Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


31/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.19.0 -

1 2

2019.08.30 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.495.2019.1.IK
     ∟(...) do produkcji różnych napojów,pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane. Grupowanie to nie obejmuje: mrożonej pizzy, sklasyfikowanej w 10.85.19.0,przetworów dla niemowląt, zawierających ekstrakt słodowy, nawet gdy jest jednym z głównych składników, sklasyfikowanych w 10.86.10.0.- napojów, (...)

2019.07.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.287.2019.2.WN
     ∟(...) do produkcji różnych napojów,pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane. Grupowanie to nie obejmuje: mrożonej pizzy, sklasyfikowanej w 10.85.19.0,przetworów dla niemowląt, zawierających ekstrakt słodowy, nawet gdy jest jednym z głównych składników, sklasyfikowanych w 10.86.10.0.- napojów, (...)

2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.246.2019.1.EW
     ∟(...) psującej się, z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w odpowiednich grupowaniach klasy 10.39, pizzy zamrożonej, pokrytej różnego rodzaju składnikami, sklasyfikowanej w 10.85.19.0, przetworów dla niemowląt, zawierających ekstrakt słodowy, nawet, gdy jest jednym z głównych składników, sklasyfikowanych w 10.86.10.0, gotowej (...)

2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.189.2019.2.RH
     ∟(...) psującej się, z owoców i warzyw, sklasyfikowanej w odpowiednich grupowaniach klasy 10.39,pizzy zamrożonej, pokrytej różnego rodzaju składnikami, sklasyfikowanej w 10.85.19.0,przetworów dla niemowląt, zawierających ekstrakt słodowy, nawet, gdy jest jednym z głównych składników, sklasyfikowanych w 10.86.10.0,gotowej żywności (...)

2018.09.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.526.2018.1.EA
     ∟(...) produkcji różnych napojów,pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane. Grupowanie to nie obejmuje: mrożonej pizzy, sklasyfikowanej w 10.85.19.0, przetworów dla niemowląt, zawierających ekstrakt słodowy, nawet gdy jest jednym z głównych składników, sklasyfikowanych w 10.86.10.0.- napojów, (...)

2017.08.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.288.2017.1.PR
     ∟(...) rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. wyrób Zapiekanka z pieczarkami 150 g produkt półwypieczony, głęboko mrożony mieści się w grupowaniu PKWiU 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania”. Zgodnie również PKWiU wprowadzonym Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. Produkt ten (...)

2016.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.734.2016.2.KC
     ∟(...) były w sposób niejednolity kwalifikowane przez Główny Urząd Statystyczny według PKWIU 2008: 3 grudnia 2010 r. Wnioskodawca uzyskał z GUS klasyfikację produktu jako 10.85.19.0 "Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizze mrożoną" 8 października 2012 r. Wnioskodawca uzyskał z GUS klasyfikację produktu jako 10.71.11.0 (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
     ∟(...) smażona cebula); 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych (kanapki i burgery jako samodzielne produkty z minimalną ilością dodatków lub bez); 10.85.19.0 Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (w przypadku gdy kanapka lub burger nie będzie się mieścił w powyższych kategoriach). (...)

2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, PKWiU 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych,PKWiU 10.85.19.0 Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną,według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług Głównego Urzędu Statystycznego (...)

2015.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-76/15-4/DC
     ∟(...) w dietach niskowęglowodanowych, służącym do częściowego zastępowania posiłków.Wnioskodawca biorąc pod uwagę skład, zakwalifikował produkt pod symbolem PKWiU 10.85.19.0 („Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”). W uzupełnieniu z dnia 28 sierpnia 2015 r. Wnioskodawca wyjaśnił, że dietetyczny (...)

2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
     ∟(...) z wykazanym PKWiU... Zdaniem Wnioskodawcy (sformułowanym w piśmie z 29 czerwca 2015r.): do PKWiU 10.89.19.0------------10.71.12.0 należy stosować 8% podatku VATdo PKWiU 10.85.19.0 należy stosować 5% podatku VAT. W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w sprawie oceny prawnej przedstawionego zaistniałego stanu (...)

2014.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-311/14-3/MR
     ∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży suplementu diety sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.85.19.0 - jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 17 marca 2014 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i (...)

2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
     ∟(...) i Usług wprowadzonej Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.; dalej: PKWiU), właściwym grupowaniem PKWiU jest 10.85.19.0 "Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, jeśli produkt ten stanowi wyrób podpieczony lub upieczony, który został zamrożony (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19.0). W załączniku nr 3 do Ustawy VAT wymieniono natomiast m.in.:(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19.0). W załączniku nr 3 do Ustawy VAT wymieniono natomiast m.in.:(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19.0). W załączniku nr 3 do Ustawy VAT wymieniono natomiast m.in.:(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19.0). W załączniku nr 3 do Ustawy VAT wymieniono natomiast m.in.:(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)

2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-547/13-4/AKr
     ∟(...) ww. produktów. Jest to tylko jeden z ich obowiązków. W uzupełnieniu do wniosku Zainteresowany wskazał, że towary objęte wnioskiem (hot-dogi) posiadają symbol PKWiU 10.85.19.0 – „pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy hot-dogi sporządzane (...)

2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
     ∟(...) o składzie: ciasto - ok. 50 %, ser żółty – ok. 20 %, sos pomidorowy – ok. 5 %, kurczak, kiełbasa, szynka – ok. 15%, cebula, pieczarki, ananas – ok. 10% - PKWiU 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”.penne w opakowaniu, skład: makaron typu penne 75%, dodatki - bekon, pieczarki, cebula, (...)

2012.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-522/12-2/KOM
     ∟(...) hurtowych. Produkt ten przed skompletowaniem i odpieczętowaniem nie nadaje się do spożycia, nawet po rozmrożeniu. Wnioskodawca zaklasyfikował produkt do pozycji PKWiU 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”. Przydatność do spożycia wymienionego produktu wynosi 1 rok.W związku z powyższym (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟(...) przykładowo towarów następującą klasyfikację PKWiU: sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, (...)

2011.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1255/11-2/MPe
     ∟(...) do bezpośredniego spożycia nawet po rozmrożeniu. Spółka zaklasyfikowała ten produkt jako „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę mrożoną” PKWiU - 10.85.19.0 i stosuje stawkę podatkową VAT w wysokości 5%.CIASTKA (mrożone nieprzetworzone), wykonane z surowego ciasta. Ciasto pszenne surowe: mąka pszenna, woda, (...)

2011.10.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-471/11-4/ISN
     ∟(...) miasta.W uzupełnieniu do wniosku podano kody klasyfikacji dla wymienionych produktów:lody 10.52.10.0,desery lodowe 10.52.10.0,bita śmietana 10.51.51.0,rurki ze śmietaną 10.85.19.0,gofry 10.72.12.0,tosty 10.72.11.0,zapiekanki 10.72.11.0,sheiki lodowe (zmiksowane lody z polewami smakowymi) 10.52.10.0.W związku z powyższym zadano (...)

2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-5/MPe
     ∟(...) PKWiU:Pizza mrożona /nieprzetworzona/ na podkładzie ciasta pszennego - zaklasyfikowana jako „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”. PKWiU 10.85.19.0 – Spółka nalicza od 01.04.2011r. podatek VAT 5%. Poprzednie PKWiU z 2008 roku 15.82.13-90.00.Zapiekanka zamrożona /nieprzetworzona/ na podkładzie ciasta (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj