Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.49.23.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.49.23.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


22/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 01.49.23.0 -

1

2016.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-163/16-2/BH
     ∟(...) w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobowi Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2016.04.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-164/16-2/DG
     ∟(...) w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-242/16-2/SO
     ∟(...) w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich". PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-243/16-2/SO
     ∟(...) w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich". PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-87/15-2/TK
     ∟(...) Wnioskodawca prowadzi działalność w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.08.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-919/15-2/AMN
     ∟(...) VAT. Wnioskodawca prowadzi działalność w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.06.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-412/15/DM
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako „Ślimaki świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149.Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-150/15/KK
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako „Ślimaki świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149.Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-405/15-2/IM
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-105/15-2/EWW
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”.PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2014.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-880/14/JP
     ∟(...) Wnioskodawca zamierza prowadzić działalność w zakresie hodowli ślimaków. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg PKWiU 01.49.23.0 – „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”, wg PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2014.10.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-788/14/DP
     ∟(...) 2015 r. prowadzić – na własnej działce o powierzchni około 4 arów – działalność w zakresie hodowli i sprzedaży ślimaka afrykańskiego (jadalnego) – PKWiU 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”, PKD - 01.49.Z „Chów i hodowla (...)

2014.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-253/14-2/AMN
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0, jako: „ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”.PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2014.04.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/14-2/AKr
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli.Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”.PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2014.01.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-806/13-3/JM
     ∟(...) i hodowla pozostałych zwierząt (podklasa obejmuje m.in. ślimaka) a w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług hodowla ślimaków konsumpcyjnych mieści się pod numerem 01.49.23.0 – ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich gdzie Wnioskodawca korzysta ze zwolnienia z (...)

2014.01.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-806/13-4/JM
     ∟(...) i hodowla pozostałych zwierząt (podklasa obejmuje m.in. ślimaka) a w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług hodowla ślimaków konsumpcyjnych mieści się pod numerem 01.49.23.0 – ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich gdzie Wnioskodawca korzysta ze zwolnienia z (...)

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1043/13-2/AK
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”.PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2014.01.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-1206/13-2/AMN
     ∟(...) w pierwszym roku funkcjonowania hodowli. Klasyfikacja statystyczna przyszłych świadczonych usług hodowli ślimaka jadalnego wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług, to 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”.PKD 0149Z Chów i hodowla pozostałych (...)

2013.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-41/13-4/AD
     ∟(...) Klasyfikacji Wyrobów i Usług jest następująca: Sekcja A, jako Produkty rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa i rybactwa oraz usługi wspomagające, pod symbolem PKWiU: 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. Wnioskodawczyni nie jest zarejestrowanym (...)

2013.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-41/13-5/AD
     ∟(...) Klasyfikacji Wyrobów i Usług jest następująca: Sekcja A, jako Produkty rolnictwa, leśnictwa, łowiectwa i rybactwa oraz usługi wspomagające, pod symbolem PKWiU: 01.49.23.0 jako: „Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich”. Wnioskodawczyni nie jest zarejestrowanym (...)

2013.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1262/12-4/MM
     ∟(...) hodowli.W uzupełnieniu do wniosku Wnioskodawczyni wskazała, że hodowla ślimaków konsumpcyjnych mieści się w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług pod numerem 01.49.23.0 – ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich. W związku z powyższym zadano następujące (...)

2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-222/12-2/UNR
     ∟(...) powołane przepisy prawa oraz przedstawione zdarzenie przyszłe wskazać należy, iż dostawa ślimaków żywych jako towar konsumpcyjny sklasyfikowany pod symbolem PKWiU 01.49.23.0, na podstawie poz. 14 załącznika nr 10 do ustawy, została wyłączona z opodatkowania stawką podatkową 5% - bowiem wyłączenie zawarte w załączniku nr 10 (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj