Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: catering

 

catering 501 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1040/14-4/MN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.

2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/100/610/TKE/14/RD-118750
     ∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych i zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).

2014.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-955/14-2/IG
     ∟W zakresie braku możliwości, stosowania stawki zwolnionej z VAT na dostawę przedmiotowych usług na rzecz Wnioskodawcy.

2014.12.04 - Minister Finansów - DD10/033/107/MZB/14/RWPD-12175/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki

2014.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-875/14/WN
     ∟- zastosowanie stawki podatku VAT dla dostawy produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem usługi restauracyjnej z wyłączeniem tej części, która odpowiada wartości sprzedaży produktu opodatkowanego według podstawowej stawki VAT (w szczególności napojów) oraz - ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2014.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-399/14/PS
     ∟Czy poniesione przez Spółkę koszty związane z obchodami rocznicy 100-lecia istnienia, w których będą uczestniczyć wybrani kontrahenci, pracownicy, członkowie Rady Nadzorczej oraz władze samorządowe, stanowią koszty uzyskania przychodów w myśl art. 15 i 16 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2014.12.02 - Minister Finansów - DD10/033/103/MZB/14/RWPD-12175/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki

2014.12.02 - Minister Finansów - DD10/033/101/MZB/14/RWPD-12175/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki

2014.12.01 - Minister Finansów - DD10/033/346/MZB/14/RWPD-106935/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podczas targów na stoisku firmowym

2014.11.28 - Minister Finansów - DD10/033/122/MZB/14/RWPD-12175/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup: napojów bezalkoholowych i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy, napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami

2014.11.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-824/14-3/JŻ
     ∟Zakwalifikowanie usług świadczonych na rzecz przewoźników mających siedzibę działalności gospodarczej lub stałe miejsce prowadzenia działalności gospodarczej poza terytorium kraju jako usług będących częścią kompleksowej usługi obsługi naziemnej statków powietrznych, ich ładunków, pasażerów, załogi oraz opodatkowania tych usług.

2014.11.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-821/14/RSz
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2014.11.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-820/14/RSz
     ∟uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2014.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-692/14-2/HW
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie zwolnienia od podatku usługi wynajmu sal szkoleniowych oraz usługi cateringowej dla uczestników szkoleń zawodowych.

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-811/14/MS
     ∟Ustalenie podstawy opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem oraz warunki stosowanie stawek obniżonych.

2014.09.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-680/14-2/RD
     ∟Zastosowanie stawki podatku VAT dotyczących usług cateringowych (także dla kawy, herbaty wody mineralnej gazowanej i niegazownej).

2014.09.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-651/14-4/MR
     ∟Czy jednostka, biorąc udział w zamówieniu publicznym, w którym co do zasady treścią zamówienia jest organizacja szkolenia lub konferencji, może organizując dane przedsięwzięcie traktować je jako szereg poszczególnych usług i stosować zróżnicowane stawki VAT (na przykład w usługach gastronomicznych 8%) czy też musi traktować usługę jako kompleksową, podlegającą jednej stawce jako organizacja szkolenia i stosować jedną stawkę VAT – stawkę podstawową 23%?

2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-701/14-2/AA
     ∟Koszty uzyskania przychodów.

2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-708/14/MS
     ∟Czy działalność gastronomiczną i sprzedaż posiłków na wynos wraz z dodatkowymi usługami, które są oznaczone przez jako „usługi cateringowe” lub też są ewidencjonowane za pośrednictwem kasy fiskalnej są opodatkowane stawką podatku od towarów i usług w wysokości 8%?

2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-763/14-2/JL
     ∟Nieodpłatne udostępnianie przez Wnioskodawcę na rzecz jego pracowników drobnych artykułów spożywczych i posiłków zamawianych w ramach usług cateringowych, nie podlega (nie będzie podlegać) opodatkowaniu VAT. Wnioskodawcy przysługuje (przysługiwać będzie) prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego według współczynnika VAT.

2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-675/14/MS
     ∟Stawka opodatkowania działalności gastronomicznej określonej przez Wnioskodawcę jako „usługi cateringowe”

2014.08.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-677/14/IZ
     ∟Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki poniesione na organizację uroczystego otwarcia obiektu handlowego będą stanowić koszty pośrednie Spółki w dacie ich poniesienia?

2014.08.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-659/14/IZ
     ∟Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki poniesione na organizację uroczystego otwarcia obiektu handlowego będą stanowić koszty pośrednie Spółki w dacie ich poniesienia?

2014.08.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-603/14/IZ
     ∟Czy koszty wymienione w opisie stanu faktycznego (wydatki poniesione na usługi gastronomiczne i na zakup napojów) stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2014.08.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-309/13/14-S/JG
     ∟Czy ponoszone przez Spółkę w ramach organizowanych szkoleń produktowych dla pracowników oraz klientów Spółki wydatki na wynajem lokalu, wynagrodzenia osób prowadzących szkolenie, catering wewnętrzny i zewnętrzny, koszty nagłośnienia, koszty programu artystycznego, koszty usługi hotelowej dla artystów oraz klientów stanowią koszty uzyskania przychodów w świetle art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2014.08.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-117/14-4/PG
     ∟Zwolnienie od podatku dla usługi ściśle związanej z usługą szkoleniową.

2014.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-409/14/RSz
     ∟prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego od zakupu usług cateringowych

2014.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-426/14/MS
     ∟Prawo do odliczenia podatku VAT przez Hotel w związku z działalnością dostarczania gościom hotelowym do pomieszczeń będących własnością Spółki posiłków śniadaniowych, konferencyjnych, lunchów i serwisu do pokoi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj