Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


64/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.19.0 -

1 2 3

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
     ∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)

2014.09.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-680/14-2/RD
     ∟(...) potraw jak również podania napojów gorących takich jak herbata, kawa oraz napojów zimnych (woda mineralna gazowana i niegazowana) sklasyfikowanych pod PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering).W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)

2014.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-554/14/ASz
     ∟(...) świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe-wyżywieniaPKWiU 56.10.11.0 usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjachPKWiU 56.21.19.0 usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering).-udostępniania sprzętu rehabilitacyjnegoPKWiU – (...)

2014.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-426/14/MS
     ∟(...) posiłków na zamówienie do sal restauracyjnych oraz konferencyjnych, będących własnością Wnioskodawcy, a nie dzierżawcy - są usługami cateringowymi (PKWiU 56.21.19.0 - „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”). Zgodnie z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o (...)

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-361/14-2/ISZ
     ∟(...) zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)" (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11,0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-361/14-3/ISZ
     ∟(...) zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)" (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11,0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2014.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1139/13/AZb
     ∟(...) frytki, kasza, ryż lub makaron, surówki, sałatki lub gotowanych warzyw. 23. Dla świadczonych przez Wnioskodawcę usług cateringu Wnioskodawca przyjął symbol PKWiU 56.21.19.0 - Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). W związku z powyższym zadano następujące (...)

2014.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-822/13-4/UNR
     ∟(...) do sal (restauracyjnych oraz konferencyjnych) będących własnością Spółki, a zatem nie będących własnością dzierżawców, są usługami cateringowymi (symbol PKWiU 56.21.19.0 sklasyfikowane jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”). Zgodnie z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 11 (...)

2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1211/13-2/AW
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje.” W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w (...)

2013.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-347/13/RSz
     ∟(...) będzie świadczyć następujące rodzaje usług:zakwaterowanie uczestników i trenerów (PKWiU 55.10.10.0 lub 55.20.19.0),wyżywienie uczestników i trenerów (PKWiU 56.21.19.0 lub 56.10.11.0 lub 56.29.19.0),wynajem sali przystosowanej do prowadzenia szkoleń (PKWiU 68.20.12.0). W celu realizacji umowy Spółka zawiera umowy z innymi (...)

2013.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-363/13/KJ
     ∟(...) należy, że jeżeli nabywane przez Wnioskodawcę usługi nie stanowią usług gastronomicznych lecz wyłącznie usługi cateringowe sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”, oraz zakup tych posiłków będzie służył Wnioskodawcy (...)

2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-307/13-2/MKw
     ∟(...) Jeżeli zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył również, że ustawa nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2013.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1110/12-2/EK
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKW1U 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2012.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-833/12/KO
     ∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zgodnie z art. 41 ust. 1 ustawy o VAT, stawka podatku wynosi (...)

2012.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-757/12-4/KOM
     ∟(...) sklasyfikowana w grupowaniu PKWiU 56.21.19.0.W tym miejscu wskazać należy, iż z wyjaśnień Głównego Urzędu Statystycznego do PKWiU 2008 wynika, że grupowanie PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” obejmuje: usługi przygotowywania i dostarczania (...)

2012.09.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-682/12/AW
     ∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zgodnie z art. 41 ust. 1 ustawy o VAT, stawka podatku wynosi (...)

2012.05.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-357/12-2/MK
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2012.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-142/12-5/AKR
     ∟(...) usługami turystyki. Wnioskodawca wynajmuje również swoje pokoje dla gości. Poza usługą krótkotrwałego zakwaterowania świadczy usługi takie jak: wyżywienie - 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), opieka nad klientem przed oraz podczas targów - (...)

2012.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-238/12-2/IGo
     ∟(...) podczas trwających wydarzeń sportowych (łącznie z zapewnieniem obsługi oraz infrastruktury, niezbędnej do świadczenia usługi) mieszczą się w grupowaniu: PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)””.Powyższe w sposób jednoznaczny dowodzi, iż (...)

2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-697/11-2/BA
     ∟(...) Statystycznym. Spółka otrzymała pismo Urzędu Statystycznego z dnia 18 sierpnia 2011 r., w którym dokonano klasyfikacji wyżej opisanych usług do grupowania PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”.Spółka otrzymuje od firmy cateringowej faktury (...)

2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1493/11/AW
     ∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”.Z powyższego wynika, że usługi gastronomiczne zostały (...)

2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-697/11-3/BA
     ∟(...) Statystycznym. Spółka otrzymała pismo Urzędu Statystycznego z dnia 18 sierpnia 2011 r., w którym dokonano klasyfikacji wyżej opisanych usług do grupowania PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”.Spółka otrzymuje od firmy cateringowej faktury (...)

2011.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1288/11/KO
     ∟(...) niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług. Szkoła świadcząca usługi cateringowe dla odbiorców zewnętrznych stosuje symbol wg klasyfikacji PKWiU 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering) z wykorzystaniem obniżonej stawki podatkowej w wysokości (...)

2011.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1067/11/BJ
     ∟(...) organizuje imprezy integracyjne z udziałem pracowników. Całe spotkanie będzie obsługiwane przez firmę zewnętrzną. Nabywane będą usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0), polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do wyznaczonego miejsca, w którym odbędzie się impreza integracyjna oraz obsłudze gości.W związku z (...)

2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1073/11/IK
     ∟(...) wzmocni więzi handlowe, co przełoży się na przyszłe przychody. W ramach organizacji imprez Spółka skorzysta z zewnętrznej usługi, tj. usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0). Usługa ta będzie polegać nie tylko na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do miejsca, w którym będzie odbywać się impreza, ale także na obsłudze i (...)

2011.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1082/11/AF
     ∟(...) imprezy integracyjne z udziałem pracowników i kontrahentów. Całe spotkanie będzie obsługiwane przez firmę zewnętrzną. Nabywane będą usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0), polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do wyznaczonego miejsca, w którym odbędzie się impreza integracyjna oraz obsłudze gości. W (...)

2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-972/11-2/MK
     ∟(...) organów podatnik mógł natomiast odliczyć VAT naliczony przy nabyciu usług cateringowych, zaklasyfikowanych do PKWiU 55.52.13 (od 2011 r. temu grupowaniu odpowiada symbol 56.21.19.0).Takie stanowisko prezentowane było też w literaturze przedmiotu (por. J. Zubrzycki, Leksykon VAT 2010, wyd. Unimex, s. 1083), jak również potwierdzały je (...)

2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-963/11-5/BD
     ∟(...) zewnętrznej, gotowe posiłki dowożone są na teren zakładu, gdzie są wydywane przez pracownika firmy. Firma, która dostarcza posiłki na fakturach używa symboli PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering).( ) Ustawa o VAT nie definiuje ani usług (...)

2011.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1009/11/AL
     ∟(...) iż będzie nabywać usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering): - PKWiU 56.21.19.0 zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008r. w sprawie PKWiU a nie usługi gastronomiczne – PKWiU 56.10.11.0. ww. rozporządzenia w (...)

2011.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-896/11-2/MP
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj