Interpretacje do przepisu
art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług

 

Wybierz przepis

art. ust. pkt lit.

Wybór obejmuje dokładnie wskazany przepis, np. art.5 nie obejmie art.5 ust.1 pkt 1


775/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

2014.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1210/13/KM
     ∟Jaką stawkę podatku VAT należy zastosować do sprzedaży zasiewów i nakładów na zasiewy przy tak sformułowanej umowie sprzedaży?

2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
     ∟Stawka podatku VAT dla wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 i 45 dni

2014.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1055/13-2/IG
     ∟Należy stwierdzić że wymieniony we wniosku produkt - suplement diety w postaci owocowego napoju sklasyfikowany według PKWiU – jak wskazał Wnioskodawca – pod symbolem 11.07.19.0, w którym udział masowy wyciągów i soków owocowych (przede wszystkim wyciągu z jagód acay), których udział masowy wynosi ok. 21% jest produktem, o którym mowa w poz. 52 załącznika nr 3 oraz w poz. 31 załącznika nr 10 do ustawy o VAT. Tym samym, stanowisko Wnioskodawcy, że sprzedaż wyżej wymienionego towaru w Polsce powinna być opodatkowana stawką VAT 5%, jest prawidłowe.

2014.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-798/13-4/ALN
     ∟Uznanie za dostawę towarów i zastosowania właściwej stawki podatku dla sprzedaży dań „na wynos”.

2014.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-799/13-4/ALN
     ∟Uznanie za dostawę towarów i zastosowania właściwej stawki podatku dla sprzedaży dań „na wynos”.

2014.01.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-992/13/BW
     ∟Stawka podatku VAT do sprzedaży posiłków na terenie parku.

2014.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-936/13/MS
     ∟stwierdzenie czy otrzymywane przez Wnioskodawcę środki pieniężne przeznaczone na dofinansowanie organizacji seminariów, wykładów i odczytów oraz na wydawanie książek stanowią obrót w rozumieniu art. 29 ust. 1 ustawy o VAT oraz w zakresie ustalenia stawki podatku VAT i momentu powstania obowiązku podatkowego z tytułu dofinansowania podlegającego opodatkowaniu podatkiem VAT.

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1022/13-3/MR
     ∟Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1067/13/JJ
     ∟Czy Wnioskodawca prawidłowo przyjął, że dla sprzedawanych przez niego wyżej przedstawionych produktów właściwa stawka podatku wynosi 5%?

2014.01.02 - Minister Finansów - PT8/033/282/904/TKE/13/RD138
     ∟stawka importu towarów zakwalifikowanych do CN - 2202 901011

2013.12.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-937/13-2/MN
     ∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2013.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-927/13-4/AP
     ∟stawka podatku VAT właściwa do sprzedawanego magazynu wraz z załączonym produktem

2013.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-792/13-4/JS
     ∟stawka podatku VAT dla dostawy książek multimedialnych sprzedawanych na nośnikach (płyty CD, DVD i inne nośniki)

2013.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-831/13/WN
     ∟opodatkowania kosztów przesyłki przy dostawie książek

2013.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-791/13-2/KW
     ∟w zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla dostawy kompletu książki wraz z płytą CD lub DVD, na której znajdują się treści uzupełniające do książki

2013.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1028/13-2/PR
     ∟zastosowania preferencyjnej stawki podatku VAT w wysokości 5% dla sprzedaży Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu 10.51.52.0

2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-828/13/KO
     ∟w zakresie opodatkowania obniżoną stawką 8% dostawy liści tytoniu (niepociętego) i tytoniu częściowo odżyłowanego

2013.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-832/13-2/IG
     ∟Czy sklasyfikowanie produktu „K.” w grupowaniu PKWiU 01.28.13.0 i zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług opodatkowanie stawką VAT w wysokości 8% jest poprawną klasyfikacją?

2013.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-867/13/JJ
     ∟Stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.

2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-974/13-2/MP
     ∟Świadczenie Wnioskodawcy obejmujące dostawę produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT - usługę restauracyjną opodatkowaną obniżoną stawką VAT, z wyłączeniem określonym w rozporządzeniu.

2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-714/13-4/JN
     ∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży świeżych sałatek, kanapek, zup, tart i deserów oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży.

2013.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-776/13/KO
     ∟w zakresie opodatkowania właściwą stawką podatku VAT wyrobów piekarskich oraz wyrobów ciastkarskich i ciastek

2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-775/13/KO
     ∟w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy sprzedaży gotowych posiłków i dań

2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-970/13-2/PR
     ∟opodatkowania dostawy kompletów wydawniczych sklasyfikowanych w grupowaniu 58.11.1.

2013.11.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-750/13/KO
     ∟w zakresie właściwej stawki podatku VAT dla sprzedaży wskazanego produktu

2013.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-730/13/KO
     ∟w kwestii czy Wnioskodawca może stosować stawkę obniżoną VAT, o której mowa w art. 41 ust. 2a Ustawy VAT do dostawy towarów sklasyfikowanych wg kodu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” i jednocześnie klasyfikowanych do kodu CN 2202, także wtedy, gdy będą to niegazowane napoje bezalkoholowe, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi mniej niż 20% składu surowcowego albo będą to gazowane napoje bezalkoholowe

2013.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-932/13-4/MM
     ∟uznanie sprzedaży gotowych posiłków i dań za dostawę towarów oraz zastosowania właściwej stawki podatkowej

2013.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-889/13-2/RR
     ∟23% stawka podatku VAT na krajową musztardę gotową.

2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-666/13/AMP
     ∟stawka VAT dla sprzedaży dań i posiłków dokonywanej przez Wnioskodawcę w punktach gastronomicznych

2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-748/13/AP
     ∟Stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj