Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.13.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.13.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


15/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.13.0 -

1

2016.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-321/16/JP
     ∟(...) w tym sałatek warzywnych, dla których otrzymano następujące klasyfikacje: sałatka warzywna (skład: warzywa sterylizowane i marynowane 76%, majonez 23%) - PKWiU 2008 10.85.13.0 „gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”;sałatka warzywna ze śledziem (skład: warzywa sterylizowane i marynowane 60%, majonez 23%, śledź marynowany 16%) (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
     ∟(...) mięs tzw. stripsy); 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków (kanapki i burgery na bazie ryb, smażone kawałki ryb tzw. stripsy); 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw (sałatki, smażona cebula); 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych (kanapki i burgery jako (...)

2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
     ∟(...) 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, PKWiU 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych,PKWiU 10.85.19.0 Pozostałe gotowe posiłki i dania, (...)

2014.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-537/14/BS
     ∟(...) jako usługę gastronomiczną opodatkowaną stawką 8%. W uzupełnieniu wniosku wskazano, że w posiłki/dania przygotowane na bazie warzyw sklasyfikowane są w PKWiU 10.85.13.0 (np. oferowane zestawy sałatek, różne rodzaje pizzy, zestawy gyros, shoarma, tortille, desery, itp.) oraz oferowane wyroby mączne sklasyfikowane są w PKWiU (...)

2014.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-331/14/BS
     ∟(...) i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”. Wnioskodawca otrzymał wyjaśnienie z dnia 5 kwietnia 2011 r., które jest nieprecyzyjne, gdyż dotyczy grupowania PKWiU 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw” - brak jest odpowiedzi na temat grupowania PKWiU 10.85.11 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub (...)

2014.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1326/13/BS
     ∟(...) siebie gotowe posiłki i dania przygotowane na bazie warzyw: kiszka ziemniaczana, babka ziemniaczana, kartacze, placki ziemniaczane – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.85.13.0 oraz wyroby mączne: pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka, łazanki – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.73.11.0 i zamierza przyjąć stawkę podatku od (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i (...)

2011.12.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILP2/443-1384/11-2/SJ
     ∟(...) wyżej regulacji prawnych oraz opisu sprawy stwierdzić należy, iż sprzedaż przez Wnioskodawcę wyrobów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.73.11.0, 10.85.14.0 oraz 10.85.13.0, stanowić będzie dostawę towarów, o której mowa w art. 7 ust. 1 ustawy i w konsekwencji podlegać będzie opodatkowaniu przy zastosowaniu stawki podatku w (...)

2011.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-415c/11/TS
     ∟(...) z przyprawami, dodatkami w proszku, krojoną w kostki szynką, olejem, smażenie, schłodzenie, mrożenie Sposób przechowywania produktu: produkt mrożony Kod PKWiU 2008: 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”. 48. Nazwa handlowa produktu: Hot Ched.Ches.JalapenosKod produktu: 897.011 Rodzaj produktu: papryczki Jalapenos (...)

2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
     ∟(...) następnej kolejności ustalono (zgodnie z kluczem powiązań PKWiU 2004 – 2007 i 2007 – 2008) PKWiU na produkowane wyroby i tak:sałatki warzywne PKWiU 10.85.13.0 – gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, galarety wieprzowe i drobiowe PKWiU – 10.85.11.0 – gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi, (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj