Interpretacje do przepisu
art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług

 

Wybierz przepis

art. ust. pkt lit.

Wybór obejmuje dokładnie wskazany przepis, np. art.5 nie obejmie art.5 ust.1 pkt 1


592/481753 - interpretacji podatkowych do przepisu art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

2015.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-995/14/RSz
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności

2014.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-747/14-4/DS
     ∟Jaka stawka podatku VAT jest właściwa do produkowanych i sprzedawanych na wynos i z dowozem posiłków?

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1206/14/MS
     ∟Ustalenie stawki podatku oraz podstawy opodatkowania.

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1223/14/MS
     ∟Ustalenie że opisane we wniosku czynności stanowią świadczenie usług restauracyjnych, ustalenie podstawy opodatkowania oraz zastosowanie stawki podatku VAT.

2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1043/14-4/MC
     ∟prawo do stosowania obniżonej stawki podatku w odniesieniu do sprzedaży towarów w postaci kredy nawozowej

2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1022/14-2/MT
     ∟Opodatkowanie sprzedaży produktu bakteriobójczego.

2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-987/14-3/MT
     ∟Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni.

2014.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1005/14-4/MT
     ∟stawki podatku VAT dla produktów bezglutenowych lub posiadających certyfikat EKO

2014.12.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-940/14/BM
     ∟w zakresie ustalenia czy przygotowanie kawy i herbaty wraz z jej sprzedażą w całości podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 23%

2014.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1076/14/EJ
     ∟stawka podatku VAT dla czynności przyłączenia odbiorców do sieci kanalizacyjnej, prawa do odliczenia podatku naliczonego początku realizacji inwestycji, prawa do zastosowania korekty podatku naliczonego na podstawie art. 90a ustawy o VAT

2014.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-897/14-2/ISZ
     ∟- uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną / gastronomiczną (pytanie nr 1) - określenia stawki podatku (pytanie nr 2) - określenia podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego (pytanie nr 3).

2014.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-937/14-2/IG
     ∟Czy Wnioskodawca winien stosować w czynnościach opodatkowanych, mających za przedmiot opisany wyżej towar stawkę podatku od towarów i usług wynikającą z przepisu art. 41 ust. 2 ustawy VAT, tj. stawkę podatku w wysokości 5%?

2014.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1084/14/AP
     ∟Ustalenie czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usługi restauracyjnej, zastosowanie podatku VAT, oraz ustalenie podstawy opodatkowania do opisanych czynności.

2014.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-993/14-2/AO
     ∟w zakresie stawki podatku VAT dla świadczonych usług konserwacji kanalizacji deszczowej.

2014.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-872/14-4/RD
     ∟sprzedaż mięsa wołowego sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.11.31.0, mięsa wołowo–wieprzowego sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.13.15.0 oraz sprzedaż planowanych produktów mięsnych wołowych z przyprawami, wołowo–wieprzowych z przyprawami oraz wieprzowych z przyprawami sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.13.15.0 - będzie podlegała opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy.

2014.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-922/14-2/RR
     ∟Uznanie tygodnika za czasopismo specjalistyczne podlegające opodatkowaniu preferencyjną stawką podatku.

2014.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-921/14-2/RR
     ∟Uznanie tygodnika za czasopismo specjalistyczne podlegające opodatkowaniu preferencyjną stawką podatku.

2014.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-842/14-2/KBr
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży czasopisma.

2014.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-843/14-2/KBr
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży czasopisma.

2014.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-912/14-2/AO
     ∟w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży landrynek bezcukrowych

2014.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-873/14-2/MM
     ∟uznanie tygodnika za czasopismo specjalistyczne podlegające opodatkowaniu preferencyjną stawką podatku

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
     ∟Jak ustalać podstawę opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem, dotyczących towarów wymienionych w poz. 7 załącznika do rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 23 grudnia 2013 r. w sprawie towarów i usług, dla których obniża się stawkę podatku od towarów i usług, oraz warunków stosowania stawek obniżonych?

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-803/14-2/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-913/14/MN
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-839/14/MS
     ∟1. Czy w świetle art. 6 ust. 1 unijnego rozporządzenia wykonawczego, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta stanowi świadczenie usług restauracyjnych? 2. Czy w świetle art. 3 ust. 1 pkt 1 w związku z poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) podlega opodatkowaniu według obniżonej (8%) stawki VAT z wyłączeniem tej części podstawy opodatkowania, która odpowiada wartości produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wydawanego w ramach świadczenia Wnioskodawcy? 3. Czy w świetle art. 29a ustawy o VAT, podstawą opodatkowania VAT świadczenia realizowanego przez Wnioskodawcę, obejmującego wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) jest cena (netto) płacona przez klienta za całość świadczenia, alokowana z uwzględnieniem racjonalnych kryteriów biznesowych do komponentu produktowego (tj. wartości sprzedawanego produktu żywnościowego) oraz komponentu usługowego (wartości wykonywanych czynności dodatkowych) świadczenia?

2014.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-849/14/AJ
     ∟Określenie właściwej podstawy opodatkowania.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj