Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.26.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.41.26.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


6/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.41.26.0 -

1

2018.07.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.283.2018.2.RM
     ∟(...) z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) dział 10 obejmuje grupowanie pod nazwą „Artykuły spożywcze”. Pod pozycją 10.41.26.0 został sklasyfikowany olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy surowy. Natomiast pod pozycją 10.41.56.0 sklasyfikowany został olej z rzepaku, rzepiku, gorczycy oraz (...)

2017.10.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.483.2017.1.SM
     ∟(...) klasyfikacji statystycznej produkowanego i sprzedawanego przez nią oleju. Do czasu uzyskania tej interpretacji Spółka stosuje do wyprodukowanego oleju pozycję 10.41.26.0 Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług („PKWiU”) 2008. Parametry fizykochemiczne oraz organoleptyczne wyprodukowanego przez O. oleju pozwalają na jego (...)

2017.05.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.44.2017.1.RR
     ∟(...) określonych w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. nr 207, poz. 1293 ze zm.): 10.41.26.0 „Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy, surowy”,0.41.56.0 „Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane (...)

2015.07.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/4513-44/15/DT
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU)- (Dz.U. 2008 nr 207 poz. 1293):dla oleju rzepakowego surowego 10.41.26.0,dla oleju rzepakowego rafinowanego 10.41.56.0. Z uwagi na liczne zapytania od kontrahentów dotyczące zakupu oleju rzepakowego na cele techniczne Spółka ma (...)

2015.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1189/14/KO
     ∟(...) z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie”,olej rzepakowy jadalny - pod warunkiem, iż jest to olej surowy – jako: PKWU 10.41.26.0 – „Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy surowy”. Olej rzepakowy jadalny zarówno filtrowany (rafinowany) jak i niefiltrowany (surowy) Wnioskodawca sprzedaje (...)

2013.05.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-108/13/ICz
     ∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku dla dostawy oleju rzepakowego jadalnego sklasyfikowanego według PKWiU z 2008r. do grupowania 10.41.26.0 - jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 11 lutego 2013r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj