Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.51.56.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.51.56.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


34/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.51.56.0 -

1 2

2019.07.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.264.2019.1.JKS
     ∟(...) dla sprzedaży lodów produkowanych metodą tradycyjną, lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) oraz napojów takich jak koktajl mleczny – shake (PKWiU 10.51.56.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE Dnia 11 lipca 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.178.2019.1.KS
     ∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania 5% stawki VAT przy sprzedaży lodów sklasyfikowanych do PKWiU 10.52.10.0 i shake’ów sklasyfikowanych do PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 5 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2019.05.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.237.2019.1.EK
     ∟(...) metodą tradycyjną, lodów z automatu oraz deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) i napojów takich jak koktajl mleczny - shake (lody, mleko, syrop smakowy) - PKWiU 10.51.56.0 Wnioskodawca może zastosować stawkę podatku 5%. Wskazać należy, że w niniejszej sprawie, sposób opodatkowania produktów (wysokość stawki podatku) (...)

2019.04.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.157.2019.1.WB
     ∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów produkowanych metodą tradycyjną, lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) oraz shake’ów (PKWiU 10.51.56.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2019.04.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.863.2018.1.EK
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży lodów, deserów lodowych, lodów z polewami (PKWiU 10.52.10.0) i skake’ów (PKWiU 10.51.56.0) za dostawę towarów opodatkowaną 5% stawką podatku VAT – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 28 grudnia 2018 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie (...)

2018.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.552.2018.1.JP
     ∟(...) 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle (...)

2018.08.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.414.2018.2.JP
     ∟(...) 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle (...)

2018.07.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.420.2018.1.BS
     ∟(...) na podstawie przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania (...)

2018.05.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.144.2018.2.TK
     ∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów i deserów lodowych sklasyfikowanych w PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych – shake sklasyfikowanych w PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 8 marca 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2018.01.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.617.2017.1.MG
     ∟(...) w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0)”. Dostawy lodów oraz napojów mlecznych dokonywane przez Wnioskodawcę mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.52.10.0 oraz 10.51.56.0 i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, wobec tego zastosowanie znajduje obniżona stawka podatku VAT w wysokości 5% na podstawie art. (...)

2017.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.526.2017.1.KM
     ∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów i deserów lodowych sklasyfikowanych w PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych – shake sklasyfikowanych w PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 listopada 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.372.2017.2.EK
     ∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)

2017.08.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.426.2017.1
     ∟(...) należy zaznaczyć, że niniejsza interpretacja została wydana na podstawie przedstawionych w opisie zdarzenia przyszłego klasyfikacji statystycznych (PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0). Zgodnie z art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, (Dz. U. z 2017 r., poz. 1221), (...)

2017.07.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.205.2017.1.LM
     ∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)

2017.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.193.2017.1.DG
     ∟(...) nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost – zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)

2017.06.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.99.2017.2.NK
     ∟(...) nr 10 – jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex 10.5, gdzie oznaczenie 10.5, obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost – zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)

2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.166.2017.1.EA
     ∟(...) mlecznych typu shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i (...)

2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.165.2017.1.EA
     ∟(...) mlecznych typu shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i (...)

2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.169.2017.1.BS
     ∟(...) na podstawie przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania (...)

2016.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.750.2016.1.JP
     ∟(...) w zakresie sprzedaży m.in. lodów z automatu oraz deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0), oraz napojów takich jak koktajl mleczny shake (lody, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0, klienci mają również możliwość zamówienia dodatku do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. W ramach działalności Spółka (...)

2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.680.16.1.MS
     ∟(...) Pani działalność w zakresie m.in. sprzedaży lodów z automatu, oraz deserów lodowych, dla których wskazała grupowanie PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych PKWiU 10.51.56.0 i bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. Sprzedaż tych towarów odbywa się w dwóch punktach. Jednym z nich jest lokal, w którym sprzedaż odbywa się przez okno (...)

2016.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-251/16/EA
     ∟(...) w zakresie m.in. sprzedaży lodów z automatu, lodów gałkowanych oraz deserów lodowych, dla których wskazał grupowanie PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych PKWiU 10.51.56.0 i bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. Sprzedaż odbywa się w lokalach zlokalizowanych w specjalnych sferach gastronomicznych galerii handlowej „food court”. Na (...)

2016.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-268/16-5/KC
     ∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5 gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Wnioskodawca uznaje, że substytut powinien być opodatkowany tak jak wyrób zastępowany. Zgodnie z przepisami dyrektywy Rady 2006/112/WE z dnia 28 listopada (...)

2016.03.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-61/16/EA
     ∟(...) sprzedaje lody z automatu, desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0) oraz napoje takie jak np.: koktajl mleczny - shake (lody z automatu 70%, mleko 25%, syrop smakowy 5%) - PKWiU 10.51.56.0,cappuccino (mleko 90%, napar kawowy 10%) - PKWiU 11.07.19.0,kawa mrożona z lodami waniliowymi (60% lody, 30% mleko, 10% napar kawowy ) - PKWiU 10.51.56.0,gofry (...)

2016.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1073/15/EA
     ∟(...) w zakresie sprzedaży m.in. lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0), oraz napojów takich jak: koktajl mleczny shake (lody, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0,kawy mrożonej z lodami (57% lody, 30% mleko, 13% napar kawowy) PKWiU 10.51.56.0, cappuccino (mleko 76%, napar kawowy 24%) PKWiU 11.07.19.0. Klienci mają (...)

2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-545/15/ICz
     ∟(...) mleczarskie (...)” (art. 41 ust. 2 w związku z załącznikiem nr 3 poz. 22), od 1 stycznia 2011 r według stawki 5% jako „Wyroby mleczarskie (...)” zaliczone do PKWiU 10.51.56.0 (art. 41 ust. 2a w związku z załącznikiem nr 10 poz. 21);zupy (barszcz, pieczarkowa): jako „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” w okresie do 31 grudnia (...)

2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-569/15/AJ
     ∟(...) gałkowe oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), gofry, wafle (PKWiU 10.72), cappuccino (PKWiU 11.07.19.0), kawę latte (PKWiU 11.07.19.0), kawę mrożoną z lodami (PKWiU 10.51.56.0) oraz dodatki (PKWiU 10.51.51.0). Osiągany ze sprzedaży obrót na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej oraz rolników (...)

2015.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-349/15/BS
     ∟(...) czekolada, bita śmietana, frożelina, posypka i świeże owoce. Napoje w postaci koktajlu tzw. „smothie (owoce, syrop smakowy, jogurt lub mleko, lód kruszony) PKWiU 10.51.56.0 oraz „shake” (lody gałkowe, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0, „granita” tj. mrożony napój owocowy (sok owocowy z kartoników, syrop owocowy +50% (...)

2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1310/14/RSz
     ∟(...) i pozostałe lody jadalne), wymienione w pozycji 21 w załączniku nr 10 do Ustawy o VAT,shake (zmiksowane lody o smaku waniliowym, mleko i wybrany dodatek) (PKWiU 10.51.56.0 Wyroby mleczarskie, gdzie indziej nie sklasyfikowane), wymienione w pozycji 21 w załączniku nr 10 do Ustawy o VAT,mrożona gorąca czekolada (napój czekoladowy (...)

2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
     ∟(...) wynos” następujących produktów: sok ze świeżych owoców PKWiU 11.07.19.0 w składzie, którego występuje ponad 20% soku owocowego, koktajl mleczny – shake PKWiU 10.51.56.0, koktajl owocowy PKWiU 11.07.19.0, w składzie, którego występuje ponad 20% soku owocowego, gdyż jest on wytwarzany na bazie naturalnych owoców bez żadnej (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj