Interpretacje do przepisu
art. 94 ust. 3 ustawy o podatku akcyzowym

 

Wybierz przepis

art. ust. pkt lit.

Wybór obejmuje dokładnie wskazany przepis, np. art.5 nie obejmie art.5 ust.1 pkt 1


23/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 94 ust. 3 ustawy o podatku akcyzowym

1

2019.10.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.174.2019.1.JS
     ∟nabycie i rozliczenea podatkowych znaków akcyzy

2019.06.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.85.2019.2.MAZ
     ∟Sposób obliczania ekstraktu brzeczki podstawowej dla piwa smakowego/słodzonego, dosładzanego syropami smakowymi, glukozowymi, glukozowo-fruktozowymi lub miodem, jako podstawy opodatkowania.

2019.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.41.2019.1.JS
     ∟obliczanie ilości wyprodukowanego piwa w danym roku kalendarzowym

2019.03.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4013.7.2017.10.MC
     ∟Ustalenie prawidłowego sposobu określania podstawy opodatkowania piwa smakowego.

2019.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1462-IPPP3.4513.102.2016.11.SM
     ∟Podstawa opodatkowania piw smakowych.

2019.02.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP4.4441-2/14-5/PK
     ∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych

2019.02.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.283.2018.1.MK
     ∟Zwolnienie z akcyzy dla produkowanego piwa

2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4013.7.2017.1.MC
     ∟w zakresie ustalenia prawidłowego sposobu określania podstawy opodatkowania piwa smakowego

2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.362.2016.1.MK
     ∟sposób obliczania akcyzy od zestawu (MIX-a) różnych gatunków piw oraz prowadzenie ewidencji piwa

2016.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.306.2016.3.PK
     ∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych

2016.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.306.2016.3.PK
     ∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych

2016.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.340.2016.1.PK
     ∟Określenie podstawy opodatkowania piw

2016.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4513.102.2016.1.SM
     ∟w zakresie rozumienia pojęć „zawartość ekstraktu rzeczywistego”, „zawartość ekstraktu brzeczki podstawowej” oraz stopień Plato, stosowanych przy określaniu podstawy opodatkowania piwa

2016.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.337.2016.1.PK
     ∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych

2016.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/4513-223/16/EK
     ∟sposób obliczenia podatku akcyzowego od piwa produkowanego w systemie przedpłat akcyzy

2016.01.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4513-87/15-3/MC
     ∟W zakresie określenia podstawy opodatkowania piwa oraz sposobu określenia podatku akcyzowego od piwa produkowanego w systemie przedpłat akcyzy.

2014.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-572/14/JK
     ∟Piwo podlega opodatkowaniu akcyzą jako wyrób gotowy, czyli wyrób który może być już skierowany do konsumpcji (sprzedaży). Zatem podstawą opodatkowania akcyzą jest liczba hektolitrów gotowego wyrobu na 1 stopień Plato, a nie ilość wybitej gorącej brzeczki.

2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-522/13/PK
     ∟określenie od dnia 1 marca 2009r. podstawy opodatkowania piw smakowych

2013.06.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-99/13/BP
     ∟W jaki sposób Spółka powinna ustalić wysokość podatku akcyzowego od produkowanego piwa?

2013.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-190a/12/JK
     ∟Sprzedaż brzeczki piwnej zmieszanej z naturalnym aromatem smakowym, która nie zawiera alkoholu etylowego - jako wyrobu gotowego - nie podlega opodatkowaniu akcyzą.

2011.04.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-34/11/ZG
     ∟Obowiązek podatkowy powstanie w momencie zakończenia procesu produkcji, który może być identyfikowany z rozlaniem piwa i przekazaniem go w opakowaniach jednostkowych do magazynu wyrobów gotowych.

2010.04.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-61/10/PH
     ∟„Czy wysokość zabezpieczenia generalnego powinna być ustalana w odniesieniu do kwoty akcyzy od wyrobów akcyzowych, stanowiących wyroby gotowe czy również odniesieniu do wyrobów akcyzowych stanowiących półprodukty?”

2009.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-606/09/DG
     ∟Czy począwszy od 1 marca 2009 roku, określając podstawę opodatkowania piw smakowych podatkiem akcyzowym, Spółka powinna przyjąć, w celu obliczenia stopni Plato, ekstrakt rzeczywisty ustalony dla piwa jasnego, stanowiącego komponent piwa smakowego, tj. nie uwzględniając wartości, o jaką ekstrakt ten został podwyższony wskutek dodania w procesie produkcyjnym syropów smakowych?

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj