Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

2013.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-799/13-2/PK1
     ∟CIT - w zakresie rozpoznania przychodu podatkowego z tytułu korekty VAT należnego, wynikającej ze stosowania nieprawidłowej stawki podatkowej

2013.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-798/13-2/PK1
     ∟CIT - w zakresie rozpoznania przychodu podatkowego z tytułu korekty VAT należnego, wynikającej ze stosowania nieprawidłowej stawki podatkowej

2013.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-936/13-2/JK
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego.

2013.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-934/13-2/AKr
     ∟Stawka podatku dla sprzedawanych napoi.

2013.12.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-840/13/LSz
     ∟Prawo do odliczenia podatku VAT od nabywanych przez Spółkę usług cateringowych.

2013.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1034/13-4/MP
     ∟usługi polegające na obsłudze gastronomicznej imprez okolicznościowych będą korzystały z obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% VAT .

2013.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-852/13/MS
     ∟Zastosowanie prawidłowej stawki podatku VAT dotyczącej usług gastronomicznych i cateringowych.

2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-879/13-2/LK
     ∟opodatkowanie przekazania vouchera uprawniającego do skorzystania z usług gastronomicznych

2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-878/13-2/JK
     ∟Opodatkowania przekazania vouchera uprawniającego do skorzystania z usług gastronomicznych

2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-416/13-2/JG
     ∟Czy w powyżej opisanym stanie faktycznym, prawidłowa jest kwalifikacja wydatków Wnioskodawcy poniesionych na zakupione usługi cateringowe oraz usługi gastronomiczne, do kategorii kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?

2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-822/13-2/JK
     ∟stawka dla usług noclegowych i gastronomicznych świadczonych na rzecz przewoźników lotniczych

2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-866/13-2/AKr
     ∟Czy Wnioskodawca rozliczając faktury dokumentujące zakupy usług noclegowych i gastronomicznych, stanowiących bezpośredni element składowy świadczonych usług związanych z zakwaterowaniem, ma prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego?

2013.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-847/09/13-7/S/JC
     ∟Czy w wyżej opisanym stanie faktycznym wydatki związane z organizacją spotkań (wydatki na zwyczajowy poczęstunek/obiad/napoje) mogą być zaliczane do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (t.j. Dz. U. z 2000 r. nr 54, poz. 654 z późn. zm.)?

2013.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/4240-86/13/AK
     ∟Czy słuszne jest zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów, o których mowa w art. 15 ust. 1 ustawy o podatku od osób prawnych, wydatków poniesionych w związku z koniecznością zapraszania kontrahentów Spółki oraz kontrahentów klientów Spółki (w przypadku usług PR) na spotkania biznesowe, kolacje, śniadania prasowe, które - w ocenie Wnioskodawcy – nie stanowią kosztów reprezentacji, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 updop, a mających miejsce:- w siedzibie/biurze Spółki,- poza siedzibą/w biurze Spółki (w mieście X, np. w restauracji),- w innym mieście, niż mieści się siedziba Spółki?(pytanie oznaczone we wniosku Nr 2)

2013.11.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-787/13-2/MC
     ∟Czy podatek VAT naliczony z tytułu nabycia przez Spółkę usług noclegowych i gastronomicznych stanowi koszt uzyskania przychodu Spółki, podczas gdy sam koszt nabycia usług noclegowych gastronomicznych (w wartości netto, bez podatku VAT) jako koszt reprezentacji nie stanowi kosztu uzyskania przychodu?

2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-974/13-2/MP
     ∟Świadczenie Wnioskodawcy obejmujące dostawę produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT - usługę restauracyjną opodatkowaną obniżoną stawką VAT, z wyłączeniem określonym w rozporządzeniu.

2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-777/13/MS
     ∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z faktur dokumentujących nabycie śniadań dla gości hotelowych

2013.11.25 - Minister Finansów - DD6/033/127/SOH/2013/RD-120521
     ∟Możliwość zaliczania do kosztów uzyskania przychodów ponoszonych przez podatników wydatków na usługi gastronomiczne, zakup żywności oraz napojów podawanych podczas spotkań z kontrahentami, inwestorami, wykonawcami, etc., w świetle brzmienia art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych oraz art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-696/13/DK
     ∟sprzedaż paluszków i innych przekąsek jest sprzedażą towarów w stanie przetworzonym, w ramach usługi gastronomicznej związanej z wyżywieniem.

2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-863/13-2/MT
     ∟Czy koszty poniesione przez spółkę, w której Wnioskodawca jest wspólnikiem, związane z wyjazdem szkoleniowym, w którym będą uczestniczyć pracownicy spółki i jej kontrahenci - stanowią koszty uzyskania przychodu, na gruncie podatku dochodowego od osób fizycznych, płaconego przez wspólnika?

2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-868/13-2/MM
     ∟brak potraktowania wykonywanych usług szkoleniowych i usług lokalowo-gastronomicznych jako kompleksowych z zastosowaniem jednolitej stawki podatkowej

2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-8/10/13-7/S/JC
     ∟1. Czy wydatki ponoszone w związku ze spotkaniami z kontrahentami w siedzibie Spółki (biurze oraz kantynie), na napoje, słodycze, drobny poczęstunek i posiłki, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawych z dnia 15 lutego 1992 r. (dalej: ustawa o CIT)?2. Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na zakup posiłków w restauracji, w związku ze spotkaniem biznesowym z kontrahentem, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o CIT?

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych „A”.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych typu „wózek z lodami”.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych znajdujących się w galeriach handlowych, dysponujących własną salą dla gości.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-344/13-2/PR
     ∟Czy wydatki na zakup usług gastronomicznych (obiady, lunche, kolacje, napoje) ponoszone przez Wnioskodawcę na spotkaniach odbywanych z kontrahentami w restauracjach w celach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu?

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-977/13/EJ
     ∟pełne odliczenie podatku naliczonego oraz brak prawa do odliczenia podatku naliczonego przy zakupie usług gastronomicznych i noclegowych, braku obowiązku naliczania podatku należnego wynikającego z art. 8 ust. 2 ustawy o VAT.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-951/13/MS
     ∟W związku z powyższym zadano pytanie czy wydatki ponoszone na obiad (kolację, lunch) z kontrahentami ponoszone na spotkaniu odbywanym w celach biznesowych, a nie w celu okazania przepychu (wytworności itp.) stanowią koszty uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?Czy wydatki na drobny poczęstunek oraz napoje (kawa, herbata) dla kontrahentów w siedzibie firmy są kosztami uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?

2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
     ∟Czy Spółka postępuje prawidłowo opodatkowując sprzedaż „na miejscu” stawką VAT 8% - jako usługę gastronomiczną, a sprzedaż „na wynos” - stawką 5% VAT?

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
     ∟Stawka podatku.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj