Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: artykuły spożywcze

 

artykuły spożywcze 666 / 425594  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

2019.01.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.856.2018.1.KS
     ∟stawka podatku stosowana przy dostawie produktu

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.553.2018.3.DS
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.552.2018.3.SJ
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.544.2018.3.IS
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.536.2018.3.ID
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.535.2018.3.ID
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.12.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.648.2018.2.KT
     ∟Powstanie obowiązku podatkowego w związku z otrzymaną pomocą finansową z tytułu wycofania z rynku niesprzedanych owoców - uznanie otrzymanego dofinansowania za zapłatę za dostarczone towary.

2018.11.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.481.2018.1.MS2
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem upragnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.11.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.478.2018.1.MS2
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.11.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.475.2018.1.MS2
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart żywieniowych.

2018.11.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT2-2.4011.361.2018.2.HD
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kuponów żywieniowych.

2018.11.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.532.2018.1.SM
     ∟Stawka podatku stosowana przy dostawie produktu (pieczywo świeże).

2018.11.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.209.2018.1.MAZ
     ∟Zwolnienie od akcyzy alkoholu etylowego, nabywanego ze składu podatkowego przez Wnioskodawcę i wykorzystywanego do produkcji artykułów spożywczych zawierających oraz niezawierających alkoholu, a także uznanie prawidłowości prowadzonej ewidencji tego alkoholu.

2018.10.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT2-2.4011.316.2018.2.ŁS
     ∟Obowiązki płatnika w związku z przyznaniem uprawnionym pracownikom kart na posiłki profilaktyczne oraz napoje

2018.10.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.466.2018.2.AM
     ∟w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% do dostawy soków owocowych produkowanych przez Wnioskodawcę

2018.10.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.421.2018.2.AM
     ∟W zakresie zastosowania zwolnienia z art. 43 ust. 1 pkt 16 ustawy o VAT do nieodpłatnej darowizny posiłków wytwarzanych przez placówki prowadzone przez Wnioskodawcę na rzecz osób uprawnionych przez organizacje pożytku publicznego.

2018.09.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.342.2018.1.AN
     ∟Obowiązki płatnika związane z nieodpłatnym wydawaniem posiłków osobom, które łączą ze Spółką stosunki prawne wynikające np. z umów o prace, umów cywilnoprawnych, jak również z innych form zatrudnienia oraz osobom zatrudnionym przez usługodawców Spółki.

2018.09.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-3.4013.177.2018.1.MAZ
     ∟Zwolnienie od akcyzy alkoholu etylowego, nabywanego ze składu podatkowego przez Wnioskodawcę i wykorzystywanego do produkcji artykułów spożywczych zawierających oraz niezawierających alkoholu, a także prawidłowości prowadzonej ewidencji tego alkoholu.

2018.08.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-3.4010.193.2018.1.PB
     ∟w zakresie ustalenia czy wydatki na zakup artykułów spożywczych udostępnianych do konsumpcji pracownikom Spółki stanowią koszty uzyskania przychodów.

2018.08.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.305.2018.1.AN
     ∟Obowiązki płatnika związane z udostępnieniem pracownikom artykułów spożywczych do ogólnej konsumpcji.

2018.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP2/443-1126/14-1/ICZ
     ∟Stawki podatku VAT dla dostawy produktów pn. D.

2018.07.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.259.2018.2.EA
     ∟Stawki podatku VAT stosowanej w odniesieniu do dostawy mrożonych placków drożdżowych z owocami, których data minimalnej trwałości w postaci zamrożonej wynosi do jednego tygodnia, do jednego miesiąca i jednego roku, w zależności od temperatury przechowywania.

2018.06.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.186.2018.2.HW
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży w sklepie produkowanych przez Wnioskodawcę deserów klasyfikowanych do PKWiU 10.89.19.0 oraz koktajli do PKWiU 11.07.19.0.

2018.04.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP2-1.4010.107.2018.1.JS
     ∟Możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na organizację wewnętrznych spotkań biznesowych pracowników w siedzibie Spółki, jak również w restauracji, kawiarni, czy też innym lokalu o podobnym charakterze.

2018.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO
     ∟Stawką właściwą dla dostawy zamrożonych Produktów - Precla z masłem oraz Precla z serkiem - zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.71.12.0, o okresie przydatności do spożycia wynoszącym 8 miesięcy, będzie podstawowa stawka podatku VAT w wysokości 23%.

2018.02.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.4.2018.1.DG
     ∟opodatkowanie VAT stawka 5% sprzedaży napojów sojowych

2018.02.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.727.2017.1.AM
     ∟w zakresie zastosowania 8% stawki podatku VAT do dostawy wyrobów ciastkarskich tj. towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0, dla których minimalna data trwałości nie przekroczy 45 dni

2018.02.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.3.2018.1.KBR
     ∟Dostawa towarów opisanych we wniosku, tj. suszonych owoców w postaci krążków i półkrążków zaklasyfikowanych przez Zainteresowanego wg PKWiU z 2008 r. do grupowania 10.89.19.0, nie zawierającej alkoholu o zawartości powyżej 1,2% i jednocześnie nie będącej ekstraktem słodowym, na podstawie art. 41 ust. 2 ustawy w zw. z art. 146a pkt 2 i poz. 48 załącznika nr 3 do ustawy, podlega opodatkowaniu przewidzianą w tym przepisie stawką podatku w wysokości 8%.

2018.01.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.680.2017.1.IZ
     ∟w zakresie stawki podatku VAT na dostawę mieszanek przypraw

2018.01.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.632.2017.1.DG
     ∟w zakresie ustalenia obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% na sprzedaż w kraju cukierków karmelowych bez cukru (PKWiU 10.89.19.0) oraz opodatkowania wewnątrzwspólnotowego nabycia tych towarów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Dołącz do 41456 zarejestrowanych użytkowników i korzystaj bezpłatnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj