowaniu ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych według stawki 3%. Interpretacja dotyczy (...)
2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.246.2019.1.EW
∟(...) „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”„B” - PKWiU 10.89.17.0 „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”„N” - PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”„C” - PKWiU 10.89.17.0 „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”. Urząd Statystyczny w oparciu o (...)
2018.10.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.612.2018.1.IZ
∟(...) przy zastosowaniu dopuszczalnej metody tzw. ekstrakcji wodnej. Urząd Statystyczny w Łodzi sklasyfikował Napoje będące przedmiotem niniejszego wniosku do kodu PKWiU 2008 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego dostawa (...)
2018.10.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.466.2018.2.AM
∟(...) Nie stosuje się jej dla zakresu sprzedaży towarów zwolnionych od podatku lub opodatkowanych stawką 0%. Pod pozycją nr. 31 tej tabeli znajduje się symbol PKWiU nr ex 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)
2018.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.430.2018.3.EK
∟(...) symbolami PKWiU z 2008 r.: 10.61.33.0 Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych 10.52.10.0 Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe. W uzupełnieniu wniosku z dnia 18 września 2018 r. Wnioskodawca wskazała, że produkty sklasyfikowane pod symbolem PKWIU (...)
2018.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.552.2018.1.JP
∟(...) Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, (...)
2018.08.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.414.2018.2.JP
∟(...) Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, (...)
2018.06.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.183.2018.2.AR
∟(...) roślinny (mleko sojowe). Mieszanka napojów mlekowych z sokiem owocowym. W tym stanie rzeczy jako przyszły producent Zainteresowany zaklasyfikował je do grupowania PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe (niegazowane, udział soku owocowego ponad 20%). Koktajle warzywne: jarmuż/ogórek,szpinak/jabłko,jarmuż/mango/pestki (...)
2018.06.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.186.2018.2.HW
∟(...) w zakresie stawki podatku dla sprzedaży w sklepie produkowanych przez Wnioskodawcę deserów klasyfikowanych do PKWiU 10.89.19.0 oraz koktajli klasyfikowanych do PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 20 kwietnia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2018.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP2-3.4010.118.2018.1.MS
∟(...) i opisana powyżej usługa rozlewu stanowi jeden z etapów produkcji napojów bezalkoholowych, w związku z czym powinna zostać zakwalifikowana do kategorii PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe, a więc zgodnie z zezwoleniem nr ..powinna zostać uznana za działalność strefową Wnioskodawcy, z którą wiąże się szereg (...)
2018.03.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.35.2018.1.BS
∟(...) surowcowego. Spółka klasyfikuje naturalny sok z brzozy oraz soki z brzozy z dodatkami w postaci soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego do grupowania PKWiU (2008) 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Soki z brzozy są sprzedawane przez Wnioskodawcę pod marką „………” Zarówno naturalny sok z brzozy jak i soki (...)
2018.03.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.12.2018.1.JN
∟(...) podatku w wysokości 5% dla dostawy produktów … napój owsiany z kakao, … napój owsiany naturalny i … napój owsiany z wapniem, sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 10 stycznia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2018.02.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.4.2018.1.DG
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie ustalenia obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 5% na sprzedaż w kraju napojów sojowych (PKWiU 11.07.19.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 stycznia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek uzupełniony pismem z dnia 8 lutego 2018 r. (data (...)
2018.02.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.492.2017.2.JF
∟(...) w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 52 załącznika nr 3, wymienione zostały towary o symbolu PKWiU 2008 ex 11.07.19.0 pozostałe napoje bezalkoholowe wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż (...)
2018.01.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.661.2017.1.IZ
∟(...) podatku VAT, a mianowicie sok z aloesu (skład: sok z aloesu 99,7%, substancja konserwująca: kwasek cytrynowy 0,3%). Sok ten został zakwalifikowany pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Opisany produkt jest napojem niegazowanymi bezalkoholowym. Wnioskodawca przy sprzedaży tego produktu konsekwentnie (...)
2018.01.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.570.2017.1.AW
∟(...) z wyłączeniem soków owocowych warzywnych, objętych pozycją 2009”. Zgodnie z kluczem powiązań między CN a PKWiU, kod CN 2202 90 19 odnosi się do grupowania PKWiU 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe. Ponadto, Wnioskodawca znajduje się w posiadaniu informacji klasyfikacyjnej z 23 września 2005 r. wydanej przez Urząd (...)
2017.10.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.583.2017.1.RH
∟(...) w Łodzi pismem z dnia ……znak ……….. poinformował, że suplement diety w płynie, o którym mowa w niniejszym wniosku, mieści się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Spółka ma zamiar stosować przy sprzedaży tego produktu 5% stawkę VAT, odpowiednio do kodu PKWiU. W związku z (...)
2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.372.2017.2.EK
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku w wysokości 5% do dostawy napojów sklasyfikowanych według PKWIU do kodu 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 1 sierpnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2017.07.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.205.2017.1.LM
∟(...) z innymi składnikami,UHT ogrzewanie,homogenizacja,napełnianie opakowań. Wskazane powyżej napoje Wnioskodawca klasyfikuje według PKWiU do kodu 11.07.19.0 – tj. pozostałe napoje bezalkoholowe. Niezależnie od powyższego podkreślenia wymaga, iż dystrybuowane napoje mają lekką, kremową konsystencję (...)
2017.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.193.2017.1.DG
∟(...) podatku VAT w wysokości 5% na sprzedaż w kraju napojów owsianych, gryczanych, jaglanych, orkiszowych, ryżowych, sojowych oraz wyprodukowanych na bazie orzechów (PKWiU 11.07.19.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 maja 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku (...)
2017.07.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.119.2017.2.DG
∟(...) homogenizowane oraz żywność dietetyczna (PKWiU 10.86.10.0) – jest prawidłowe;soki i ekstrakty roślinne (PKWiU 10.89.15.0) oraz pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU 11.07.19.0) – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 18 kwietnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek uzupełniony pismem z dnia 19 czerwca 2017 r. (data (...)
2017.06.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.99.2017.2.NK
∟(...) (sól, stabilizator itp.), UHT ogrzewanie, homogenizacja, napełnianie opakowań. Na wskazane powyżej napoje Wnioskodawca uzyskał zaklasyfikowanie według PKWiU do kodu 11.07.19.0 – tj. pozostałe napoje bezalkoholowe. Ponadto Wnioskodawca zauważa, że według kodów Nomenklatury scalonej (CN) wskazane napoje klasyfikują się pod (...)
2017.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.94.2017.2.DG
∟(...) Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług w grupowaniu 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU), wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 (...)
2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.87.2017.1.JP
∟(...) na rynek nowy produkt tj. napój o smaku jabłkowym z dodatkiem octu jabłkowego. Na wniosek Spółki, Urząd Statystyczny w xx zakwalifikował ww. napój do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Skład napoju to: 87%-woda, 8,7%-koncentrat jabłkowy (zagęszczony sok z jabłek), 2,2%-substancje słodzące, 2,1%-ocet (...)
2017.05.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.88.2017.1.JP
∟(...) aktywnych fizycznie. Produkcja wyrobów zlecana jest zewnętrznie podwykonawcom. Spółka ustaliła, że dwa wymienione poniżej produkty mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. xxx xxx. Suplement diety. Smaki: poncz owocowy, grejpfrut, cytrynowy, pomarańczowy. Opis: suplement diety w (...)
2017.04.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP1-2.4512.232.2016.2.TK
∟(...) pośród usług związanych z wyżywieniem serwowane są klientom m.in. napoje niegazowane zawierające tłuszcz mlekowy oraz kawę, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, lista napojów z proporcjami składników przedstawiona jest poniżej: latte macchiato: 300 ml mleka, 9 gram kawy;cafe latte: 270 ml mleka, 9 gram kawy, 30 ml (...)
2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.949.2016.1.JO
∟(...) wynosi nie mniej niż 20%. Wynika to z brzmienia poz. 31 załącznika nr 10 do ustawy o VAT, który wymienia, jako podlegające 5% stawce VAT wyroby oznaczone kodem PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”, z zawężeniem do takich, które są napojami niegazowanymi zawierającymi nie mniej niż 20% soku z warzyw lub owoców w (...)
2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.952.2016.1.BH
∟(...) i ryżu, z których uzyskać można jeszcze większą ilość soku. Urząd Statystyczny sklasyfikował Produkty będące przedmiotem niniejszego wniosku do kodu PKWiU 2008: 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy, w świetle przedstawionych okoliczności dostawa Napojów (...)
2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.679.2016.2.AZb
∟(...) nr 3 do ustawy, zawierającym wykaz towarów i usług, opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, w poz. 52 zostały wymienione sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU ex 11.07.19.0 pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)
2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.534.2016.1.KK
∟(...) 10 u.p.t.u. w zw. z art. 41 ust. 2a u. p. t. u. w punktach 28, 30 i 31 tegoż załącznika i oznaczonych następującymi symbolami PKWiU: ex 10.85.1; ex 10.89.15.0, ex 11.07.19.0, opodatkowana będzie podatkiem VAT w stawce 5% zarówno jeśli ich spożycie ma miejsce w lokalu jak i poza nim, kiedy sprzedaż jest realizowana z opcją na (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.