Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


59/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.11.0 -

1 2

2017.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA
     ∟(...) odbiorcę. Spółka klasyfikuje swoje wyroby do odpieku do następujących grupowań PKWiU, w zależności od tego czy są to wyroby piekarskie, czy ciastkarskie: 10.71.11.0 : pieczywo świeże, ex 10.71.12.0: wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)

2016.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.734.2016.2.KC
     ∟(...) produktu jako 10.85.19.0 "Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizze mrożoną" 8 października 2012 r. Wnioskodawca uzyskał z GUS klasyfikację produktu jako 10.71.11.0 "Pieczywo świeże" 1 października 2013 r. następuje kolejna zmiana klasyfikacji produktów przez GUS 10.71.12.0 "Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże" W (...)

2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-605/16-2/RR
     ∟(...) wg stawki 8%. Stawką tą objęte są, co do zasady, wszystkie produkty spożywcze przetworzone. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Natomiast, jak już wcześniej wskazano szczegółowy wykaz produktów spożywczych podlegających opodatkowaniu 5% stawką podatku od towarów i usług, (...)

2016.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1143/15-2/MT
     ∟(...) „Wykaz towarów i usług podlegających opodatkowaniu podatkiem VAT według stawki 8%”, pod pozycją 31 zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. Stosownie natomiast do przepisu art. 41 ust. 2a ustawy, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi (...)

2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-856/15-2/ISK
     ∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Na podstawie art. 41 ust. 2a ww. ustawy, dla towarów i usług, wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy, stawka podatku wynosi 5%. Szczegółowy wykaz (...)

2016.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-993/15-2/MJ
     ∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Na podstawie art. 41 ust. 2a ww. ustawy, dla towarów i usług, wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy, stawka podatku wynosi 5%. Szczegółowy wykaz (...)

2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-456/15-2/IG
     ∟(...) pierwotnie już w 2011 r. Wówczas, po przedstawieniu szczegółowego składu, etapów produkcji, zdjęć produktu uzyskała klasyfikację statystyczną produktu w PKWiU 10.71.11.0 (tj. Pieczywo świeże) - na podstawie opinii z 4 października 2011 r.Dość nieoczekiwanie dla Spółki, w lipcu 2013 r. Spółka otrzymała z Urzędu (...)

2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-538/15-2/KC
     ∟(...) nr 10 do Ustawy o VAT, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)

2015.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ
     ∟(...) do spożycia”. Niezależnie od powyższych ustaleń zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw tych samych towarów (towarów ujętych w grupowaniach 10.71.12.0, czy nawet w 10.71.11.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i 11 (...)

2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-15/15-6/JK
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2015.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1342/14-2/AK
     ∟(...) pakuje i otrzymuje gotowy wyrób. Obecnie produkty zostały przez Wnioskodawcę zakwalifikowane jako:Precle z różnymi posypkami (mak, sezam, siemię lniane, sól) – PKWiU 10.71.11.0 - pieczywo świeże którego data minimalnej trwałości nie przekracza 14 dni;Precle z czekoladą i orzechami - PKWIU 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskiej ciastka, (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-793/14-3/KOM
     ∟(...) załączniku nr 10 do ustawy, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-793/14-2/KOM
     ∟(...) załączniku nr 10 do ustawy, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)

2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-799/14-3/SJ
     ∟(...) do spożycia”. Niezależnie od powyższych ustaleń zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw tych samych towarów (towarów ujętych w grupowaniach 10.71.12.0, czy nawet w 10.71.11.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i 11 (...)

2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
     ∟(...) nr 10 do ustawy o VAT.Pismem z 8 października 2012 r. GUS dokonał z własnej inicjatywy zmiany powyższej klasyfikacji i zaklasyfikował wyroby Spółki jako PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.Pismem z dnia 22 lipca 2013 r. GUS, ponownie z własnej inicjatywy, zmienił klasyfikację po raz kolejny. W piśmie do Spółki z 8 (...)

2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1112/13-3/AKr
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
     ∟(...) w zakresie sprzedaży nowoczesnych wyrobów spożywczych. W asortymencie sprzedaży Wnioskodawcy znajduje się m.in. także pieczywo świeże, sklasyfikowane w grupowaniu 10.71.11.0 PKWiU oraz wyroby ciastkarskie świeże zaliczone do grupowania 10.71.12.0 PKWiU. Sprzedawane produkty mogą występować w różnych formach, np. mogą być (...)

2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
     ∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. „Pieczywo wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32 obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU dla (...)

2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
     ∟(...) 2011 r. do 31 marca 2011 r.) lub 45 dni (w okresie od dnia 1 kwietnia 2011 r.), zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni,– jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 28 (...)

2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
     ∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. „Pieczywo wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32 obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU dla (...)

2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
     ∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. - „Pieczywo, wyroby piekarskiej ciastkarskie, świeże” została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32, obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU (...)

2013.11.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-712/13-5/MW
     ∟(...) interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 18 września 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji indywidualnej przepisów prawa (...)

2013.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-776/13/KO
     ∟(...) 2a ustawy o VAT dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%. Pozycja 23 załącznika nr 10 ustawy o VAT, odwołująca się do grupowania 10.71.11.0 PKWiU, zawiera pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania (...)

2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-772/13-4/EN
     ∟(...) produkcją i sprzedażą pieczywa oraz wyrobów ciastkarskich PKD 10.71.2. Kontrahenci Zainteresowanego, dla których dokonuje sprzedaży pieczywa świeżego (chleba) PKD 10.71.11.0 dokonują zwrotu towaru, który on uznaje. Zwrócony towar (chleb), który nie jest w żaden sposób przetwarzany Wnioskodawca zamierza ponownie sprzedawać dla (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) włókien tekstylnych oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) włókien tekstylnych oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-3/PG
     ∟(...) świeże”. Wskazać należy, że w okresie od 1 stycznia 2011 r. do 31 marca 2011 r. powyższa poz. 31 załącznika nr 3 do ustawy brzmiała następująco: „PKWiU ex 10.71.11.0 – Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) (PKWiU ex 10.51.53.0), w tym: lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne (PKWiU 10.52.10.0); wyroby mleczarskie, gdzie indziej niesklasyfikowane (PKWiU 10.51.56.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) (PKWiU ex 10.51.53.0), w tym: lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne (PKWiU 10.52.10.0); wyroby mleczarskie, gdzie indziej niesklasyfikowane (PKWiU 10.51.56.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj