Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU)

 

Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU) 1422 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

2013.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-583/13-4/MAO
     ∟Dostawa fosforanów przez Wnioskodawcę wytwórniom paszowym produkującym pasze i premiksy dla zwierząt hodowlanych oraz podatnikom podatku rolnego lub podatku dochodowego od dochodu z działów specjalnych produkcji rolnej zgodnie z załącznikiem nr 3 do ustawy VAT winna być opodatkowana 8% stawką podatku od towarów i usług

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-471/13-4/JK
     ∟Organ podatkowy stoi na stanowisku, że sprzedaż świeżego soku z pomarańczy wyciskanego przez maszynę vedningową, sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.32.12.0 podlega opodatkowaniu stawką VAT w wysokości 5%, zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 19 załącznika nr 10 do ustawy.

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-3/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla pieczywa, którego data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni.

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-2/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni lub 45 dni.

2013.08.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-466/13-2/KC
     ∟W zakresie zastosowania stawki 8% dla wyrobów, które powstają w ramach jednego procesu technologicznego

2013.07.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-485/11/13-S/TS
     ∟Stawki podatku dla wyrobów ciastkarskich.

2013.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-327/13-2/AI
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku obowiązującej przy przebudowie sutereny kamienicy w miejski szalet publiczny.

2013.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-267/13/IK
     ∟Czy przy sprzedaży artykułów nabytych ze stawką podatku 5% i 8% może Pani stosować tę samą stawkę podatku?

2013.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-927/11/13-9/S/KC
     ∟zastosowanie obniżonej stawki podatku dla dostawy krajowej i wewnątrzwspólnotowego nabycia ciast mrożonych.

2013.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-270/13-4/RG
     ∟Czy Ośrodek Sportu i Rekreacji powinien opodatkować siłownię stawką 23% czy 8 %?

2013.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-587/13-2/AW
     ∟stawka VAT (8%) dla usługi wynajmu obiektu sportowego

2013.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-272/13-2/AD
     ∟Czy począwszy od 1 stycznia 2012 r. opisane powyżej wyroby medyczne powinny być objęte stawką VAT w wysokości 8% czy też stawka podstawową 23%?

2013.06.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-341/13-2/DG
     ∟W zakresie uznania, czy Wnioskodawca jako producent, ma prawo dla dostaw wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, zastosować obniżoną stawkę VAT w wysokości 8% bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy Rady UE z 28 listopada 2006r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej 2006/112/WE.

2013.06.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-204/13-2/KT
     ∟Produkowane przez Spółkę wyroby: C. i N. (kreda mielona pastewna) oraz Wapniak (kreda mielona nawozowa), sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 08.11.30.0, podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 8%, na podstawie art. 41 ust. 2 w związku z poz. 21 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług.

2013.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-201/13/KO
     ∟w zakresie uznania czy Spółka ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 5%, bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 dyrektywy Rady UE z 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej 2006/112/WE, dla dostaw wszystkich wyrobów piekarskich świeżych, niezależnie od ich terminu przydatności do spożycia

2013.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-165/13-2/KT
     ∟Stawka podatku dla usług płatnej telewizji świadczonych dla gości hotelowych

2013.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-665/11/13-S/IK
     ∟Czy w opisanej sytuacji faktycznej i prawnej Spółka może stosować obniżoną 8% stawkę VAT do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże PKWiU z 2008 r. lub 1905 90 60 nomenklatury scalonej wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni?

2013.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-196/13-5/KOM
     ∟stosowanie stawek VAT właściwych dla poszczególnych produktów wydawanych przez automaty vendingowe

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-166/13/IK
     ∟w zakresie uznania czy Spółka, dla dostaw wymienionych środków spożywczych, które obecnie są opodatkowane stawką podatku VAT w wysokości 23% (odpowiednio przed 1 stycznia 2011r. stawką 22%), ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 8% (lub odpowiednią obniżoną stawkę VAT przed 1 stycznia 2011r.) bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy 2006/112/WE Rady UE z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej.

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-165/13/KO
     ∟w zakresie czy Spółka, dla dostaw wymienionych środków spożywczych, które obecnie są opodatkowane stawką podatku VAT w wysokości 23% (odpowiednio przed 1 stycznia 2011r. stawką 22%), ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 5% (lub odpowiednią obniżoną stawkę VAT przed 1 stycznia 2011r.) bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy 2006/112/WE Rady UE z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-164/13/AB
     ∟Czy Spółka, dla dostaw wymienionych środków spożywczych, które obecnie są opodatkowane stawką podatku VAT w wysokości 8% (odpowiednio przed 1 stycznia 2011r. stawką 7%), ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 5% (lub odpowiednią obniżoną stawkę VAT przed 1 stycznia 2011r.) bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy 2006/112/WE Rady UE z dnia 28 listopada 2006r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej.

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-162/13/KO
     ∟w zakresie uznania czy Spółka, dla dostaw wymienionych środków spożywczych, które obecnie są opodatkowane stawką podatku VAT w wysokości 23% lub 8% (odpowiednio przed 1 stycznia 2011r. stawką 22% lub odpowiednią stawką obniżoną), ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 5% (lub odpowiednią obniżoną stawkę VAT przed 1 stycznia 2011r.) bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy 2006/112/WE Rady UE z dnia 28 listopada 2006r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-161/13/AB
     ∟Czy Spółka, dla dostawy musztardy gotowej oraz octu i substytutów octu, które obecnie są opodatkowane stawką podatku VAT w wysokości 23% (odpowiednio przed 1 stycznia 2011r. stawką 22%), ma prawo zastosować obniżoną stawkę VAT, wynoszącą 8% (lub odpowiednią obniżoną stawkę VAT przed 1 stycznia 2011r.) bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy 2006/112/WE Rady UE z dnia 28 listopada 2006r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej.

2013.05.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-115/13-2/UNR
     ∟Czy podatnik może wpisywać na fakturach: świnie żywe wg wagi WBC i stosować stawkę PKWiU właściwe dla sprzedaży świń żywych (01.46.10.0) i stosować stawkę 8%, czy też powinien wpisywać PKWiU właściwe dla sprzedaży mięsa ze świń świeżego lub schłodzonego (10.11.12.0) i stosować stawkę 5% wynikającą z załącznika nr 10 do ustawy (poz. 17)?

2013.05.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4441-12/13/IK
     ∟Wg jakiej stawki należy opodatkować sprzedaż odpadów poubojowych i poprodukcyjnych?

2013.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-130/13-2/JW
     ∟Stawka podatku VAT - kanapki, ciastka, sałatki

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-354/13-2/AW
     ∟stawka VAT dla produktu soczysta ryba pieczona w ziołach PKWiU 10.84.12.0

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-353/13-2/AW
     ∟stawka VAT dla produktu soczysty kurczak pieczony w ziołach – PKWiU 10.84.12.0

2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-272/13-5/IGo
     ∟Stawka podatku VAT na sprzedaż drewna opałowego.

2013.04.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-85/13-2/JM
     ∟Stawka podatku VAT 8% dla peletu ze słomy, gdzie słoma jest głównym składnikiem peletu, a pozostały składnik to trocina lub wierzba energetyczna.

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj