Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: catering

 

catering 501 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-395/15/BW
     ∟1. Czy Spółce przysługuje prawo do odliczenia podatku naliczonego wykazanego w FV za usługi cateringowe nabywane dla własnych pracowników a także nabywanych usług, którymi obciąża jednoosobowych przedsiębiorców oraz przedsiębiorców działających jako podwykonawcy? 2. Czy Spółka prawidłowo w refakturach za usługi cateringowe, którymi obciąża przedsiębiorców działających jako podwykonawcy, stosuje stawkę podatku VAT 8% określoną w poz. 7 zał. nr 1 do Rozporządzenia MF z 23 grudnia 2013 r. w sprawie towarów i usług, dla których obniża się stawkę podatku od towarów i usług, oraz warunków stosowania stawek obniżonych?

2015.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-446/15/AP
     ∟Zastosowanie stawki podatku dla usług cateringowych wraz z usługami dowozu posiłku na miejsce wskazane przez zamawiającego.

2015.07.07 - Minister Finansów - DD3.8222.2.274.2015.IMD
     ∟Czy pracownicy Spółki korzystający z cateringu, usług gastronomicznych bądź artykułów spożywczych na koszt Spółki uzyskują przychód z tytułu nieodpłatnych świadczeń, od którego Spółka powinna pobrać zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych?

2015.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-416/15-2/JC
     ∟Czy słuszne jest zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów, o których mowa w art. 15 ust. 1 ustawy o podatku od osób prawnych: 1) wydatków poniesionych na catering (żywność, napoje, wodę) w związku z koniecznością organizacji planu zdjęciowego (najczęściej mających miejsce poza siedzibą Spółki) oraz wydatków związanych z zakupem lub budową dekoracji planu zdjęciowego? 2) wydatków poniesionych w związku z koniecznością zapraszania kontrahentów Spółki oraz kontrahentów klientów Spółki na spotkania biznesowe, kolacje, śniadania prasowe, które - w ocenie Spółki - nie stanowią kosztów reprezentacji, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, a mających miejsce: a) w siedzibie/biurze Spółki, b) poza siedzibą/w biurze Spółki (np. w restauracji, w siedzibie innej firmy, w wynajętym pomieszczeniu), c) w innym mieście, niż mieści się siedziba Spółki? 3) wydatków związanych z zakupem ubrań, obuwia oraz zakupu dodatków do ubrań - dla modeli i aktorów (w przypadku sesji zdjęciowych, reklam, filmów) oraz prezenterów telewizyjnych (realizacja dla X. relacji na żywo oraz materiałów reporterskich), jeżeli w Spółce obowiązuje regulamin przydzielania strojów służbowych i ich ewidencji, który precyzyjnie określa warunki używania takich ubrań?

2015.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-313/15-6/JC
     ∟Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego wydatki ponoszone przez Spółkę na nabycie usług oraz artykułów wymienionych w opisie stanu faktycznego, udokumentowanych raportami wydatków i paragonami fiskalnymi, albo odpowiednio biletami mogą stanowić koszt uzyskania przychodów Spółki w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o CIT, a w konsekwencji Spółka może zaliczać przedmiotowe wydatki do kosztów uzyskania przychodów?

2015.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-223/15-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od wydatków związanych z organizacją imprezy jubileuszowej oraz zakupem ławek z logo Wnioskodawcy i logo produktu.

2015.06.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-280/15/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.

2015.05.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-199/15-4/JC
     ∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne nabywane przez Spółkę podczas spotkań promocyjnych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz.U.2014.851 j.t), (dalej: „Ustawa CIT”)?

2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-223/15-2/JC
     ∟1) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach pierwszego przypadku (tj. koszty spotkań biznesowych z udziałem Pracowników Spółki), w tym również koszty poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop? 2) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach drugiego przypadku (tj. wydatki na spotkania biznesowe uwzględnione w wynagrodzeniu Agenta), w tym również wydatki poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop? 3) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach trzeciego przypadku (tj. zwrot kosztów poniesionych przez Agenta w imieniu i na rzecz Spółki, związanych ze spotkaniami biznesowymi), w tym również wydatki na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop?

2015.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-212/15-2/MP
     ∟Stawka podatku dla usług restauracyjnych, podstawa opodatkowania świadczenia;

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-189/15-2/JC
     ∟Czy nabywane przez Spółkę usługi gastronomiczne i cateringowe oraz zakup artykułów spożywczych i napojów na potrzeby świadczonych usług, o których mowa w przedstawionym stanie faktycznym mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów?

2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-54/15-2/SM
     ∟stawka podatku dla usług restauracyjnych

2015.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-23/15-2/KS
     ∟Czy kosztem uzyskania przychodów będą wydatki na pokrycie kosztów dotyczących organizacji posiedzeń Rady Naukowej, tj. poczęstunku w postaci wody mineralnej, kawy, herbaty, owoców, ciastek oraz kosztów zakupu usług gastronomicznych (catering)?

2015.03.10 - Minister Finansów - DD9/033/41/SEW/2014/RWPD-3668
     ∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

2015.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1557/14/BS
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2015.03.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1544/14/MS
     ∟Ustalenie czy świadczenie stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT i stanowi usługę restauracyjną, zastosowania stawki podatku VAT oraz ustalenia podstawy opodatkowania do usług restauracyjnych.

2015.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1195/14-4/KBr
     ∟prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z organizacją imprezy

2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/14-4/AJB
     ∟zwolnienie z opodatkowania usług stołówkowych na rzecz uczniów, usług zakwaterowania uczniów oraz usługi cateringowej na rzecz jednostek budżetowych

2015.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-1162/14-5/KS
     ∟dotyczy możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów: wydatków na zakup artykułów spożywczych związanych z zapewnieniem poczęstunku kontrahentom w czasie wizyt na terenie siedziby Spółki, wydatków na zakup usług cateringu związanych z zapewnieniem poczęstunku kontrahentom w czasie wizyt na terenie siedziby Spółki, wydatków związanych z organizacją spotkań z kontrahentami w celach biznesowych poza biurem Spółki (zapłata za poczęstunek w restauracji).

2015.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-873/14/DK
     ∟wskazane we wniosku usługi wynajmu sal szkoleniowych z wyposażeniem i cateringu nie mogą korzystać ze zwolnienia od podatku.

2015.01.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1183/14-2/AD
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2015.01.23 - Minister Finansów - PT8/033/162/946/PBD/14/
     ∟zastosowanie stawki podatku do sprzedaży usług cateringowych i gastronomicznych oraz dostawy towarów wymienionych w poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia Ministra Finansów

2015.01.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1188/14-4/MN
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2015.01.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1187/14-2/JK
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2015.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-1013/14-4/KS
     ∟1) Czy wydatek na organizację imprezy integracyjnej opisanej w stanie faktycznym jako Sytuacja 1, stanowi koszt uzyskania przychodu dla Spółki? 2) Czy wydatek poniesiony na nabycie posiłków i napojów podczas spotkania, opisanego w stanie faktycznym jako Sytuacja 2, stanowi koszt uzyskania przychodu dla Spółki? 3) Czy wydatek poniesiony na nabycie posiłków podczas spotkania, opisanego w stanie faktycznym jako Sytuacja 3, stanowi koszt uzyskania przychodu dla Spółki?

2015.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-990/14/JJ
     ∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2015.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1038/14/WN
     ∟- ustalenie czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT i czy świadczenie to stanowi usługę restauracyjną, - zastosowanie stawki podatku VAT do opisanych czynności, - ustalenie podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1009/14/JJ
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1171/14-2/AS
     ∟usługi restauracyjne - stawka podatku, podstawa opodatkowania

2014.12.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1041/14-4/EN
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj