Precedensy GUS do PKWiU 10.71.12.0
- Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże

 

Szukaj interpretacji do PKWiU 10.71.12.0

Podaj kod

albo hasło

  Reset

Do wyszukiwarki należy wpisać dowolny symbol klasyfikacji statystycznej. Jeżeli symbol nie jest jednak najbardziej szczegółowy, należy dodatkowo podać rodzaj klasyfikacji, bowiem w takim przypadku kody różnych klasyfikacji bywają identyczne (np. PKWiU 12 = PKD 12 = KŚT 12).
Podając hasło wyszukujesz zawsze we wszystkich precedensach do wszystkich klasyfikacji.
Hasło nie dłuższe niż 5 słów lub fragmentów słów. Np. hasło "pojazd sam" da wyniki: "pojazd - odladzarka do samolotów - zbudowany na podwoziu samochodu ciężarowego i wyposażony w podnośnik oraz urządzenie do odladzania samolotów","


1/614 - precedensów GUS
do PKWiU 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (Dz.U.nr 207 poz. 1293 z późn. zm.)

1

PKWiU 10.71.12.0 -
     ∟kryteria klasyfikowania wyrobów ciastkarskich świeżych z grupowania pkwiu 10.71.12 oraz wyrobów ciastkarskich konserwowanych z grupowania pkwiu 10.72.1, według pkwiu z 2008 r. zarówno europejska klasyfikacja cpa jak i pkwiu 2008 - nie definiują pojęcia „wyrobów ciastkarskich świeżych” oraz „wyrobów konserwowanych” i nie podają okresów przydatności do spożycia, dla przedmiotowych wyrobów. podobnie nomenklatura scalona (cn), będąca bazą pojęciową i merytoryczną pkwiu, w zakresie wyrobów, nie zawiera ustaleń w tym zakresie. tym samym nie ma podstaw aby ww. pojęcia łączyć z okresem przydatności do spożycia. w polskiej klasyfikacji wyrobów i usług (pkwiu), wprowadzonej rozporządzeniem rady ministrów z dnia 29 października 2008 r. zakres rzeczowy większości grupowań, obejmujących wyroby, jest określony zakresem rzeczowym odpowiednich pozycji cn, to znaczy, że każde grupowanie pkwiu 2008 odpowiada całej pozycji, części pozycji lub stanowi agregat kilku pozycji cn. zgodnie z pkt 6.2 zasad metodycznych pkwiu – każde grupowanie jest jednocześnie określone (identyfikowane) przez jego symbol i nazwę. przy czym podstawową funkcją nazwy grupowania jest określenie zakresu tego grupowania. grupowanie pkwiu 10.71.12 obejmuje wyroby ciastkarskie, inne niż wymienione w grupowaniu pkwiu 10.72.12, oraz inne niż wyroby suche lub konserwowane z grupowania pkwiu 10.72.19.
precedens GUS z 9 września 2010 r.

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj