Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (carry-out).

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (carry-out).

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (driver-thru, window).

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (driver-thru, window).

2011.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-546/11-5/BM
     ∟Stawka podatku dotycząca usług gastronomicznych, w ramach których są przygotowywane i sprzedawane napoje: Cafe latte macchiato, Kawa mrożona, Cappuccino i Kawa z mlekiem, w stanie prawnym obowiązującym do 31 grudnia 2010 r.

2011.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1278a/11/JJ
     ∟Zakres stawki podatku obowiązującej dla napojów przyrządzanych na bazie mleka oraz soków owocowych w ramach usług gastronomicznych.

2011.12.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILP2/443-1384/11-2/SJ
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia „na wynos” oraz dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia „na miejscu”.

2011.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1162/11/AK
     ∟Czy zastosowanie klucza podziałowego kosztów związanych z organizacją imprezy integracyjnej na część stanowiącą koszty uzyskania przychodów, dotyczącą pracowników i część niestanowiącą kosztów uzyskania przychodów, dotyczącą pozostałych uczestników na podstawie planowanej/hipotetycznej liczby poszczególnych grup uczestników jest prawidłowe?

2011.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1104/11-2/JO
     ∟Spółka ma prawo do pełnego odliczenia podatku naliczonego w kwocie określonej na fakturze dokumentującej przekazanie gotówkowego wkładu własnego / zakup usług organizacji szkolenia

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-3/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż napojów oraz przekąsek na wynos.

2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-2/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż napojów oraz przekąsek na wynos.

2011.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1083/11-4/KG
     ∟w zakresie braku prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabywanymi usługami gastronomicznymi i noclegowymi

2011.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-632/11-2/ISN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2011.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1060/11-2/KG
     ∟Usługi noclegowe, usługi gastronomiczne, podatek naliczony, odliczenie podatkuIstota: w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabywanymi usługami noclegowymi i gastronomicznymi

2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1065/11-3/JO
     ∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego, związanego z zakupem usługi cateringowej, gastronomicznych oraz usług noclegowych

2011.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1579/11-2/AW
     ∟odliczenie podatku VAT, usługi gastronomiczne, usługi noclegowe

2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-980/11-2/RS
     ∟Czy koszty poniesione przez Wydawnictwo w związku z zakupem usług gastronomicznych i produktów spożywczych spożytych podczas opisanych w stanie faktycznym spotkań stanowią koszty uzyskania przychodów na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-979/11-2/RS
     ∟Czy koszty poniesione przez Wydawnictwo w związku z zakupem usług gastronomicznych i produktów spożywczych spożytych podczas opisanych w stanie faktycznym spotkań stanowią koszty uzyskania przychodów na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1232/11/TS
     ∟Opodatkowanie sprzedaży gotowych posiłków z przyczepy gastronomicznej.

2011.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-810/11-2/AM
     ∟Czy wydatki na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz artykuły spożywcze ponoszone przez Spółkę w celu świadczenia usług reklamowych mogą być zaliczone przez Spółkę do kosztów uzyskania przychodów na gruncie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, jeżeli wydatki te (powiększone o marżę) są doliczane do wynagrodzenia należnego Spółce za świadczenie usług reklamowych na rzecz zagranicznego zleceniodawcy?

2011.11.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-901/11/BW
     ∟Jaką stawkę VAT zastosować do działalności polegającej na sprzedaży gotowych posiłków na wynos?

2011.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-916/11/BW
     ∟1. Czy na lody własnej produkcji sprzedawane na gałki i z automatu stosować należy 5% stawkę podatku VAT? (pytanie oznaczone we wniosku nr 1)?2. Czy na soki cytrusowe (koncentraty soków opodatkowane stawką 5%) można również stosować stawkę podatku VAT 5%? (pytanie oznaczone we wniosku Nr 3)?

2011.11.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1200/11-2/SJ
     ∟Do jakiej stawki podatku VAT należy zakwalifikować kawę cappuccino oraz kawę latte?

2011.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-419/09/11-5/S/JF
     ∟Spółka świadcząca usługi hotelowe świadczy usługi zaliczające się do usług turystyki, o których stanowi art. 88 ust. 1 pkt 4 lit. a) ustawy o VAT. W związku z tym, o ile usługi te są opodatkowane na zasadach innych aniżeli określone w art. 119 ustawy, Spółka może odliczyć podatek naliczony od nabytych usług gastronomicznych

2011.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-358/11-5/MM
     ∟Czy w stanie faktycznym nr 2 Spółka może zaliczyć poniesione wydatki netto do kosztów uzyskania przychodów a podatek należny naliczony na podstawie art. 7 ust. 2 ustawy o podatku od towarów i usług Spółka może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 16 ust. 1 pkt 46 lit. b ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-80/11-4/IB
     ∟Nieodpłatne zużycie artykułów spożywczych tj. posiłków dostarczanych w formie cateringu, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 1 ustawy, nie podlega opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług, bowiem nie służy ono zaspokojeniu celów osobistych pracowników i związane jest wyłącznie z prowadzoną działalnością gospodarczą. Natomiast przekazanie usług gastronomicznych w ramach kompleksowej usługi, na cele działalności gospodarczej prowadzonej przez Wnioskodawcę, nie podlegają opodatkowaniu na podstawie art. 8 ust. 2 ustawy.

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-80/11-3/IB
     ∟W sytuacji otrzymania od podmiotu zewnętrznego świadczącego usługę – faktury VAT za kompleksową usługę, w której usługa gastronomiczna stanowi integralny element usługi kompleksowej, Spółce będzie przysługiwać prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego wynikającego z tej faktury, pod warunkiem, iż poniesione wydatki związane będą z wykonywanymi przez Zainteresowanego czynnościami opodatkowanymi.

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-80/11-2/IB
     ∟Wnioskodawca ma prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego, związanego z zakupem usługi cateringowej, o ile usługa ta spełnia kryteria uznania jej za usługę cateringową i nie zachodzą przesłanki wykluczające to prawo określone w art. 88 ustawy.

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1101/11-4/KT
     ∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania pracownikom usług gastronomicznych oraz podstawa opodatkowania tego przekazania.

2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-895/11-3/RS
     ∟Czy wydatki, które będą ponoszone przez przedstawicieli handlowych Wnioskodawcy na spotkania z kontrahentami w restauracjach, w sytuacji gdy będą odbywać się one w miejscowości, gdzie Wnioskodawca nie posiada siedziby ani lokalu, Wnioskodawca będzie mógł zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów stosownie do art. 15 ust. 1 ustawy o PDOP?

19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj