Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


124/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.19.0 -

1 2 3 4 5

2012.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-571/12-2/MN
     ∟(...) stawki obniżonej następuje tu na podstawie art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy o podatku od towarów i usług i załącznika Nr 3 do ustawy – poz. 48, PKWiU 10.89.19.0 „pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/TS
     ∟(...) z mlekiem” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie: 1,8 g kawy rozpuszczalnej (PKWiU 15.86.12-30.00 lub 15.86.11-50.00) - 18,37% napoju, 8 g mleka w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 81,63% napoju.2. „Kawa z mlekiem” lub „Espresso z mlekiem” – napój przygotowywany poprzez zaparzenie: 8 g kawy mielonej (PKWiU 15.86.11-50.00) - (...)

2012.07.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-340/12-4/AS
     ∟(...) w szczególności wskazaną klasyfikację PKWiU towaru będącego przedmiotem zapytania, stwierdzić należy, że sprzedaż produktu mieszczącego się w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0, jako wymienionego pod pozycją 48 załącznika nr 3 do ustawy – podlega opodatkowaniu obniżoną stawką podatku VAT w wysokości 8%. Zgodnie z opisem towarów (...)

2012.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-244/12-4/SJ
     ∟(...) klasyfikacyjnego dla towaru „nadzienie o smaku toffi”. Pismem z dnia 26 stycznia 2012 r. Urząd Statystyczny zakwalifikował „nadzienie o smaku toffi” do PKWiU 10.89.19.0 – „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Takie przyporządkowanie wskazuje, że na podstawie poz. 48 załącznika nr 3 (...)

2012.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-244/12-5/SJ
     ∟(...) klasyfikacyjnego dla towaru „nadzienie o smaku toffi”. Pismem z dnia 26 stycznia 2012 r. Urząd Statystyczny zakwalifikował „nadzienie o smaku toffi” do PKWiU 10.89.19.0 – „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Takie przyporządkowanie wskazuje, że na podstawie poz. 48 załącznika nr 3 (...)

2012.05.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-115/12/BW
     ∟(...) we wniosku, produktu, tj. napoju zabielającego do kawy i herbaty w postaci proszku, sprzedawanego pod nazwą handlową: ZABIELACZ (X) lub C. lub C.C.X. (CN 2106 PKWiU 10.89.19.0,) stawki podatku VAT 5% - jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 6 lutego 2012r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa (...)

2012.05.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-139/12-4/NS
     ∟(...) symbolu klasyfikacyjnego dla towaru „nadzienie kawowe”. Pismem z dnia 18 stycznia 2012 r. Urząd Statystyczny w Łodzi zakwalifikował „nadzienie kawowe” do PKWiU 10.89.19.0 – „pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Takie przyporządkowanie wskazuje, że na podstawie poz. 48 zał. nr 3 do (...)

2012.05.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-139/12-5/NS
     ∟(...) symbolu klasyfikacyjnego dla towaru „nadzienie kawowe”. Pismem z dnia 18 stycznia 2012 r. Urząd Statystyczny w Łodzi zakwalifikował „nadzienie kawowe” do PKWiU 10.89.19.0 – „pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Takie przyporządkowanie wskazuje, że na podstawie poz. 48 zał. nr 3 do (...)

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-47/12-2/AW
     ∟(...) Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji stawka podatku VAT dla sprzedaży napojów zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0 i 10.89.11.0 oraz dla kawy z cukrem i bez, herbaty z cukrem i bez, i zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0. Wniosek ORD-IN 271 kB (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (PKWiU ex 10.89.19.0).W konsekwencji, sprzedaż tych posiłków i napojów, które podlegają klasyfikacji do powyższych grupowań PKWiU i zostały wymienione w załączniku nr 3 do (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (PKWiU ex 10.89.19.0).W konsekwencji, sprzedaż tych posiłków i napojów, które podlegają klasyfikacji do powyższych grupowań PKWiU i zostały wymienione w załączniku nr 3 do (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych (...)

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-3/EN
     ∟(...) będzie podlegała opodatkowaniu stawką VAT 5%, natomiast sprzedaż przekąsek klasyfikowanych do PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” lub PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane” wymienionych odpowiednio w pozycji 32 i 48 załącznika nr 3 do ustawy o VAT (...)

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-2/EN
     ∟(...) będzie podlegała opodatkowaniu stawką VAT 5%, natomiast sprzedaż przekąsek klasyfikowanych do PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” lub PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane” wymienionych odpowiednio w pozycji 32 i 48 załącznika nr 3 do ustawy o VAT (...)

2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1022/11/ICz
     ∟(...) do dostawy preparatu: CEDRUS, OLEJ ROKITNIKOWY I OLEJEK PICHTOWY - PKWiU 10.41.29.0,SOK Z OWOCÓW NONI, ŻURAWISOL i SOK ŻURAWINOWY - PKWiU 10.32.19.0,STOP SMOKING - PKWiU 10.89.19.0,SIX BODY - PKWiU 10.89.19.0COD LIVER OIL - PKWiU 10.89.19.0,FISH-SALMON OIL - PKWiU 10.89.19.0,SUPERBA KRILL - PKWiU 10.89.19.0, - jest prawidłowe,Aloe VERA (...)

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-72/11-7/IB
     ∟(...) żelowe z astaksantyną 4 mg oraz miękkie kapsułki żelowe z lecytyną 500 mg, które są dystrybuowane jako suplementy diety, dla których Wnioskodawca wskazał PKWiU 10.89.19.0 opodatkowana jest 8% stawką podatku – na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy, w związku z poz. 48 załącznika nr 3 do ustawy. Wniosek ORD-IN 183 kB (...)

2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-7/MPe
     ∟(...) ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – PKWiU ex 10.89.19.0.Zatem przy dostawie wyrobów zaklasyfikowanych do symbolu PKWiU 10.89.19.0 (przy założeniu prawidłowości ww. klasyfikacji), począwszy od 1 stycznia 2011 r. zastosowanie ma preferencyjna 8% stawka podatku od towarów i usług, (...)

2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-821/11-2/EK
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku na produkty:sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.85.19.0, 10.61.24.0, 10.51.30.0, 10.89.19.0 - jest prawidłowe,sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.71.11.0 – jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 23 maja 2011 r. wpłynął ww. wniosek o (...)

2011.08.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-650/11/TS
     ∟(...) Spółdzielnia złożyła zapytanie do Urzędu Statystycznego w Łodzi i otrzymała odmienną odpowiedź, tj. że opisany wyrób mieści się w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0, tym samym podlega opodatkowaniu stawką w wysokości 8%. Spółdzielnia wskazała, iż zmiana stawki spowoduje nierówność cen na rynku mleczarskim, gdyż inne (...)

2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-3/PM
     ∟(...) i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”. Natomiast pod poz. 48 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.89.19.0 tj. „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu (...)

2011.06.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-491/11-2/KB
     ∟(...) dotyczyły opodatkowania właściwą stawką podatku wyrobów w postaci kapsułek luzem sklasyfikowanych odpowiednio do symbolu PKWiU 15.89.14.-90.99 (PKWiU 1997) i PKWiU 10.89.19.0 (PKWiU 2008), natomiast analizowana sprawa dotyczy wyrobów w postaci suchego proszku sklasyfikowanego do symbolu PKWiU 21.10.60.0. Należy podkreślić, iż (...)

2011.06.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-391/11/TS
     ∟(...) modyfikowana 9,1%, serwatka w proszku 8,8%, kwas cytrynowy 1,2%, zgodnie z załączonym pismem Urzędu Statystycznego w Łodzi wyrób sklasyfikowany jest w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0 jako „pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”.Piernik w proszku (385 g) o składzie: mąka pszenna 51%, cukier 40%, kakao (...)

2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
     ∟(...) gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, galarety wieprzowe i drobiowe PKWiU – 10.85.11.0 – gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi, kanapki – PKWiU 10.89.19.0 – pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane.W związku ze zmianą od 1 stycznia 2011 r. stawek podatku VAT, Wnioskodawczyni (...)

2011.03.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-38/11-2/KB
     ∟(...) producentom suplementów diety opisanego we wniosku surowca (bakterii kwasu mlekowego w postaci kapsułek luzem) mieszczącego się w PKWIU z 2008 r. pod symbolem PKWiU 10.89.19.0 można zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8 % zgodnie z art. 146a ust. 2 ustawy. Wniosek ORD-IN 416 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNA (...)

2010.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-603/10/PH
     ∟(...) powinien być klasyfikowany do grupowania 15.89.14 - 90.99 „Przetwory spożywcze, pozostałe, gdzie indziej niewymienione” wg poprzednio obowiązującej PKWiU (grupowanie 10.89.19.0 Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej nie sklasyfikowane na podstawie obowiązującej PKWiU). Przystępując do analizy sposobu zakwalifikowania (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj