Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


124/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.19.0 -

1 2 3 4 5

2010.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-651/10/PH
     ∟(...) powinien być klasyfikowany do grupowania 15.89.14 - 90.99 „Przetwory spożywcze, pozostałe, gdzie indziej niewymienione” wg poprzednio obowiązującej PKWiU (grupowanie 10.89.19.0 Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej nie sklasyfikowane na podstawie obowiązującej PKWiU). Przystępując do analizy sposobu zakwalifikowania (...)

2009.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1060/09-4/IK
     ∟(...) mowa w przepisach Prawa farmaceutycznego. Należy zauważyć jednakże, że także produkty wymienione w PKWiU z 2004 roku: 15.89.14-90.99 (2004) oraz PKWiU z 2008 roku; 10.89.19.0 są objęte 7% stawką VAT, gdy jeden lub kilka składników wchodzących w skład produktu jest produkt wymieniony w wykazie produktów leczniczych dopuszczonych (...)

2009.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1058/09-4/IK
     ∟(...) mowa w przepisach Prawa farmaceutycznego. Należy zauważyć jednakże, że także produkty wymienione w PKWiU z 2004 roku: 15.89.14-90.99 (2004) oraz PKWiU z 2008 roku; 10.89.19.0 są objęte 7% stawką VAT, gdy jeden lub kilka składników wchodzących w skład produktu jest produkt wymieniony w wykazie produktów leczniczych dopuszczonych (...)

2009.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-659/09-2/JL
     ∟(...) Interpretacji Standardów Klasyfikacyjnych Urzędu Statystycznego w Łodzi wyraźnie stwierdził, że produkty D, P oraz G powinny być klasyfikowane do pozycji PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane” (PKWiU 2008), do pozycji PKWiU 15.89.14-99.00 „Ser fondue oraz pozostałe (...)

1 2 3 4 5

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj