Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.21.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.21.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


6/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.41.21.0 -

1

2017.04.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.44.2017.1.SM
     ∟(...) mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych. Podatnik zamierza dokonywać importów na terytorium kraju surowego oleju sojowego jadalnego, posiadającego kod PKWiU 10.41.21.0 oraz kod CN 1507 10 90. Następnie zamierza dokonywać odpłatnych dostaw na terytorium kraju tego oleju na rzecz m.in. rolników ryczałtowych, w rozumieniu art. (...)

2016.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-97/16-3/IG
     ∟(...) mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych. Spółka zamierza dokonywać importów na terytorium kraju surowego oleju sojowego jadalnego, posiadającego kod PKWiU 10.41.21.0 oraz kod CN 1507 10 90. Następnie Spółka zamierza dokonywać odpłatnych dostaw na terytorium kraju tego oleju na rzecz m.in. rolników ryczałtowych, w (...)

2014.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-420/14-2/BA
     ∟(...) Wnioskodawca zajmuje się sprzedażą oleju sojowego surowego jadalnego, z przeznaczeniem do produkcji pasz dla zwierząt. Towar powyższy sklasyfikowany jest pod numerem 10.41.21.0 PKWiU jako olej sojowy surowy (zwany dalej Towarem). Z kolei dla celów odprawy celnej Towar jest klasyfikowany kodem CN 1507. Co ważne Towar jest jadalny. Towar (...)

2014.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-419/14-2/EWW
     ∟(...) zwierzęta i olej przeznaczony do spożycia przez ludzi są produktami tożsamymi jakościowo, parametrowo i technologicznie. Towar sklasyfikowany jest pod numerem PKWiU 10.41.21.0, jako „olej sojowy surowy” (zwany dalej Towarem). Towar importowany z Ukrainy odprawiany jest ze stawką VAT 23% (kod CN 1507 1090 00). Co ważne Towar jest (...)

2014.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-927/14/DM
     ∟(...) Klasyfikacyjnych Urzędu Statystycznego w Łodzi w zakresie grupowania wyrobu wymieniony olej sojowy surowy odgumowany/nieodgumowany mieści się w grupowaniu PKWiU 10.41.21.0 Olej sojowy surowy (CN 1507 10 Olej sojowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie: Olej surowy, nawet odgumowany Polska klasyfikacja (...)

2013.09.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-572/13/JJ
     ∟(...) kodem towarowym (...) jako olej przeznaczony do konsumpcji przez ludzi i zwierzęta – jest olejem jadalnym. Sprzedawany jest przez Pana w obrocie krajowym pod kodem PKWiU 10.41.21.0 jako olej sojowy surowy dla:wytwórni pasz jako materiał paszowy,gospodarstw rolnych zużywających olej na własne potrzeby jako materiał paszowy. Wskazał (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj