Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: napoje

 

napoje 602 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

2018.05.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.125.2018.1.MG
     ∟Czy wydatki ponoszone na usługi gastronomiczne przez Wnioskodawcę w związku ze spotkaniami z klientami stanowią koszt uzyskania przychodów

2018.02.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.4.2018.1.DG
     ∟opodatkowanie VAT stawka 5% sprzedaży napojów sojowych

2018.01.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.570.2017.1.AW
     ∟Prawo do stosowania stawki podatku w wysokości 5% do sprzedaży napojów aloesowych na terytorium kraju

2017.12.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-2.4010.330.2017.2.BD
     ∟Czy ww. artykuły spożywcze, napoje, drobne poczęstunki, catering, usługa gastronomiczna nabywane przez Spółkę na rzecz pracowników są kosztem uzyskania przychodów spółki?

2017.12.01 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.172.2017.2.NL
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych w związku z funkcjonowaniem drużyny piłki nożnej tj. wydatków poniesionych na wynajem hali sportowej, udział w zawodach międzyzakładowych (koszt przejazdu, noclegu, wyżywienia) i zakup napojów izotonicznych

2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.372.2017.2.EK
     ∟Tut. Organ uznał, że Wnioskodawca do sprzedaży wskazanych we wniosku napojów należących do grupowania PKWiU 11.07.19.0 może stosować stawkę podatku VAT w wysokości 5%, rozstrzyganie czy ww. napoje - w ocenie Wnioskodawcy stanowiące substytuty napojów mlecznych oznaczonych według PKWiU w grupowaniu 01.4 (jako produkty pochodzenia zwierzęcego - mleko) bądź PKWiU 10.5 (jako wyroby mleczarskie) - mogą korzystać z obniżonej stawki podatku w wysokości 5% przewidzianej dla produktów mleczarskich i mleka – jest bezprzedmiotowe.

2017.09.13 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DPP13.8221.3A.2017.MNX
     ∟Możliwość zaliczania do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z zaproszeniem kontrahenta do restauracji.

2017.08.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.231.2017.2.MS2
     ∟w zakresie skutków podatkowych udostępniania produktów spożywczych do swobodnej konsumpcji

2017.08.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.230.2017.2.MS2
     ∟W zakresie skutków podatkowych udostępniania produktów spożywczych do swobodnej konsumpcji.

2017.07.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.205.2017.1.LM
     ∟Skoro Wnioskodawca sklasyfikował napoje na bazie orzechów, ryżowe, owsiane i na bazie konopi do grupowania PKWiU 11.07.19.0 jako napoje bezalkoholowe, niegazowane, w których w składzie surowcowym udział soku owocowego lub warzywnego (odpowiednio soku na bazie orzechów, ryżowego, owsianego i na bazie konopi wynosi nie mniej niż 20% tego składu, to należy uznać, że spełnione są warunki, o których mowa w art. 41 ust. 2a ustawy w zw. z poz. 31 załącznika nr 10 do ustawy, umożliwiające zastosowanie do sprzedawanego napoju stawki podatku VAT w wysokości 5%.

2017.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.193.2017.1.DG
     ∟Dotyczy opodatkowania stawką VAT 5% napojów sklasyfikowanych do PKWiU 11.07.19.0 wytworzonych na bazie soi, ryżu, owsa, gryki, orkiszu, prosa, migdałów, kokosów;

2017.07.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.119.2017.2.DG
     ∟W zakresie ustalenia obniżonej stawki podatku VAT na sprzedaż w kraju napoju sojowego i napoju ryżowego.

2017.07.04 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DPP7.8221.36.2017.MNX
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczania do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku ze spotkaniami z kontrahentami oraz na zakup drobnych upominków.

2017.06.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.99.2017.2.NK
     ∟Stawka podatku VAT właściwa dla dostawy napojów wyprodukowanych na bazie sojowej, owsianej, ryżowej, orzechów (kokos, migdał) oraz mieszanej.

2017.06.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-1.4011.111.2017.1.AM
     ∟Koszty poniesione przez Spółkę (oraz proporcjonalnie do udziału w zysku przez Wnioskodawcę) w związku z zakupem ekspresu do kawy i zatrudnieniem specjalistycznej obsługi, sfinansowane ze środków obrotowych, należy uznawać za koszty uzyskania przychodów Wnioskodawcy na podstawie art. 22 ust. 1 oraz ust. 8 ustawy o PDOF.

2017.05.26 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DPP7.8221.27.2017.MNX
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na drobny poczęstunek podawany podczas spotkań z kontrahentami w biurze Spółki oraz wydatków na posiłki w trakcie spotkań z kontrahentami w restauracji.

2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.87.2017.1.JP
     ∟Jaką stawkę podatku VAT, należy zastosować do napoju o smaku jabłkowym z dodatkiem octu jabłkowego zakwalifikowanego do PKWiU 11.07.19.0?

2017.04.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.24.2017.1.EK
     ∟W zakresie rozliczenia podatku VAT należnego z tytułu dokonania płatności przez Bank za kawy i herbaty nabywane przez klienta od Operatora.

2017.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.24.2017.1.JM
     ∟Drobne artykuły spożywcze (kawa, herbata) nieodpłatnie udostępnione przez Bank, które każdy pracownik i zaproszony gość Banku może swobodnie wziąć do konsumpcji na miejscu wedle własnego uznania i potrzeb, nie stanowią dla nich nieodpłatnego świadczenia, podlegającego opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Powyższe artykuły nie mają charakteru osobistego. Przychód nie powstanie w sytuacji, gdy niemożliwym jest zindywidualizowanie wartości świadczenia przypadającego na konkretną osobę. Zatem Wnioskodawca nie ma obowiązku doliczania wartości tych wydatków do przychodów pracowników i zaproszonych gości. Po stronie Wnioskodawcy nie wystąpią obowiązki płatnika, tj. obliczenia, poboru i odprowadzenia zaliczki na podatek oraz obowiązki informacyjne, tj. wystawienia odpowiedniej informacji o dochodach pracowników i zaproszonych gości.

2017.04.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP1-2.4512.232.2016.2.TK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT sprzedaży na wynos napojów niegazowanych, zawierających tłuszcz mlekowy.

2017.03.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPB-2-2.4511.1128.2016.1.AR
     ∟Obowiązki Wnioskodawcy jako płatnika w związku z udostępnieniem pracownikom zróżnicowanych produktów spożywczych określonych jako „napoje oraz drobne przekąski”.

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟Czy Wnioskodawca prawidłowo dokonuje opodatkowania świadczonych usług wg stawki 8%, czy też powinien świadczoną usługę zakwalifikować jako dostarczanie gotowych dań i opodatkować sprzedaż jako dostawę gotowych dań i posiłków przy zastosowaniu stawki 5%?

2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
     ∟Stawki podatku dla usługi związanej z wyżywieniem.

2016.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.811.2016.2.DG
     ∟w sprawie stawki podatku VAT na soki owocowe;

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.534.2016.1.KK
     ∟stawki podatku VAT dla dostawy napojów przez lokale gastronomiczne

2016.11.30 - Minister Finansów - DD6.8221.115.2016.MNX,DD6.8221.116.2016.MNX
     ∟Czy Spółka jest uprawniona do zaliczenia wydatków na nabycie tych towarów do kosztów uzyskania przychodów?

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟Stawka podatku dla świadczonych usług organizacji imprez okolicznościowych.

2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-606/16-4/IZ
     ∟W zakresie stawki podatku VAT na dostawę syropu.

2016.10.20 - Minister Finansów - DD6.8221.29.2016.MNX
     ∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na drobne poczęstunki, napoje bezalkoholowe, obiad w restauracji podczas spotkań biznesowych, nocleg w hotelu w związku z prowadzeniem rozmów biznesowych z kontrahentem, stanowią podatkowy koszt uzyskania przychodu?

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-635/16-4/KC
     ∟w zakresie możliwości zastosowania dla dostawy napojów gazowanych stawki 5%

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj