Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.56.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.56.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


6/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.41.56.0 -

1

2018.07.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.283.2018.2.RM
     ∟(...) olej rzepakowy surowy -10.41.26.0 olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy surowy (dział 10 PKWiU 2008 pod nazwą „Artykuły spożywcze”);olej rzepakowy rafinowany - 10.41.56.0 olej z rzepaku, rzepiku, gorczycy oraz ich frakcje rafinowane ale niemodyfikowane chemicznie (dział 10 PKWiU 2008 pod nazwą „Artykuły spożywcze”). Wedle (...)

2017.10.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.483.2017.1.SM
     ∟(...) przepisy prawa należy stwierdzić, że sprzedaż oleju rzepakowego jadalnego nadającego się do spożycia przez ludzi, sklasyfikowanego wg Wnioskodawcy w grupowaniu PKWiU 10.41.56.0 - „Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie” podlega opodatkowaniu według stawki 5% podatku VAT, (...)

2017.05.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.44.2017.1.RR
     ∟(...) neutralizowany, zgodnie z treścią interpretacji wydanej przez Ośrodek Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego w Łodzi, mieści się w pozycjach 10.41.26.0 oraz 10.41.56.0 PKWiU. Olej produkowany przez Spółkę jest zatem klasyfikowany jako artykuł spożywczy na gruncie PKWiU.Olej odszlamowany i neutralizowany produkowany przez (...)

2016.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-989/15/KO
     ∟(...) ze swojego ziarna w zakładach tłuszczowych (olej ten produkują zakłady tłuszczowe produkujące oleje spożywcze, olej ten znajduje się w klasyfikacji pod numerem PKWiU 10.41.56.0 – Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie). Olej ten jest olejem jadalnym. Olej ten następnie jest (...)

2015.04.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-155/15/KO
     ∟(...) w zakładach tłuszczowych (produkujących tylko i wyłącznie oleje spożywcze) olej spożywczy rzepakowy rafinowany (olej znajduje się w klasyfikacji pod numerem PKWiU 10.41.56.0 – Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie). Olej ten jest olejem jadalnym, kupowanym od zakładów (...)

2015.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1189/14/KO
     ∟(...) zaklasyfikował przedstawiony produkt: olej rzepakowy jadalny w opisanych odmianach - jako:olej rzepakowy jadalny - pod warunkiem, iż jest rafinowany - jako: PKWiU 10.41.56.0 – „Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie”,olej rzepakowy jadalny - pod warunkiem, iż jest to olej (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj