Interpretacje do przepisu
art. 94 ust. 3 ustawy o podatku akcyzowym
23/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 94 ust. 3 ustawy o podatku akcyzowym
1
2019.10.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.174.2019.1.JS
∟nabycie i rozliczenea podatkowych znaków akcyzy
2019.06.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.85.2019.2.MAZ
∟Sposób obliczania ekstraktu brzeczki podstawowej dla piwa smakowego/słodzonego, dosładzanego syropami smakowymi, glukozowymi, glukozowo-fruktozowymi lub miodem, jako podstawy opodatkowania.
2019.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.41.2019.1.JS
∟obliczanie ilości wyprodukowanego piwa w danym roku kalendarzowym
2019.03.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4013.7.2017.10.MC
∟Ustalenie prawidłowego sposobu określania podstawy opodatkowania piwa smakowego.
2019.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1462-IPPP3.4513.102.2016.11.SM
∟Podstawa opodatkowania piw smakowych.
2019.02.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP4.4441-2/14-5/PK
∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych
2019.02.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.283.2018.1.MK
∟Zwolnienie z akcyzy dla produkowanego piwa
2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4013.7.2017.1.MC
∟w zakresie ustalenia prawidłowego sposobu określania podstawy opodatkowania piwa smakowego
2017.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.362.2016.1.MK
∟sposób obliczania akcyzy od zestawu (MIX-a) różnych gatunków piw oraz prowadzenie ewidencji piwa
2016.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.306.2016.3.PK
∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych
2016.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.306.2016.3.PK
∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych
2016.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.340.2016.1.PK
∟Określenie podstawy opodatkowania piw
2016.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4513.102.2016.1.SM
∟w zakresie rozumienia pojęć „zawartość ekstraktu rzeczywistego”, „zawartość ekstraktu brzeczki podstawowej” oraz stopień Plato, stosowanych przy określaniu podstawy opodatkowania piwa
2016.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP4.4513.337.2016.1.PK
∟Określenie podstawy opodatkowania piw smakowych
2016.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/4513-223/16/EK
∟sposób obliczenia podatku akcyzowego od piwa produkowanego w systemie przedpłat akcyzy
2016.01.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4513-87/15-3/MC
∟W zakresie określenia podstawy opodatkowania piwa oraz sposobu określenia podatku akcyzowego od piwa produkowanego w systemie przedpłat akcyzy.
2014.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-572/14/JK
∟Piwo podlega opodatkowaniu akcyzą jako wyrób gotowy, czyli wyrób który może być już skierowany do konsumpcji (sprzedaży). Zatem podstawą opodatkowania akcyzą jest liczba hektolitrów gotowego wyrobu na 1 stopień Plato, a nie ilość wybitej gorącej brzeczki.
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-522/13/PK
∟określenie od dnia 1 marca 2009r. podstawy opodatkowania piw smakowych
2013.06.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-99/13/BP
∟W jaki sposób Spółka powinna ustalić wysokość podatku akcyzowego od produkowanego piwa?
2013.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-190a/12/JK
∟Sprzedaż brzeczki piwnej zmieszanej z naturalnym aromatem smakowym, która nie zawiera alkoholu etylowego - jako wyrobu gotowego - nie podlega opodatkowaniu akcyzą.
2011.04.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP3/443-34/11/ZG
∟Obowiązek podatkowy powstanie w momencie zakończenia procesu produkcji, który może być identyfikowany z rozlaniem piwa i przekazaniem go w opakowaniach jednostkowych do magazynu wyrobów gotowych.
2010.04.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-61/10/PH
∟„Czy wysokość zabezpieczenia generalnego powinna być ustalana w odniesieniu do kwoty akcyzy od wyrobów akcyzowych, stanowiących wyroby gotowe czy również odniesieniu do wyrobów akcyzowych stanowiących półprodukty?”
2009.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-606/09/DG
∟Czy począwszy od 1 marca 2009 roku, określając podstawę opodatkowania piw smakowych podatkiem akcyzowym, Spółka powinna przyjąć, w celu obliczenia stopni Plato, ekstrakt rzeczywisty ustalony dla piwa jasnego, stanowiącego komponent piwa smakowego, tj. nie uwzględniając wartości, o jaką ekstrakt ten został podwyższony wskutek dodania w procesie produkcyjnym syropów smakowych?
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.