Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -

1 2 3 4 5 6 7 8

2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
     ∟(...) gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę oraz sprzedaż napojów bezalkoholowych (oznaczonych przez Wnioskodawczynię symbolami PKWiU: 47.00.26.0, 11.07.19.0 oraz 11.07.11.0), jako usługi gastronomiczne podlegają opodatkowaniu ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych według stawki 3%. Interpretacja dotyczy (...)

2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.246.2019.1.EW
     ∟(...) „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”„B” - PKWiU 10.89.17.0 „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”„N” - PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”„C” - PKWiU 10.89.17.0 „Suplementy diety nadające się do spożycia przez ludzi”. Urząd Statystyczny w oparciu o (...)

2018.10.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.612.2018.1.IZ
     ∟(...) przy zastosowaniu dopuszczalnej metody tzw. ekstrakcji wodnej. Urząd Statystyczny w Łodzi sklasyfikował Napoje będące przedmiotem niniejszego wniosku do kodu PKWiU 2008 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego dostawa (...)

2018.10.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.466.2018.2.AM
     ∟(...) Nie stosuje się jej dla zakresu sprzedaży towarów zwolnionych od podatku lub opodatkowanych stawką 0%. Pod pozycją nr. 31 tej tabeli znajduje się symbol PKWiU nr ex 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)

2018.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.430.2018.3.EK
     ∟(...) symbolami PKWiU z 2008 r.: 10.61.33.0 Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych 10.52.10.0 Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe. W uzupełnieniu wniosku z dnia 18 września 2018 r. Wnioskodawca wskazała, że produkty sklasyfikowane pod symbolem PKWIU (...)

2018.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.552.2018.1.JP
     ∟(...) Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, (...)

2018.08.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.414.2018.2.JP
     ∟(...) Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, (...)

2018.06.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.183.2018.2.AR
     ∟(...) roślinny (mleko sojowe). Mieszanka napojów mlekowych z sokiem owocowym. W tym stanie rzeczy jako przyszły producent Zainteresowany zaklasyfikował je do grupowania PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe (niegazowane, udział soku owocowego ponad 20%). Koktajle warzywne: jarmuż/ogórek,szpinak/jabłko,jarmuż/mango/pestki (...)

2018.06.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.186.2018.2.HW
     ∟(...) w zakresie stawki podatku dla sprzedaży w sklepie produkowanych przez Wnioskodawcę deserów klasyfikowanych do PKWiU 10.89.19.0 oraz koktajli klasyfikowanych do PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 20 kwietnia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2018.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP2-3.4010.118.2018.1.MS
     ∟(...) i opisana powyżej usługa rozlewu stanowi jeden z etapów produkcji napojów bezalkoholowych, w związku z czym powinna zostać zakwalifikowana do kategorii PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe, a więc zgodnie z zezwoleniem nr ..powinna zostać uznana za działalność strefową Wnioskodawcy, z którą wiąże się szereg (...)

2018.03.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.35.2018.1.BS
     ∟(...) surowcowego. Spółka klasyfikuje naturalny sok z brzozy oraz soki z brzozy z dodatkami w postaci soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego do grupowania PKWiU (2008) 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Soki z brzozy są sprzedawane przez Wnioskodawcę pod marką „………” Zarówno naturalny sok z brzozy jak i soki (...)

2018.03.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.12.2018.1.JN
     ∟(...) podatku w wysokości 5% dla dostawy produktów … napój owsiany z kakao, … napój owsiany naturalny i … napój owsiany z wapniem, sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 10 stycznia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2018.02.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.4.2018.1.DG
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie ustalenia obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 5% na sprzedaż w kraju napojów sojowych (PKWiU 11.07.19.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 stycznia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek uzupełniony pismem z dnia 8 lutego 2018 r. (data (...)

2018.02.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.492.2017.2.JF
     ∟(...) w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 52 załącznika nr 3, wymienione zostały towary o symbolu PKWiU 2008 ex 11.07.19.0 pozostałe napoje bezalkoholowe wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż (...)

2018.01.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.661.2017.1.IZ
     ∟(...) podatku VAT, a mianowicie sok z aloesu (skład: sok z aloesu 99,7%, substancja konserwująca: kwasek cytrynowy 0,3%). Sok ten został zakwalifikowany pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Opisany produkt jest napojem niegazowanymi bezalkoholowym. Wnioskodawca przy sprzedaży tego produktu konsekwentnie (...)

2018.01.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.570.2017.1.AW
     ∟(...) z wyłączeniem soków owocowych warzywnych, objętych pozycją 2009”. Zgodnie z kluczem powiązań między CN a PKWiU, kod CN 2202 90 19 odnosi się do grupowania PKWiU 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe. Ponadto, Wnioskodawca znajduje się w posiadaniu informacji klasyfikacyjnej z 23 września 2005 r. wydanej przez Urząd (...)

2017.10.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.583.2017.1.RH
     ∟(...) w Łodzi pismem z dnia ……znak ……….. poinformował, że suplement diety w płynie, o którym mowa w niniejszym wniosku, mieści się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Spółka ma zamiar stosować przy sprzedaży tego produktu 5% stawkę VAT, odpowiednio do kodu PKWiU. W związku z (...)

2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.372.2017.2.EK
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku w wysokości 5% do dostawy napojów sklasyfikowanych według PKWIU do kodu 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 1 sierpnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2017.07.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.205.2017.1.LM
     ∟(...) z innymi składnikami,UHT ogrzewanie,homogenizacja,napełnianie opakowań. Wskazane powyżej napoje Wnioskodawca klasyfikuje według PKWiU do kodu 11.07.19.0 – tj. pozostałe napoje bezalkoholowe. Niezależnie od powyższego podkreślenia wymaga, iż dystrybuowane napoje mają lekką, kremową konsystencję (...)

2017.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.193.2017.1.DG
     ∟(...) podatku VAT w wysokości 5% na sprzedaż w kraju napojów owsianych, gryczanych, jaglanych, orkiszowych, ryżowych, sojowych oraz wyprodukowanych na bazie orzechów (PKWiU 11.07.19.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 maja 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku (...)

2017.07.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.119.2017.2.DG
     ∟(...) homogenizowane oraz żywność dietetyczna (PKWiU 10.86.10.0) – jest prawidłowe;soki i ekstrakty roślinne (PKWiU 10.89.15.0) oraz pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU 11.07.19.0) – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 18 kwietnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek uzupełniony pismem z dnia 19 czerwca 2017 r. (data (...)

2017.06.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.99.2017.2.NK
     ∟(...) (sól, stabilizator itp.), UHT ogrzewanie, homogenizacja, napełnianie opakowań. Na wskazane powyżej napoje Wnioskodawca uzyskał zaklasyfikowanie według PKWiU do kodu 11.07.19.0 – tj. pozostałe napoje bezalkoholowe. Ponadto Wnioskodawca zauważa, że według kodów Nomenklatury scalonej (CN) wskazane napoje klasyfikują się pod (...)

2017.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.94.2017.2.DG
     ∟(...) Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzonej Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług w grupowaniu 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU), wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 (...)

2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.87.2017.1.JP
     ∟(...) na rynek nowy produkt tj. napój o smaku jabłkowym z dodatkiem octu jabłkowego. Na wniosek Spółki, Urząd Statystyczny w xx zakwalifikował ww. napój do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Skład napoju to: 87%-woda, 8,7%-koncentrat jabłkowy (zagęszczony sok z jabłek), 2,2%-substancje słodzące, 2,1%-ocet (...)

2017.05.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.88.2017.1.JP
     ∟(...) aktywnych fizycznie. Produkcja wyrobów zlecana jest zewnętrznie podwykonawcom. Spółka ustaliła, że dwa wymienione poniżej produkty mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. xxx xxx. Suplement diety. Smaki: poncz owocowy, grejpfrut, cytrynowy, pomarańczowy. Opis: suplement diety w (...)

2017.04.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP1-2.4512.232.2016.2.TK
     ∟(...) pośród usług związanych z wyżywieniem serwowane są klientom m.in. napoje niegazowane zawierające tłuszcz mlekowy oraz kawę, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, lista napojów z proporcjami składników przedstawiona jest poniżej: latte macchiato: 300 ml mleka, 9 gram kawy;cafe latte: 270 ml mleka, 9 gram kawy, 30 ml (...)

2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.949.2016.1.JO
     ∟(...) wynosi nie mniej niż 20%. Wynika to z brzmienia poz. 31 załącznika nr 10 do ustawy o VAT, który wymienia, jako podlegające 5% stawce VAT wyroby oznaczone kodem PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”, z zawężeniem do takich, które są napojami niegazowanymi zawierającymi nie mniej niż 20% soku z warzyw lub owoców w (...)

2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.952.2016.1.BH
     ∟(...) i ryżu, z których uzyskać można jeszcze większą ilość soku. Urząd Statystyczny sklasyfikował Produkty będące przedmiotem niniejszego wniosku do kodu PKWiU 2008: 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy, w świetle przedstawionych okoliczności dostawa Napojów (...)

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.679.2016.2.AZb
     ∟(...) nr 3 do ustawy, zawierającym wykaz towarów i usług, opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, w poz. 52 zostały wymienione sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU ex 11.07.19.0 pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.534.2016.1.KK
     ∟(...) 10 u.p.t.u. w zw. z art. 41 ust. 2a u. p. t. u. w punktach 28, 30 i 31 tegoż załącznika i oznaczonych następującymi symbolami PKWiU: ex 10.85.1; ex 10.89.15.0, ex 11.07.19.0, opodatkowana będzie podatkiem VAT w stawce 5% zarówno jeśli ich spożycie ma miejsce w lokalu jak i poza nim, kiedy sprzedaż jest realizowana z opcją na (...)

1 2 3 4 5 6 7 8

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj