Interpretacje do przepisu
art. 29a ustawy o podatku od towarów i usług

 

Wybierz przepis

art. ust. pkt lit.

Wybór obejmuje dokładnie wskazany przepis, np. art.5 nie obejmie art.5 ust.1 pkt 1


1752/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 29a ustawy o podatku od towarów i usług

34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1010/14/ICz
     ∟W zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną.

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1006/14/KO
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2014 r.

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1007/14/WN
     ∟- ustalenie czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT i czy świadczenie to stanowi usługę restauracyjną, - zastosowanie stawki podatku VAT do opisanych czynności, - ustalenie podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1008/14/IK
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2015.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1011/14/AB
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną. Zastosowanie stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności. Ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2015.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1385/14/PS
     ∟Określenie podstawy opodatkowania czynności wniesienia aportem składników majątkowych do spółki z o. o.

2015.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1396/14/RS
     ∟Miejsce świadczenia i opodatkowania czarteru jachtu wraz ze skipperem oraz podstawy opodatkowania usług.

2015.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-996/14/ICz
     ∟Sprzedaż produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych, zastosowanie stawki podatku VAT dla opisanych czynności oraz ustalenie podstawy opodatkowania dla tych czynności.

2015.01.07 - Minister Finansów - PT8/033/61/402/TKE/14/RD
     ∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).

2015.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-994/14/AB
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną. Zastosowanie stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności. Ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2015.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1106/14-2/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego przy zastosowaniu proporcji sprzedaży.

2015.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-997/14-2/KT
     ∟w zakresie sposobu opodatkowania i dokumentowania sprzedaży towarów wymienionych w załączniku nr 11 do ustawy wraz z usługami dodatkowymi towarzyszącymi tej dostawie

2015.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-995/14/RSz
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2014.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-962/14-2/AO
     ∟w zakresie prawa do częściowego odliczenia podatku naliczonego - na podstawie proporcji sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy o podatku od towarów i usług - przy nabyciu towarów i usług jednocześnie związanych z czynnościami opodatkowanymi, zwolnionymi oraz występującymi po stronie Gminy zdarzeniami spoza zakresu VAT braku obowiązku uwzględniania w kalkulacji proporcji sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy zdarzeń spoza zakresu ustawy braku obowiązku dokonania alokacji podatku naliczonego braku obowiązku naliczania podatku należnego z tytułu wykorzystania wydatków mieszanych

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1223/14/MS
     ∟Ustalenie że opisane we wniosku czynności stanowią świadczenie usług restauracyjnych, ustalenie podstawy opodatkowania oraz zastosowanie stawki podatku VAT.

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1054/14-2/IG
     ∟brak obowiązku naliczania podatku należnego z tytułu wykorzystania wydatków mieszanych do zdarzeń spoza VAT, prawo do odliczenia podatku naliczonego dotyczącego wydatków mieszanych, proporcja

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1171/14-2/AS
     ∟usługi restauracyjne - stawka podatku, podstawa opodatkowania

2014.12.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-916/14-2/MK
     ∟Ustalenia podstawy opodatkowania z tytułu aportu wnoszonego do spółki kapitałowej.

2014.12.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-760/14-5/PRP
     ∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych, zastosowanie stawki podatku VAT dla ww. świadczenia, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.

2014.12.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1041/14-4/EN
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-979/14-3/BH
     ∟W przypadku gdy świadczenie ogranicza się jedynie do zapewnienia zakwaterowania i brak jest innych usług, nie można stosować procedury szczególnej określonej w art. 119 ustawy. Tym samym samodzielna usługa hotelowa powinna być opodatkowana na zasadach ogólnych.

2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1128/14-4/AS
     ∟opodatkowanie czynności udostępnienia lokalu

2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1040/14-4/MN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1240/14/DM
     ∟1) Czy w odniesieniu do wydatków mieszanych, tj. zarówno towarów jak i usług, Gmina ma prawo do częściowego odliczenia podatku naliczonego w oparciu o proporcję sprzedaży (dalej także jako współczynnik sprzedaży), o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy o VAT? 2) Czy występujące po stronie Gminy zdarzenia (C-D), Gmina powinna traktować jako pozostające poza zakresem VAT i tym samym nie uwzględniać ich w kalkulacji proporcji sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy o VAT? 3) Czy w celu określenia powyższej kwoty podatku naliczonego podlegającej częściowemu odliczeniu, poza proporcją sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy o VAT, Gmina w odniesieniu do wydatków mieszanych, jest dodatkowo/równolegle zobowiązana do zastosowania również jakiejkolwiek innej, wstępnej lub późniejszej, alokacji podatku naliczonego (klucza podziału, współczynnika, proporcji, itp.), a jeśli tak, to w jaki sposób Gmina powinna ją wyliczyć i zastosować? 4) Czy z tytułu wykorzystania wydatków mieszanych, tj. zarówno towarów jak i usług, w pewnej części także do zdarzeń spoza zakresu VAT (C-D), Gmina jest zobowiązana do naliczania podatku należnego?

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1185/14/JP
     ∟kalkulacja proporcji sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy oraz prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z działalnością zarówno zwolnioną, opodatkowaną jak i niepodlegającą opodatkowaniu przy pomocy proporcji sprzedaży, o której mowa w art. 90 ust. 3 ustawy VAT

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1202/14/DM
     ∟Brak obowiązku naliczania podatku należnego z tytułu wykorzystania wydatków mieszanych do zdarzeń pozostających poza ustawą o VAT oraz prawo do odliczenia podatku naliczonego dotyczącego wydatków mieszanych.

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1325/14/EB
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego dotyczącego wydatków mieszanych.

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-925/14-4/MM
     ∟Brak opodatkowania otrzymanej dotacji, opodatkowanie wniesienia aportem do Spółki poszczególnych elementów wybudowanej stacji, prawo do odliczenia podatku naliczonego od wydatków związanych z budową stacji oraz określenie właściwej podstawy opodatkowania z tytułu wniesienia aportem do spółki wybudowanej stacji.

2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/100/610/TKE/14/RD-118750
     ∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych i zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).

2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1439/14-2/AW
     ∟podstawa opodatkowania przy aporcie znaków

34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj