Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


23/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.11.0 -

1

2016.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-384/16-4/JO
     ∟(...) zakwalifikowanych i należących do grupy: PKWiU ex 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”, a także: 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi”,10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych” - Makarony (dotyczy np. (...)

2016.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-321/16/JP
     ∟(...) 40-58%, majonez 25%, wędlina 16-30%) - PKWiU 2008 10.85.13.0 „gotowe posiłki i dania na bazie warzyw jeśli zawartość mięsa nie przekracza 20%” oraz PKWiU 2008 10.85.11.0 „gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi jeśli zawartość mięsa przekracza 20%”;sałatka warzywna z jajkiem (skład: warzywa (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
     ∟(...) i ryb (stripsy), smażona cebula mieszczą się w grupie 10.85.1 i w zależności od receptury i składu, czy też przewagi jednego składnika będą klasyfikowane jako: 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (kanapki i burgery na bazie mięsa, smażone kawałki mięs tzw. stripsy); 10.85.12.0 Gotowe posiłki (...)

2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
     ∟(...) Niego towary wymienione w przedmiotowym wniosku o interpretację przepisów prawa podatkowego, powinny być klasyfikowane do następujących kodów klasyfikacyjnych:PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 (...)

2015.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1220/14/RSz
     ∟(...) Wnioskodawca uzupełnił zdarzenie przyszłe w następujący sposób:ad. 1. Symbol PKWiU dla sprzedaży gotowych wyrobów garmażeryjnych, o których mowa we wniosku to 10.85.11.0 - gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi, ad. 2. gotowe wyroby garmażeryjne, o których mowa we wniosku nie zawierają produktów o (...)

2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
     ∟(...) nią Produkty mogłyby być alternatywnie sklasyfikowane do następujących grupowań PKWiU:„Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi” tj. jako PKWiU 10.85.11.0 oraz„Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, tj. jako PKWiU 10.85.12.0.Powyższe w ocenie Spółki prowadzi do wniosku, iż (...)

2014.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-331/14/BS
     ∟(...) o wyjaśnienie dlaczego uznano, że wyroby Wnioskodawcy, tj. "flaki" mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.89.11.00 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” a nie PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”. Wnioskodawca otrzymał wyjaśnienie z dnia 5 kwietnia 2011 r., które jest nieprecyzyjne, (...)

2013.12.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-937/13-2/MN
     ∟(...) interpretacjach indywidualnych (dalej: Interpretacje), dotyczących prowadzonej przez Spółkę sprzedaży na wynos produktów należących m.in. do grupowania PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi” oraz PKWiU 10.1 „Mięso i wyroby z mięsa, zakonserwowane” potwierdził, że:sprzedaż przez (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)

2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
     ∟(...) transportowych skład: kawałki kurczaków w panierce – ok. 60 %, sałata – ok. 15 %, pokrojone pomidory – ok. 15 %, sos majonezowy – ok. 5%, ciasto - ok.5% - PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”.cruncher - sprzedawane w plastikowych opakowaniach, skład: kawałki kurczaków panierce – ok . (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟(...) klasyfikację PKWiU: sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe 10.82.22.0. Wnioskodawca jest (...)

2012.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-153/12/WN
     ∟(...) pod uwagę fakt, że Eurostat sklasyfikował hot dogi do grupowania PRODCOM 10.85.11.00, tym samym na gruncie PKWiU hot dogi powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi. W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Czy sprzedaż hot dogów i produktów na (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)

2011.11.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1261/11-2/EN
     ∟(...) prowadzi działalność gospodarczą od dnia 1 sierpnia 2002 r., jest czynnym podatnikiem i zajmuje się produkcją flaków wołowych w pomidorach o symbolu PKWiU 10.85.11.0 „gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”. Wg klasyfikacji PKWiU przez gotowy posiłek należy rozumieć: (...)

2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
     ∟(...) i 2007 – 2008) PKWiU na produkowane wyroby i tak:sałatki warzywne PKWiU 10.85.13.0 – gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, galarety wieprzowe i drobiowe PKWiU – 10.85.11.0 – gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi, kanapki – PKWiU 10.89.19.0 – pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane.W (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj